hmmwv napisał(a):Teraz czas na C+E , mogę iść się zapisać od razu czy muszę czekać aż odbiorę prawko ?
Moim zdaniem to od razu - dostałeś przecież zaświadczenie o zdanym egzaminie. Słyszałem też o takich przypadkach, ale to nikt ze znajomych nie był - robili C, C+E, i KW, a dopiero potem składali komplet dokumentów i płacili za prawo jazdy raz. Ostatecznie powiedzą Ci w szkole jazdy - nawet jeśli jest to nagięcie prawa, to podejrzewam że się zgodzą. WORD na pewno się do tego nie przyczepi.
hmmwv napisał(a):Acha i jeszcze jedno , teraz musze zapłacić 85zł za wydanie prawka , gdzie to się płaci ? w WK czy jest jakiś druk i mogę iść na poczte ?
Goń do WK, bo może być to jeden z tych WK w kraju gdzie nie czekają na wpłatę, tylko wysyłają papiery do wydrukowania dokumentu, a potem zapłacić musisz przy odbiorze - więc jak chcesz zaoszczędzić to zgłoś że dorabiasz następną kategorię i żeby Ci wstrzymali się z tym drukowaniem.
W innym przypadku WK czeka na zgłoszenie się do nich z dowodem wpłaty za dokument zanim zacznie cokolwiek robić - tak jest w moim rejonowym WK. Jako że i tak musisz tam w takim przypadku pojechać, to na miejscu będzie zapewne kasa i tam sobie na spokojnie zapłacisz. O drukach nie słyszałem, choć pewnie tak też się da, mimo tego to by było ciut bez sensu w takim układzie.