Witam. Czy ktoś może mi wyjaśnić jakie manewry są obowiązkowe na egzaminie? Mowa o ruchu drogowym.
Na karcie egzaminacyjnej jest m.in: przejazd przez tunel, przejazd przez skrzyżowanie wielopoziomowe. Jeśli w danym mieście nie ma takich infrastruktur to wiadomo - egzamin tego nie obejmie, ale jeśli w mieście występują tunele czy skrzyżowania wielopoziomowe to oznacza że egzaminator będzie w taki spsoób wyznaczał trasę egzaminacyjną żeby zdający musiał to zaliczać??
Drugie pytanie: czy manewr wyprzedzania egzaminator narzuca, mówiąc proszę wyprzedzić tamten samochód czy wynika to wyłącznie z moich samodzielnych decyzji i sytuacji na drodze, słowem czy mogę sama z siebie nie wyprzedzać na egzaminie (oczywiście nie powodując utrudnień w ruchu) a w zwiazku z tym manewr którego nie było nie będzie oceniany?
Mój instruktor któryś z kolei ( i z tego co mi wiadomo, niedługo rozstaje się ze szkołą i będę miała 5 z kolei) nie potrafi mi udzielić jasnych odpowiedzi.
Prosze nie pisać zmień szkołę, wydałam w tej której jestem spore pieniądze, mam się przenieść do innej znowu płacąc za cały kurs? nierealne finansowo.