glupia sytuacja na drodze

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

glupia sytuacja na drodze

Postprzez aguusia88 » sobota 03 listopada 2012, 04:46

wczoraj wracajac do domu spotkala mnie sytuacja ktora kazdego by spowodowala w stan oslupienia przez dobra godzine.a to ze zarzadcy drog sa niekiedy kretynami wiedzialam od dawna ale to przeszlo wszystko wszelkie granice

jade sobie lewym pasem ta droga (juz od luzszego czasu tak jechalam bo ja jakos zwawiej jechalam tym lewym pasem i pokolei auta wyprzedzalam ktore byly na prawych pasach)

Obrazek

czarny prostokacik to ja
w pewnym momencie widze przed soba czerwone swiatlo, sadzilam z poczatku ze to czerwone dla wszystkich
ale przy spojrzeniu sie dokladnie mysle, dlaczego ten pas ma czerwone a obok sie pali zielone? widze co? lewoskret bezkolizyjny. mowie, nie no zart :lol: zaczelam przeklinac pod nosem co za debile pracuja na tej drodze

przede mna "ktos" na obcych blachach tez musial byc w szoku skoro nie ruszyl na zielonym swietle wiec go trabnelam.

po odjechaniu tego "ktosia" zauwazylam zolte strzalki namalowane na tym pasie. nie zdziwiloby mnie to, gdyby przeorganizowali to skrzyzowanie ale namalowali normalna strzalke bialka, bo przeciez remontu nie ma, a pas przede mna byl do zwezenia, ale nic, pas sie dalej ciagnie.

mogli przeciez dac strzalke bezkolizyjna i do jazdy na wprost. ale nie bo po co :shock:

przejechalam prosto bo jaki mialam wybor, jak mialam jechac prosto a nie wciskac sie w centrum miasta, pasa przeciez tez nie moglam zmienic

moze mi podpowiedzcie co z tym fantem robic, bo chyba zarzadcy drog maja ludzi za idiotow :evil:
Prawo Jazdy B - 2009r za I razem
aguusia88

Re: glupia sytuacja na drodze

Postprzez lith » sobota 03 listopada 2012, 08:21

nic nie robić ;] Właśnie zauważać takie rzeczy jak zmieniona organizacja ruchu.
lith

Postprzez Cyberix » sobota 03 listopada 2012, 11:22

No właśnie, zauważyć nową lub zmienioną organizacje ruchu.
Wczoraj puszczono ruch przez ryneczek który był zamknięty od 2 lat. Różnica jest taka, że pewien odcinek 100 m jest jednokierunkowy. Stoi znak nakaz jazdy prosto (aby nie skręć w te jednokierunkową), jest namalowana wysepka i ciągłe linie, jest i znak zakaz wjazdu. I co? I nic, ludzi walą pod prąd jeden za drugim...
Cyberix

Postprzez aguusia88 » sobota 03 listopada 2012, 12:14

ano, u nas bylo podobnie. przez lata byla droga dwu kierunkowa, jezdzily po niej autobusy, kiedy zbudowano galerie przekierunkowano calkowicie droge, w strone centrum i galerii zbudowana nowa 2 pasowa a ta stara zrobila sie jednokierunkowana od str centrum. przez jakis czas ludzie sie motali i wjezdzali w jednokierunkowa droge

nawet widzialam jak 2 auta znalazly sie przodem do siebie na jednym pasie bo ktos postanowil sobie zrobic skrot na wylotke do centrum

jak wspominam to wtedy uczylam sie jezdzic po nowej drodze, bo egzamin mialam jakos w pazierniku czyli wtedy kiedy otwierali galerie i drogei z miejsca intstruktorzy mieli mobilizacje do jazdy po nowej drodze i uczenie kursantow prawidlowej jazdy
aguusia88

Postprzez Zonaimad » poniedziałek 12 listopada 2012, 04:30

Nie zauważam zmienionej organizacji ruchu? Wina zarządcy! :D

Naprawdę coś jest w tej teorii, o której pisałem w temacie o pani od tui. ;-)
Zonaimad

Postprzez aguusia88 » niedziela 18 listopada 2012, 11:48

naprawili to oznakowanie. moze na czas remontow zrobili dodatkowy skret. ale jak przejezdzalam ostatnio to nie ma nakazu skretu i zoltej poziomej strzalki :)
aguusia88

Powrót do Sytuacje na drodze