bobpl napisał(a):O dziwo napisze cos, co pewnie wiekszosci nie podpasuje.
Dzisiaj wkurzyły mnie 'elki'. A raczej badziewne interuktorki w owych.
Zarys:
Stoje sobie grzecznie na parkingu pod lokalnym sklepem znanym jako 'biedronka'. Maly parking, ciasno, kazdy sie wciska jak moze - mi sie akurat udało stanac tak, ze z mojej lewej mialem jedno miejsce wolne i dopiero nastepne auto.
Wolnego miejsca bylo tyle, ze spokojnie ford galaxy by wszedl i ludzie mogliby wysiasc.
Sytuacja wlasciwa:
Siedze w aucie, czekam na dziewczyne która poszla nabyć jakieśtamcudadoczegośtam.
Nagle z mojej lewej jakas yariska kursowa proboje parkowac.
Patrze w lusterko, baba jako instruktorka. To juz wzmozona uwaga, patrze co robia.
Kursantka parkuje, jednak za maly 'najazd' wziela i widze ze nie wyrobi i przygrzeje mi w bok. Wyskakuje z auta ze ma stanac. A instruktorka do mnie z pyskiem ze strasze kursantów![]()
Ciekawe co by zrobiła jakby mi przerysowała bok.
Uwazam, ze jednak facet jako instruktor znacznie lepiej sie sprawdzi. Pamietam mojego instruktora, to jak sie nie wyrabialem to mi zakrecil kierownica czy cos - ja poczatku kursu. Potem juz mialem wyczucie. A ta sobie siedzi i patrzy w niebo jak kursantka robi dym na parkingu.
Jesli to czyta ta blondyneczka - kursantka, to przepraszam za stres. A instruktorkę pozdrawiam, mam nadzieje, ze niedługo znajdzie sobie inna prace, bo w obecnej w ogole sie nie sprawdza.
BTW - OSK 'Babska Elka', Bytom. Tak na przyszlosc, jak widzicie gdzies ze takie cos obok was parkuje to zwiewajcie ile sil w nogach.
Chyba nie sądzisz, że gdyby nie Twoje heroiczna akcja i zasłanianie auta ciałem to byś miał przerysowany samochód. na 99% Instruktor by w porę zahamował, a reagowanie na zapas na pewno nie wpływa dobrze na samodzielność takiego uczącego się. Ja tam o swoich niedociągnięciach zazwyczaj dowiadywałem się po fakcie, jak się nie wyrabiałem z parkowaniem to sam do tego dochodziłem i nikt mi się na kierownicę nie rzucał w stylu 'bo i tak byś już się nie wyrobił'. Pewnie bym nie odpisał gdybyś nie podciągnął od razu pod to całej śmiesznej ideologii jak to kobiety najlepiej nie powinny za kółko siadać.