Kawał{TU}

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Karol_es » niedziela 17 października 2004, 22:28

http://www.mdcj.resnet.pl/rydzyk.html
No coments.
Może się wolno ładować.
------------------------
Zdziwiona pani pyta:
- Jasiu skad wziałeś ten aparat tlenowy ?
- Od dziadka.
- A co dziadek na to ?
- Zrobił yyy....
-------------------------
Dzwoni Saddam do Busha: - Panie prezydencie, chciałbym złożyć kondolencje, to straszna tragedia, tylu ludzi, takie wspaniałe budynki... Chcę zapewnić, że nie mamy z tym nic wspólnego... - Jakie budynki? Jacy ludzie? - A która tam u was godzina? - Ósma. - Uoops... To ja zadzwonię za pół godziny.
------------------------
Przychodzi Wania do baru i zamawia piwo. Kelnerka przynosi i stawia na podstawce. Za jakis czas Wania zamawia jeszcze jedno. Poniewaz podstawka zniknela to kelnerka przyniosla nowa. Przy trzecim piwie kelnerka sie wkurzyla i nie przyniosla podstawki. Wania zdziwiony:
- A waflia niet?
Karol_es

Postprzez ella » czwartek 21 października 2004, 21:06

Pewna para w średnim wieku z północnej części USAzatęskniła w środku mroźnej zimy do ciepła i zdecydowała się pojechać na dół, na Florydę i mieszkać w tym hotelu, w którym spędziła noc poślubną 20 lat wcześniej. Mąż miał dłuższy urlop i pojechał o dzień wcześniej. Pozameldowaniu się w recepcji odkrył, że w pokoju jest komputer i postanowił wysłać maila do żony. Niestety omylił się o jedną literę. Mail znalazł się w ten sposób w Houstonu wdowy po pastorze, która właśnie wróciła do domu z pogrzebu męża i chciała sprawdzić, czy w poczcie elektronicznej są jakieś kondolencje od rodziny i przyjaciół.Jej syn znalazł ją zemdloną przed komputerem i przeczytał na ekranie:
Do: Moja ukochana żona
Temat: Jestem już na miejscu
Wiem, że jesteś zdziwiona otrzymaniem wiadomości ode mnie. Teraz mają tu komputery i wolno wysłać maila do najbliższych. Właśnie zameldowałem się. Wszystko jest przygotowane na Twoje przybycie jutro. Cieszę się na spotkanie. Mam nadzieję, że Twoja podróż będzie równie bezproblemowa, jak moja.
PS: Tu na dole jest naprawdę gorąco.
ella
Moderator

Postprzez Mmeva » czwartek 21 października 2004, 21:36

Z innej beczki, czyli zadanko z ekonometrii:

Aby uczcić rocznicę ślubu mąż zaproponował żonie, że przygotuje deser z truskawek i bitej śmietany. Pani propozycje przyjęła, prosząc, by łączna masa deseru nie była mniejsza niż 1 kilogram, a wartość odżywcza nie przekraczała 1200 kcal, zaś waga truskawek była co najmniej dwukrotnie większa od ciężaru śmietany. Wartość odżywcza 100g truskawek jest równoważna 50 kcal, a 100g śmietany 100 kcal. Mimo, iż w podobnych sytuacjach trudno jest mysleć o kosztach, zbudujmy model pozwalający na zaplanowanie takiej ilosci truskawek i śmietany, których należy użyć przygotowując deser, aby łączny koszt użytych skladników był mozliwie najmniejszy. W dniu tym cena 1 kg truskawek jest równa 11 zł, a porcji (1 kg) śmietany 30 zł. :wink:
Mmeva

Postprzez Sławek_18 » czwartek 21 października 2004, 21:43

Mmeva napisał(a):Z innej beczki, czyli zadanko z ekonometrii:

Aby uczcić rocznicę ślubu mąż zaproponował żonie, że przygotuje deser z truskawek i bitej śmietany. Pani propozycje przyjęła, prosząc, by łączna masa deseru nie była mniejsza niż 1 kilogram, a wartość odżywcza nie przekraczała 1200 kcal, zaś waga truskawek była co najmniej dwukrotnie większa od ciężaru śmietany. Wartość odżywcza 100g truskawek jest równoważna 50 kcal, a 100g śmietany 100 kcal. Mimo, iż w podobnych sytuacjach trudno jest mysleć o kosztach, zbudujmy model pozwalający na zaplanowanie takiej ilosci truskawek i śmietany, których należy użyć przygotowując deser, aby łączny koszt użytych skladników był mozliwie najmniejszy. W dniu tym cena 1 kg truskawek jest równa 11 zł, a porcji (1 kg) śmietany 30 zł. :wink:

ZAjmnie sie tym moja mama bo ja nie umiem kucharzyc :P :P
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Karol_es » czwartek 21 października 2004, 21:45

Polak, Niemiec i Francuz lecą samolotem. Awaria, trzeba skakać. Są tylko dwa spadochrony. Polak łapie spadochron - Niemcowi na plecy, poszedł. Następny Francuzowi na plecy... Dżentelmen Francuz próbuje zwrócić spadochron Polakowi - Polak na to:
- Nie bądź frajer. Niemcowi wsadziłem gaśnicę.
--------------------------------------------------------------------------------
Leci samolot, nagle awaria, samolot zaczyna spadać. Stewardesa podchodzi do Francuza:
- Niech pan skoczy i odciąży samolot, uratuje pan wielu ludzi.
Francuz pomyślał, wypił całe wino, wyruchał wszystkie brunetki, krzyknął "Viva la France!" i skoczył.
Samolot spada dalej. Stewardesa prosi Amerykanina. Amerykanin pomyślał, wypił całą whisky, wyruchał wszystkie blondynki, krzyknął "God bless the USA!" i skoczył. Samolot dalej spada. Stewaresa podchodzi do Polaka:
- Niech pan skoczy uratuje pan nas!
- Nie ma mowy!
- No niech pan skoczy będzie pan bohaterem...
Polak pomyślał, wypalił wszystkie papierosy, wypił wszystko co się dało wypić, krzyknął "Niech żyje Mozambik!" i wyrzucił Murzyna stojącego obok...
Karol_es

Postprzez wiruswww » niedziela 24 października 2004, 17:50

Sytuacja która się ponoć wydarzyła naprawde

Kumpel jest szczęśliwym posiadaczem Rovera 121 (to takie zgrabne toczydełko). No i owemu koledze wraz z trzema innymi się bardzo śpieszyło na wesele kuzyna gdzie miał być drużbą (oczywiście złote krążki miał przy sobie). Ciął 110 przez teren zabudowany no i jak zawsze w takich sytuacjach panowie nudziarze ciemnoniebiescy zawinęli suszarką kumpla.

Akurat pan niebieski był skory do żartów, podchodzi do niego i wali textem:

-"OOO nie za szybko się jechało panie kierowco"??

Na to on wkurzony:

-"Masz pan tu dokumenty i wypisuj mandat, jestem drużbą na ślubie, a ślub za 10 minut"

Policjancik;

-"Ale panie kierowco przekroczył pan dozwoloną prędkość o 60 kilometrów, to co najmniej 500 złotych będzie.

Na to kumpel:

-"Dobra panie, nieważne, wypisuj pan."

Policjant coś tam naskrobał, pomarudził i oddał dokumenciki.

Kumple szczęśliwie dojechali na weselicho, krążki rozdane, ryż posypany, znalazło się trochę czasu na uporządkowanie dokumentów, wiec kumpel wziął papierzyska i zaczął sprawdzać. Prawko jest, dowód jest, OC jest, ale mandatu brak. Przetrzepał wszystkie papierzyska, ale mandatu brak. Więc żeby nie narobić sobie bigosu pojechał jeszcze w ten sam dzień na posterunek żeby wyjaśnić sprawę. Dojechali w tym samym składzie co poprzednio. No i kumpel zagaduje do oficera dyżurnego:

-"Panie władzo, mam taki problem. Dziś rano dostałem mandat, ale mi zaginął, a nie chcę mieć kłopotów później więc zawiadamiam."

Na to oficer:

-"A pamięta pan nazwisko funkcjonariusza który to wystawiał??"

-"Nie panie władzo, ale mogę powiedzieć gdzie i kiedy to było.

Było to dzisiaj o 10 rano na Hutniczej koło FORDa."

na to oficerek:

-"Okay sprawdzam... dobra już wiem kto, już się z nim łączę."

No i w tym momencie oficerek wziął jakąś gruchę i zaczął do niej gadać:

-"Cześć Józek, przyszedł tu facio co mówi że dostał dzisiaj mandat i go zgubił."

na to Józek

-"A jakim samochodem jechał"

więc teraz pytanko do kumpla:

-"Obywatelu jakim samochodem pan się poruszał?"

no to kumpel zgodnie z prawdą:

-"Rover panie władzo"

na to oficerek dyżurny do Józka:

-"Rowerzysta"

kumple się porozkładali ze śmiechu, a oficerek się pyta pozostałych trzech;

-"A wy to kto?"

a na to koledzy:

-"My z tym panem jechaliśmy w momencie kiedy mandat dostał"

a na to dyżurny:

-"Co ??? we 3 na rowerze??"

-"Nooo... i do tego 110 w zabudowanym"

PS: słowo kumpel nie oznacza mojego kumpla, to nie przytrafiło się mnie ani żadnemu z moich kolegów (a szkoda)
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ella » poniedziałek 25 października 2004, 11:45

Co oznacza ciągła linia na drodze?

- Zakaz wyprzedzania.

- A podwójna ciągła linia?

- Naprawdę zakaz wyprzedzania.
ella
Moderator

Postprzez Mmeva » wtorek 26 października 2004, 17:14

Z podobną sytuacją zetknął sie znajomy kuzynki, zatrudniony jako informatyk bodajże w Erze; obecnie nieco zmodyfikowana krązy po sieci jako dowcip ;)

Siedzą sobie w Ernście pracownicy, przed laptopami, analizują, stukają, myślą, audytują, doradzają, słowem praca wre, bo w końcu dopiero 18:00. W pewnym momencie jeden składa papiery, laptopa, wkłada marynarę i wychodzi. Spojrzeli sie wszyscy, bo to dziwne tak wcześnie, ale nic. Drugi dzień, ta sama sytuacja, trzeci - to samo, za czwartym razem nie wytrzymał jeden i uderza:

Stary, co Ty, taka wczesna pora, a Ty do domu, tu jest Ernst, my tu pracujemy poważnie, nie trzymaz standardów, przez Ciebie nasz zespół...

-Odpier.dol się stary, na urlopie jestem
Mmeva

Postprzez Mmeva » piątek 29 października 2004, 13:51

Mmeva

Postprzez ella » piątek 05 listopada 2004, 12:43

Kocham swoją robotę, zarobek kocham też!
Kocham je coraz mocniej, czy słońce jest , czy deszcz
Kocham mojego szefa, on przecież jest wspaniały.
Kocham też jego szefów - i wszystkich pozostałych.
Kocham swoje biuro i jego pochodzenie,
Na urlopowy wyjazd go nigdy nie zamienię.
Kocham biurowych mebli ponury szary kolor
I sterty dokumentów rosnące wciąz na nowo.
Wydajnośc mojej pracy wzrasta wręcz nadzwyczajnie
I nie znam innych przyczyn, by było mi tak fajnie.
Ja kocham też obecność mych współpracowników,
Pełną złośliwych uwag, usmiechów, wykrzykników.
Kocham mój komputer, kocham jego programy.
Przytulam je do siebie, chociaż nie bez obawy.
Ja kocham każdy program i wszystkie jego pliki
Zwłaszcza, jeśli ich praca przynosi mi wyniki.
Szczęśliwy jestem tutaj! Tu źródło mej radości,
Niewolnik swojej Firmy - to pełnia szczęśliwości!
Kocham tę robotę, kocham swe zadania.
I kocham tych nudzierzy, co ględzą na zebraniach.
Kocham swoja pracę; być może Was to nudzi.
I również bardzo kocham przybyłych własnie ludzi.
Tych dwóch przyjaznych ludzi, wcale nie żadnych głupków,
Co w śnieżnobiałych kitlach wywożą mnie........do czubków
ella
Moderator

Postprzez Karol_es » niedziela 07 listopada 2004, 23:09

Troszkę długi wierszyk, ale naprawdę warto przeczytać :lol:

Poranek wczesny
Jadę pospiesznym
Wprost do Warszawy
Załatwiać sprawy.
Pociąg o czasie
Ja w drugiej klasie
Wagon się kiwa
Pije trzy piwa.
Łódź Niciarniana,
W pęcherzu zmiana.
Pęcherz nie sługa,
A podróż długa.
Ruszam z tej stacji
Do ubikacji.
Kto zna koleje
Wie, jak się leje.
To co trzęsie się
W Los Angelesie
Formę osiąga
W polskich pociągach.
Wyciągam łapę,
Podnoszę klapę,
Biada mi biada,
Klapa opada.
Rzednie mi mina
Trza klapę trzymać.
Łokieć, kolano
Trzymam skubana.
Celuje w szparkę,
Puszczam Niagarkę,
Tryska kaskada,
Klapa opada.
Fatum złowieszcze-
-wszak wciąż szczę jeszcze.
Organizm płynną
Spełnia powinność.
Najgorsze to, że
Przestać nie może.
Toczę z nim boje
Jak Priam o Troje,
Chce się powstrzymać
-Ratunku ni ma.
Pociąg się giba,
A piwo spływa.
Lecę na ścianę
Z mokrym organem,
Lecąc na druga
Zraszam ją struga,
Wagonem szarpie
Leje do skarpet,
Tańcząc Czardasza
Nogawki zraszam.
O straszna męka,
Kozak, Flamenco,
Tańczę, cholera
Wzorem Astair'a.
Miota mną, ciska,
Ja organ ściskam.
Wagon się chwieje,
Na lustro leje,
Skład się zatacza,
Ja sufit zmaczam.
Wszędzie Łabędzie
Jezioro będzie.
Odtańczam z płaczem
La Kukaraczę,
Zwrotnica, podskok
Spryskuje okno,
Nierówne złącza-
-buty nasączam,
Pociąg hamuje
Drzwi obsikuję
I pasażera
Co drzwi otwiera
Plus dawka spora
Na konduktora.
Resztka mi kapie
Na skrót PKP.
Wreszcie pomału
Brnę do przedziału.
Pasażerowie
Patrzą spod powiek.
Pytania skąpe
"Gdzie pan wziął kąpiel?"
Warszawa, Boże!
Nareszcie dworzec!
Chwila szczęśliwa
Na peron spływam,
Walizkę trzymam,
Odzież wyżymam.
Ach urlop błogi
Od fizjologii.
Ulga bezbrzeżna.
Pociąg odjeżdża,
Rusza maszyna
Hen w dal
Po szczy...
Po szynach.
Karol_es

Postprzez Mmeva » niedziela 07 listopada 2004, 23:38

Ja co prawda pociagami nie jeżdżę, ale slyszałam to już od kuzynki, która z pociagami ma codziennie do czynienia :lol:
Mmeva

Postprzez Morton » poniedziałek 08 listopada 2004, 10:16

Troche o komunikacji miejskiej, a wlasciwie o pasazerkach :)

Babcie lokomotywy - jak siedzisz w autobusie, stają nad Tobą i zaczynają sapać. Niektóre sapią tak intensywnie, że czujesz co jadła kilka godzin temu... Szczególną odmianą jest babcia Lord Vader. Sapie w szczególnie niemiły, metaliczny sposób. Człowiek tylko czeka na moment kiedy zadusi go posługując się ciemną stroną mocy.

Babcia "Last Minute" - nie wstanie przed swoim przystankiem, ale siedzi twardo do samego końca i podrywa dupsko i przebija się do wyjścia jak kula armatnia dopiero wtedy, gdy ludzie zaczynają (na jej przystanku) wsiadać do transportera.

Babcia "Dromader" - widywane niegdyś w dużych ilościach koło HITa czy innego supermarketu w 128. W busie najpierw ląduje ciężko jedna pełna siata, potem druga, na końcu tarabani się staruszka wciągając za sobą wyładowany wózeczek. Potem przewala się z tym wszystkim jak walec przez zatłoczony autobus. Zawartość siat stanowi zazwyczaj jakieś 20 kilogramów cukru lub tyle samo mąki, woda w pięciolitrowych butlach i inna masówka, zakupiona zapewne dla całej kamienicy. Mi by się nie chciało tachać tych kilogramów, więc uważam, że tym babciom nie należy ustępować miejsca.

Babcia "Predator" - najbardziej obrzydliwy, wredny typ.
Pokonuje nieraz spore dystanse do przystanku, ale już w busie czy tramwaju nie jest w stanie przejśc tych 6 metrów do wolnego miejsca, tylko staje nad kimś młodszym i terroryzuje go. Biedni młodzi ludzie kierując się kindersztubą ustępują grzecznie i przenoszą się gdzie indziej. A to jest błąd! Takiej babci trzeba wymownym wzrokiem pokazać wolne miejsce.

Babcie - siatomioty - wsiada sobie taka jedna do autobusu (ew. tramwaju), czujnym zwinnym okiem namierzając pozycję wolnego krzesła oraz najbliższego kasownika. Po przekalkulowaniu i zrobieniu symulacji (chodzi o trójwymiarową symulację ruchu współpasażerów w najbliższych 10 sekundach nałożoną na plan przestrzenny krzesło-kasownik-własna pozycja) rzuca siatą w stronę wolnego krzesła a sama kasuje bilet. Po czym z godnością zdejmuje siaty z siedzenia, żeby rozgościć się na wcześniej zarezerwowanym miejscu. Dotychczasowy rekord dzierży babcia, która po wtoczeniu się do starego Jelcza (a profilaktycznie zrobiła to dość głośno) miotnęła przed nosem współpasażerów solidnie wyglądającą siatą z co najmniej 5 kilogramami cukru/mąki/innego popakowanego badziewia na dobre trzy metry. Byli pod wrażeniem, szczególnie, że nie potrzebowała do tego zbyt wielkiego zamachu.

Naukowcy podczas intensywnych badań odkryli też nowe fakty:

Cele podrózy babć:

29% - jadące na lub z działki (te zazwyczaj z tobołkami - wiaderka itp.)
24% - jadące na lub z bazaru/targowiska (również tobołki)
19% - jadące do lub od lekarza (bez tobołków, ale poznać po rozmowach na temat przebytych chorób i ilości branych codzień leków)
16% - jadące na tajne spotkania o tematyce religijno-politycznej (te zazwyczaj siedzą cicho i żegnają się przy przejeżdżaniu koło kościoła)
7% - jadące do innej babci w odwiedziny w celu podyskutowania na tematy
polityki i chorób (łatwo zaczynają dyskusję na te tematy z innymi pasażrami)
4% - jeżdżące bez celu z nadmiaru wolnego czasu (również szybkie rozpoczynanie rozmów, zwłaszcza opowiadanie własnej biografii lub kogoś z rodziny)
1% - nieznany cel podrózy (takie trudno rozszyfrować, najczęściej każą nie
wstawać bo "jadą tylko jeden przystanek" a w rzeczywistości wysiadają po kilku)
pozdrawiam
Morton
IRC: #prawojazdy (wroclaw.ircx.net.pl)
Morton

Postprzez Morton » poniedziałek 08 listopada 2004, 10:17

Babcie lokomotywy - jak siedzisz w autobusie, stają nad Tobą i zaczynają sapać. Niektóre sapią tak intensywnie, że czujesz co jadła kilka godzin temu... Szczególną odmianą jest babcia Lord Vader. Sapie w szczególnie niemiły, metaliczny sposób. Człowiek tylko czeka na moment kiedy zadusi go posługując się ciemną stroną mocy.

Babcia "Last Minute" - nie wstanie przed swoim przystankiem, ale siedzi twardo do samego końca i podrywa dupsko i przebija się do wyjścia jak kula armatnia dopiero wtedy, gdy ludzie zaczynają (na jej przystanku) wsiadać do transportera.

Babcia "Dromader" - widywane niegdyś w dużych ilościach koło HITa czy innego supermarketu w 128. W busie najpierw ląduje ciężko jedna pełna siata, potem druga, na końcu tarabani się staruszka wciągając za sobą wyładowany wózeczek. Potem przewala się z tym wszystkim jak walec przez zatłoczony autobus. Zawartość siat stanowi zazwyczaj jakieś 20 kilogramów cukru lub tyle samo mąki, woda w pięciolitrowych butlach i inna masówka, zakupiona zapewne dla całej kamienicy. Mi by się nie chciało tachać tych kilogramów, więc uważam, że tym babciom nie należy ustępować miejsca.

Pokonuje nieraz spore dystanse do przystanku, ale już w busie czy tramwaju nie jest w stanie przejśc tych 6 metrów do wolnego miejsca, tylko staje nad kimś młodszym i terroryzuje go. Biedni młodzi ludzie kierując się kindersztubą ustępują grzecznie i przenoszą się gdzie indziej. A to jest błąd! Takiej babci trzeba wymownym wzrokiem pokazać wolne miejsce.

Babcie - siatomioty - wsiada sobie taka jedna do autobusu (ew. tramwaju), czujnym zwinnym okiem namierzając pozycję wolnego krzesła oraz najbliższego kasownika. Po przekalkulowaniu i zrobieniu symulacji (chodzi o trójwymiarową symulację ruchu współpasażerów w najbliższych 10 sekundach nałożoną na plan przestrzenny krzesło-kasownik-własna pozycja) rzuca siatą w stronę wolnego krzesła a sama kasuje bilet. Po czym z godnością zdejmuje siaty z siedzenia, żeby rozgościć się na wcześniej zarezerwowanym miejscu. Dotychczasowy rekord dzierży babcia, która po wtoczeniu się do starego Jelcza (a profilaktycznie zrobiła to dość głośno) miotnęła przed nosem współpasażerów solidnie wyglądającą siatą z co najmniej 5 kilogramami cukru/mąki/innego popakowanego badziewia na dobre trzy metry. Byli pod wrażeniem, szczególnie, że nie potrzebowała do tego zbyt wielkiego zamachu.

Cele podrózy babć:

19% - jadące do lub od lekarza (bez tobołków, ale poznać po rozmowach na temat przebytych chorób i ilości branych codzień leków)
16% - jadące na tajne spotkania o tematyce religijno-politycznej (te zazwyczaj siedzą cicho i żegnają się przy przejeżdżaniu koło kościoła)
4% - jeżdżące bez celu z nadmiaru wolnego czasu (również szybkie rozpoczynanie rozmów, zwłaszcza opowiadanie własnej biografii lub kogoś z rodziny)
pozdrawiam
Morton
Morton

Postprzez Morton » poniedziałek 08 listopada 2004, 10:18

Cele podrózy babć:

pozdrawiam
Morton
Morton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka