jestem studentką na Uniwersytecie Warszawskim i piszę pracę magisterską z historii na temat kobiety-kierowcy w latach 70'. Poszukuję wszelkich materiałów i informacji dotyczących prawa jazdy w tym okresie, systemu szkolenia i egzaminowania, ze szczególnym uwzględnieniem kobiet - czyli np. interesuje mnie to, jak wiele kobiet posiadało wówczas prawo jazdy, jaka była ich zdawalność, jak sobie radziły na egzaminie i w jaki sposób były traktowane. Nie jest łatwo dotrzeć do tej wiedzy, ponieważ nie istnieje żadne opracowanie na ten temat. Aktualnie jestem na etapie poszukiwania statystyk, a także osób, które mają jakieś wspomnienia na ten temat i chciałyby się nimi podzielić - może były instruktorami/egzaminatorami w latach 70', tudzież są kobietami i same wówczas robiły kurs i zdawały egzamin

Jeśli ktokolwiek z forumowiczów dysponuje wiedzą, która mogłaby mi pomóc, albo zna kogoś, kto miałby czas i ochotę udzielić takiego wywiadu, bardzo proszę o kontakt na pw lub mailowo (jadzia.ania@gmail.com).
Z góry dzięki za chęć pomocy, pozdrawiam!