szerszon napisał(a):Szkoda tylko,że nie dopisali rowerzystów do Art 9 obok pojazdów uprzywilejowanych...
Ojojoj, Kolega widzę solidnie uprzedzony wobec rowerzystów.

Czyżby Kolega dostał mandat za zastawienie ścieżki i teraz odreagowuje? Czy może zwykła zazdrość, że
pedalarze cieszą się specjalnymi względami z uwagi na mniejszą ich szkodliwość dla środowiska? A może chodzi o to, że rowerem (często) szybciej, zdrowiej i taniej?

Spokojnie. Nigdy nie jest za późno, by zacząć szlifować formę.

szerszon napisał(a):Jestem zdania ,ze na jazdę po jezdni wypada mieć papier. ( jest co stracić),
Ja jestem zdania, że takich banalnych spraw, jak jazdy po jezdni, powinni skutecznie uczyć w szkołach. Niby powinni, ale wszyscy wiemy, jak wygląda szkolnictwo w Polsce (praca nauczyciela polega na piciu kawy i walce o podwyżki). Od biedy mógłby być faktycznie papier.

Aczkolwiek jestem zdania, że nie trzeba wprowadzać PJ na rower, żeby móc odbierać uprawnienia cyklistom. Wystarczy, by sądy były władne orzekać stosowane zakazy.

szerszon napisał(a):2. O co Tobie chodzi ? Że nie podziela sie Twoich pogladów ? a to juz jakiś nakaz jest ?
Wypowiedzi większości osób polemizujących tu ze mną wskazują nie na
niepodzielanie moich poglądów (zjawisko zawsze przeze mnie akceptowane), a na zwyczajne
nie rozumienie, tego, co te osoby przeczytały. Ludzie odnoszą się nie do tego, co napisałem, a do tego, co sobie wymyślili, że napisałem.

TO jest mimo wszystko problem, nie uważasz?