przez Kimix » poniedziałek 15 sierpnia 2011, 17:39
przez Maniek5k » wtorek 16 sierpnia 2011, 00:28
przez Borys68 » wtorek 16 sierpnia 2011, 09:00
Maniek5k napisał(a):i.
Trzeba znalesc szkole, ktora uczy na B1, w wiekszosci duze OSK, ktore masowo przerabiaja kursantów, przez co zdajac np. na slasku mozesz przez rok zdawac egzaminy (powiedzmy 4-5 egzaminów) na b1. Do tego do kosztow examinu dochodzi koszt wynajecia pojazdu od OSK.
przez Maniek5k » wtorek 16 sierpnia 2011, 11:48
przez qwer0 » wtorek 16 sierpnia 2011, 12:28
Moze niejasno napisałem.
Duze szkoly -> przerób 'masowy' -> niski poziom szkolenia.
Nieumiejetnosc poruszania sie pojazdem w stopniu wystarczajacym do zdania -> negatywny egzamin -> czekanie ~2 miesiące na poprawkę -> jesli dalej nie umiemy, to znowu N -> 2 miesiące.. (itd.)
Znam juz pare osób, ktore poszlo po taniosci na kurs za 900 zł w albo molochu albo lipnej szkolce, to nie dosc ze kurs robili ~5 miesięcy (zamiast 2-3 standardowo), to zdawali po pare razy zanim zdali 'fartem'.
Mam nadzieje, ze teraz jest jasno.
przez Borys68 » wtorek 16 sierpnia 2011, 12:34
przez Maniek5k » wtorek 16 sierpnia 2011, 15:01
qwer0 napisał(a):Wg mnie, te male OSK sa gorszym wyborem niz te wieksze.
przez qwer0 » wtorek 16 sierpnia 2011, 17:45
praktycznie full opcja poza klima
serwisowanie jest drogie, a w PL nie ma takich upałów jak w hiszpanii np. ze jest konieczna klima
Pisze tylko jak jest min. na slasku, gdzie lisek, xxl, bedac duzymi szkołami uczą raczej kiepsko z tego co slyszalem z opini.
przez Maniek5k » wtorek 16 sierpnia 2011, 20:40
qwer0 napisał(a):Tak poza konkursem... Uwielbiam texty w stylu "full opcja bez tego, tego i tamtego" xD
qwer0 napisał(a):Dla mnie jazda bez klimy w upalny dzien nie jest niczym przyjemnym.
qwer0 napisał(a):Wielkosc OSK nie ma wplywu na jakosc szkolenia.
qwer0 napisał(a):No to pisz o konkretnych OSK, wymieniaj je z nazwy,
Maniek5k napisał(a):na slasku, gdzie lisek, xxl
przez qwer0 » wtorek 16 sierpnia 2011, 21:40
w ciagu tych wakacji, robiąc 4tyś km od poczatku czerwca (w sumie wiekszosc przez 3tyg urlopu), klime wlaczylem z 5-6 razy. Powód - opady deszczu, ew. wzglednie chlodno na dworze. Bez jaj, polska w tym roku była biedna w upały dość.
przez Maniek5k » wtorek 16 sierpnia 2011, 23:40
qwer0 napisał(a):gdy jest po prostu zaduch lubie poczuc "swieze" powietrze jakie daje mi klima.
qwer0 napisał(a):W aucie uznaje tylko szmaciane dywaniki
qwer0 napisał(a):Tak oczywiscie, ludzie to glupole, przeplacaja za klime jak to przeciez takie go.wno.
przez qwer0 » środa 17 sierpnia 2011, 10:20
Offtopowo - qwer, czym jezdzisz?Z ciekawosci pytam, S-klasa?
na lato mam welurowe, na zime wrzucam gumowe, bo jednak troche sniegu nanosze wsiadajac i wysiadajac po 5-6x w ciagu dnia do tego auta. Po co ma przemakać i potem walić przemoknietym dywanikiem - ble. Chyba, ze ktos to suszy np. w garazu, to spoko.
Ze nie wspomne o zagrzewaniu wczesniej ropniaka w zimie, hehe
Takze jak kto lubi - ja mam klime, a korzystam rzadko stosunkowo, bo wole sobie okno otworzyc często.
przez Kimix » środa 17 sierpnia 2011, 12:49
przez Borys68 » środa 17 sierpnia 2011, 13:19
Kimix napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie. Jak wejdą nowe przepisy to prawo jazdy będzie nadal bez terminu ważności?
Art. 13.
1. Prawo jazdy kategorii:
1) AM, A1, A2, A, B1, B, B+E lub T wydaje się na okres 15 lat, z tym że:
a) okres ten może być krótszy, o ile wynika to z orzeczenia lekarskiego, o którym mowa w art. 11 ust. 1 pkt 2 lit. a,
b) prawo jazdy kategorii B uzyskane po raz pierwszy wydaje się na okres, o którym mowa w art. 91 ust. 1, z zastrzeżeniem art. 92 ust. 1;
2) C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D lub D+E wydaje się na okres 5 lat, nie dłużej jednak niż na okres wynikający z orzeczenia lekarskiego i orzeczenia psychologicznego, o których mowa w art. 11 ust. 1 pkt 2, z zastrzeżeniem art. 15.