"Prawo jazdy za seks"

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

"Prawo jazdy za seks"

Postprzez Agawa » środa 15 grudnia 2004, 09:38

Żeby zdać na prawo jazdy, kobiety musiały dawać ciała
Miałam do wyboru - spełnić żądania egzaminatora i iść z nim do łóżka, albo pożegnać się z marzeniami o "prawku". - opowiada nam ze łzami w oczach Anna (23 l.) z Łodzi. Uległa presji.

Wczoraj policjanci zatrzymali 12 osób związanych z Wojewódzkim Ośrodkiem Ruchu Drogowego w tym mieście, które za seks i łapówki pomagały zdobyć prawo jazdy. W taki sam sposób jak Anna egzaminy na prawo jazdy musiało "zdać" w Łodzi jeszcze kilkadziesiąt innych kobiet. Egzaminatorzy nie gardzili też gotówką.

Anna, wysoka brunetka, studentka medycyny, do egzaminu na prawo jazdy podchodziła pięciokrotnie. - Po czwartym egzaminie powiedziałam sobie "dość" - mówi kobieta. - Nie miałam zamiaru wydawać pieniędzy w nieskończoność na poprawki. Wiedziałam, że nie mam szans szybko zdać tego egzaminu, bo to, co się tam wyprawia, szczególnie na placu, przechodzi ludzkie pojęcie. Postanowiłam poszukać dojścia do egzaminatorów i załatwić sobie "prawko".

Łapy pod spódnicą
Kobieta zgłosiła się do instruktora z jednej z łódzkich szkół, który uczył ją jazdy. - Powiedział mi, że wszystko da się załatwić. Miałam tylko przygotować 800 złotych - twierdzi Anna.

Kobieta dała pieniądze i dostała karteczkę z nazwiskiem egzaminatora, do którego miała się zgłosić.

- Ten egzamin to był prawdziwy koszmar - kobieta jeszcze się trzęsie na samą myśl. - Na dzień dobry ten pan powiedział, że jestem ładna i muszę być kochliwa. W trakcie jazdy po mieście wsadził mi rękę pod spódnicę. Pech chciał, że tego dnia miałam na sobie mini. Ten facet mówił mi do ucha, że jeśli będę się z nim kochać, dostanę prawo jazdy. Jeśli się nie zgodzę, to w Łodzi nigdy nie zdam egzaminu. Byłam przerażona, dlatego się zgodziłam. Pojechaliśmy do lasu i zaczęliśmy się całować. Wiem, że to ohydne, ale wtedy naprawdę nie widziałam innego wyjścia. To był chyba najgorszy dzień mojego życia.

Seks i pieniądze za "prawko"
Anna już bez problemu zdała egzamin. Takich kobiet, które ciałem miały płacić za "prawko", jest w Łodzi dużo więcej.

- Wiemy, że co najmniej od dwudziestu żądano seksualnych usług w zamian za zdany egzamin - mówi Krzysztof Kopania z Prokuratury Okręgowej w Łodzi. - Ile się zgodziło? Dopiero ustalamy.

Od kandydatek na kierowców i mężczyzn egzaminatorzy brali również pieniądze. Od kilkuset do nawet 2000 złotych. Wczoraj szajka nieuczciwych egzaminatorów została rozbita. Rano policjanci zatrzymali 12 osób - egzaminatorów i instruktorów Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Łodzi oraz właścicieli szkół nauki jazdy.

Totalne łapówkarstwo
Funkcjonariusze wkroczyli też do siedziby WORD-u i rozpoczęli przeszukania. Wszystkie zaplanowane na wczoraj egzaminy zostały odwołane.

Prokuratorzy postawili wszystkim zatrzymanym udział w zorganizowanej grupie przestępczej. - Z brania łapówek urządzili sobie stałe źródło dochodów - tłumaczy Kopania.

- Miesięcznie każda z tych osób mogła zarobić dodatkowo około 10 tys. zł - powiedział nam oficer operacyjny policji, który prowadzi śledztwo w tej sprawie.

Prokuratorzy przyznają, że szajka mogła wziąć łapówki nawet od kilkuset osób. Wszystkim zatrzymanym grozi do 8 lat więzienia.

Grozi im 12 lat
Aż 12 lat może spędzić za kratkami urzędnik, który połakomi się na łapówkę. Od niedawna obowiązują nowe przepisy dotyczące łapówkarstwa. Zgodnie z nimi odpowiedzialność karną ponosi tylko ten, kto bierze łapówkę. Ten, kto ją daje, nie jest karany. Jest jednak podstawowy warunek - przepisy gwarantują bezkarność dającemu łapówkę tylko wówczas, gdy od razu poinformuje o tym fakcie organy ścigania.

Źródło http://www.superexpress.pl/se/index.jsp ... position=1

Aż się nie chce wierzyć.Chyba najwyższy czas aby wprowadzić w samochodach egzaminacyjnych kamery...
Ale z drugiej strony jeśli chodzi o ten artykuł to nie rozumiem tej dziewczyny 23-letniej Anny.Była aż tak zdesperowana aby posiadać to Prawko, żeby przespać się z egzaminatorem.Bo z tego co ja tu czytam nie miała zbytnich oporów :!: dopiero potem otwarły jej się oczy co sie stało.
SZOK :x
Agawa

Postprzez ella » środa 15 grudnia 2004, 11:24

Ten facet mówił mi do ucha, że jeśli będę się z nim kochać, dostanę prawo jazdy. Jeśli się nie zgodzę, to w Łodzi nigdy nie zdam egzaminu. Byłam przerażona, dlatego się zgodziłam. Pojechaliśmy do lasu i zaczęliśmy się całować. Wiem, że to ohydne, ale wtedy naprawdę nie widziałam innego wyjścia.

Nie wiem czy to było jedyne wyjście zdobycia prawka. Przecież mozna przenieść papiery do innego miasta.
W trakcie jazdy po mieście wsadził mi rękę pod spódnicę. Pech chciał, że tego dnia miałam na sobie mini.

A po co to mini na egzamin, żeby prowokować egzaminatora :?: Przecież zapłaciła juz 800zł. za egzamin i to miało wystarczyć, żeby zdać.

Dobrze, że wreszcie panowie za swoje czyny poniosą karę.
Nie wiadomo, co stanie się z osobami, które dostały prawo jazdy za łapówkę i potwierdziły to podczas przesłuchania. Być może decyzje zostaną cofnięte i osoby te będą musiały jeszcze raz zdawać egzamin. Prokuratura na razie nie zamierza jednak występować z takimi wnioskami.

Po takim stwierdzeniu to na pewno wiele osób nie zdecyduje się zeznawać.
ella
Moderator

Postprzez arturros (papo) » środa 15 grudnia 2004, 16:56

To straszne i obrzydliwe. Wstyd mi za moją płeć. Współczuję tym kobietom które musiały... Co do tych sk_wysynów, to zamknąłbym ich teraz w klatce i w centrum miasta pokazał. Ale to przecież żadna kara, w pamięci i tak zostanie "gwałt" (?)...
*** Trzymam kciuki, za tych, co jeszcze nie zdali !!! ***
------- POWODZENIA!!! ------
arturros (papo)

Postprzez Harry » czwartek 16 grudnia 2004, 12:12

Kamery, kamery i jeszcze raz kamery- na placu, w autku, wszędzie, musi być porządek. Niestety takie numery nie tylko odchodzą w Łodzi, obrzydliwe :!:
Einmal ist keinmal :)

Prawo jazdy kat. B:-)
Harry

Postprzez emka » sobota 25 grudnia 2004, 15:19

buhahahah to sie czyta jak doskonały dowcip szkoda tylko, że podobno prawdziwy.Swoją drogą jakby panny nie dawały, a się bardziej przygotowywały ,to nie byłoby o czym rozmawiać. "Poszła do lasu i sie całowała hahha" NO NIE DOSKONAŁE!!

:oops: Wiem wiem kogoś może uraziłam przepraszam :oops:
"Pytając kobietę o drogę w końcu zabłądzisz razem z nią"
emka

Postprzez Lesiu » piątek 14 stycznia 2005, 19:39

Ja jestem z Lodzi, przedwczoraj zdawalem egzamin. Przede mna bylo lacznie ok 6 dziewczyn. Tylko jedna wyjechala z placyka. Moze problem polega na tym, ze ludzie chca placic bo nie umieja jezdzic? Moze ja po prostu mialem szczescie... a moze po prostu mnie dobrze przygotowano w szkole i wiedzialem jak jezdzic. Nie musialem placic. 2 kolesi, ktorzy byli przede mna nie wiedzieli, ze na placu tez trzeba zapalic swiatla. Fakt, egzaminator kaze je zgasic ale jesli ktos nie uzywa migaczy i swiatel to nie dziwie sie, ze nie zdaje tylko stara sie zaplacic.
Dziewczyna, ktora sie godzi na seks za prawko to jest po prostu DZIW.KA
Lesiu

Postprzez set » piątek 14 stycznia 2005, 20:47

Troche to za bardzo naciagane moim zdaniem. Jak bardzo trzeba by bylo byc zdesperowanym, zeby pojsc na taki uklad? Nie sadze, zeby ktorakolwiek z kobiet "puscila sie" za prawko - no nie liczac tych, w ktorych naturze jest puszczanie sie na lewo i prawo. Egzaminatorzy tez musieliby byc nieco stuknieci, robiac to z obcymi panienkami i majac swiadomosc konsekwencji jakie plyna z tego typu dzialan. Pozatym "elka" w lesie ... to by bylo podejrzane :D . W lapowki wierze, ale w te teksty "prawo za sex" nie bardzo. Swoja droga, panienka w mini na egzaminie? Zastanawiajace ... 8)
"Musicie byc mocni moca milosci, ktora jest potezniejsza niz smierc..." Jan Pawel II
Prawo jazdy kat. B zdane za 1 razem: 09.03.2005, odebrane: 21.03.2005
set

Postprzez dziewczynka » niedziela 27 marca 2005, 13:46

nie rozumiem :? jestem dziewczyną i nie chwaląc sie, bo nie o to chodzi- jestem ładna...3 dni temu zdałam egzamin za pierwszym razem- jako jedyna ze swojej grupy i to bez najmniejszego problemu. Czułam sie naprawde dobrze przygotowana (auto-szkoła SZTABA w Łodzi,polecam). Inne osoby nawet nie wiedziały, że 'rękaw' jest obowiązkowy i dziwiły sie jak mozna z niego wyjechac bez opuszczania lusterek na dół:? nie mowiac juz o tym co opowiadaly o innych manewrach:? jesli jest sie dobrze przygotowanym i egzaminator nie ma sie do czego przyczepic to nie trzeba za przeproszeniem dawac dupy za prawko...bo pozniej taka dziewczyna wyjezdza na ulice i nie umie zaparkowac przed hipermarketem albo nie wie,że akurat na tej drodze trzeba ustapic pierwszeństwa przejazdu.Stwarza zagrożenie nie tylko dla siebie ale i dla innych!!!
Zastanówcie sie czy umiecie jeździc za nim za wszelka cene zdobedziece prawko!!!!!!!!!!!!!
dziewczynka

proste wyjście

Postprzez mpaszko » sobota 30 kwietnia 2005, 18:33

Wykonać zabieg kastracji bez znieczulenia,a wtedy żadnemu egzaminatorowi
kudłate myśli nie przyjdą do głowy,a za branie łapówek obciąć łapy.
Pewnie to nie humanitarnie,ale na pewno byłoby skutecznie.
mpaszko

Postprzez dausner » poniedziałek 16 maja 2005, 15:40

Ciekawa opowieśc troche mnie to zadziwiło ze była zdolna posunac sie asz tak daleko przecież mogła to rozwiazac inaczej a co do łapówek to sa były i beda dopuki nie zdajada sposobu na tych cwaniaczków co egzaminuja ja jestem przed egzaminem a juz 2 razy dostałem propozycie kupna prawka to jest chore :!:
Pozdrawiam:]
dausner

Postprzez ella » poniedziałek 16 maja 2005, 15:56

a co do łapówek to sa były i beda dopuki nie zdajada sposobu na tych cwaniaczków co egzaminuja

I dopóki nie znajdą sposobu na takich, którzy potrafią się z takim tekstem na forum ogłaszać.

kupię prawo jazdy kat. b z wpisem w urzędzie
Autor: Gość: warszawa01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Data: 15.05.2005 01:44
--------------------------------------------------------------------------------
Jak w temacie, kupię prawo jazdy kat. b.
Proszę o kontakt na mail. warszawa01@o2.pl
Mieszkam w Warszawie.

Pozdrawiam :)

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=23930993
ella
Moderator

Postprzez wiruswww » poniedziałek 16 maja 2005, 22:12

Ja powiem jedno: bedą brać dopoki bedą tacy co będą dawać, jak by nie było komu dawać to i by nie było komu brać.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ania18 » czwartek 28 września 2006, 21:36

arturros (papo) napisał(a):To straszne i obrzydliwe. Wstyd mi za moją płeć. Współczuję tym kobietom które musiały... Co do tych sk_wysynów, to zamknąłbym ich teraz w klatce i w centrum miasta pokazał. Ale to przecież żadna kara, w pamięci i tak zostanie "gwałt" (?)...

Musiały? Gwałt :?: :!: Sory ale chyba coś ci się pomieszało. Dawanie tyłka za głupie prawo jazdy niema nic wspólnego z gwałtem. Nawet mieszkając na jakieś wiosce wolałabym dziennie chodzić 20 km na piechote do szkoły niż puścić się za papierek. Zwykła ku.rwa
No i ta miniówa na egzaminie... bez komentarza
ania18

Postprzez Tomek_ » czwartek 28 września 2006, 23:55

ania18, ten post ma prawie 2 lata.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez Pinhead » wtorek 21 listopada 2006, 20:20

Jak już Ania odkopała takiego antyka z 2005r to powiem że jak babka jest k...wą z natury to i za paczke fajek się sprzeda jak się jej palić zachce. Damy pupki za prawo jazdy, damy za zaliczony semestr w szkole, potem damy w pracy za lepszą posade... taki sposób na życie niektóre panie mają. Jak by nie dawały to nikt by się tego od nich nie domagał. A że dają to niektórzy chcą sobie skorzystać.
Pozdrawiam
Pinhead
Pinhead

Następna strona

Powrót do Luźna gadka