Koledzy! Co do gadania przez telefon na egzaminie przez egzaminatora, to znam przypadki, ze osoba egzaminowana złożyła skargę. Efekt był taki, że UM podtrzymywał wynik egzaminu i wydał "zalecenie" aby egzaminatorzy nie prowadzili rozmów telefonicznych podczas prowadzenia egzaminu. Osobiście jeżeli dzwoni mi telefon na egzaminie odbieram i mówię "Oddzwonie" lub rozmawiam po czym rozłaczam się i mówie że "nadzorujący dzwonił" tak żeby się nagrało a kandydat pokroju tomcia nie moczył się w nocy
Tomcioel1 co do kultury osobistej samych kandydatów podam kilka przykładów,
1) krótkie spodenki, dresy itp. ( ja osobiście pytam:" Czy przyszedł Pan na egzamin państwowy a może tylko poćwiczyć...?")
2) higiena osobista na poziomie stajni (po takim kandydacie trzeba auto odkazić, a ja mam przebywać z takim osobnikiem przez 40 min w aucie)
3) zachowanie - postawa roszczeniowa "mam mieć prawko i już, zapłaciłem za egzamin, przejechałem wszystkie edycje NeedForSpeed'a..."
Przykładów można mnożyć w nieskończoność, to co powiedziałem odnośnie kultury osobistej nie podlega mojej ocenie, ja oceniam czy taki osobnik nadaje się do tego aby stać się pełno prawnym kierowcą, który zna przepisy itd.
A więc Szanowny Kolego nie szukaj winy u kogoś nie widząc żeś sam zaje..ał. Lepiej jest zapłacić kolejny raz te 112 zlociszy, niż tyrać jak wół przez rok żeby swoje auto naprawić lub siedzieć w pierdlu za to że się kogoś zabiło...
Powinieneś uderzyć się w pierś i przyjąć swoją porażkę z pokorą.