Cyberix napisał(a):Nie zgadzam się z tą opinią. Patrz obrazki jakie wkleiłem. Identyczna droga, a w zależności od tego czy na środku jest p-1 czy p-4 to pasy są wyznaczone lub ich nie ma. .
Jak to są wyznaczone lub ich nie ma ?
Pasy są wyznaczone lub nie wyznaczone
Może być 10 pasów wyznaczonych albo 10 niewyznaczonych
Wystarczy przeczytać definicje PRD

Cyberix napisał(a):Idąc waszym tokiem rozumowania, wyznaczony pas jest tylko pomiędzy liniami p-1 bowiem tylko te linie wyznaczają pas ruchu!.
A idąc Twoim tokiem rozumowania krawężnik wyznacza pasa ruchu - i to dla mnie jest niepojęte

Cyberix napisał(a):I co zupełnie dla mnie niepojęte, tworzycie dwa niewyznaczone pasy wewnątrz jednego wyznaczonego jeśli tylko zmieszczą się dwa pojazdy, zatem dwa maluchy jadące na jednym pasie autostradą tworzą w tym wyznaczonym pasie dwa niewyznaczone pasy ruchu.
Trzeba brać pod uwagę parametry jezdni - które w jednym przypadku (autostrady) są inne a w drugim (np dróżki osiedlowej) inne.
Doskonale wiesz iż nie szerokość jezdni czy drogi swiadczy o tym że jest to 1 czy 2 kierunkowa

Robisz się czepliwy i idąc Twoim tokiem... o krawężnikach które wyznaczają pasy ruchu można by stwierdzić iż POBOCZE jest pasem ruchu. Zaraziłeś się od jolizmlawy czy od kopana ?