Polecam
http://www.szkola-jazdy.pl/aktualnosci/single/id/1274
Rozporządzenie w sprawie szkolenia - str 95
Ogólne zasady jazdy do tyłu. Jazda do tyłu na wprost. Skręty podczas
jazdy do tyłu.
przez JAKUB » sobota 11 sierpnia 2012, 20:31
przez rusel » sobota 11 sierpnia 2012, 20:47
przez VST » sobota 11 sierpnia 2012, 20:58
przez szerszon » sobota 11 sierpnia 2012, 22:20
przez tomcioel1 » sobota 11 sierpnia 2012, 22:56
szerszon napisał(a):tomcio
Uwierz , że idzie to błyskawicznie.
Co prawda na łuk jadę na ok 10h, ale nawet drugie, trzecie powtórzenie juz sie udaje " na linię"
Na drugą tyczke zostawiam dla tych tak zestresowanych, aby własnie nie nocować na placu.
Kwestia wytłumaczenia, lusterka jak do jazdy miejskiej i wio...
I tak po wyjściu z tego wiraża obie "metody" kończą sie obserwacja przez tylną szybę.
A dlaczego na kursie nie maja problemu, a na egzaminie juz jest problem ?
Ile masz na placu tych "łuków" ?
Czy są jeden obok drugiego ?
A czy na egzaminie nie ma np trzech sztuk obok siebie ?
Tyczki mylą...![]()
Miałem taka akcję z dziewczyną , która widziała na jedno oko.
na placu ideał, prawie na kole zapasowym robiła, a egzamin ...dramat...póki sie nie dowiedziałem o co chodzi, bo mi sie nie przyznała wcześniej.
przez BlueSunset » niedziela 12 sierpnia 2012, 19:23
VST napisał(a):
A co do samej koperty to ktoś wyżej świetnie napisał, popróbuj sobie na dodatkowych jazdach, dojechać do słupka tak blisko, że będzie wydawało Ci się że stoisz na styk i dalej się nie da, a potem wysiądź z samochodu i zobacz jak stoiszi zapewne się zdziwisz ile Ci miejsca jeszcze za samochodem zostało
a na przód nie zwracaj po prostu uwagi. Bo po pierwsze, przedniej linii i tak nie widzisz, w przeciwieństwie do tylnego słupka, a po drugie to samo co wyżej, po co koncentrować się na dwóch rzeczach, jak łatwiej jest tylko na jednej
przez VST » niedziela 12 sierpnia 2012, 22:51
BlueSunset napisał(a):Chyba tak zrobię, za każdym razem będę wysiadać i patrzeć ile miejsca zostało.![]()