Głównie z tym kojarzą mi się kierowcy tirów w korku...[/quote]
 Głównie z tym kojarzą mi się kierowcy tirów w korku...[/quote]Właśnie tak. Dzięki temu mogą jechać wolno, płynnie i bez niepotrzebnego zatrzymywania i hamowania itd itd
 Ja w korku toczę się zazwyczaj na długość 2 samochodów, czasami nawet 3 i nikt na mnie nigdy trąbił bo kierowcy cenią sobie kiedy mogą jechać płynnie (wolno ale płynnie)
  Ja w korku toczę się zazwyczaj na długość 2 samochodów, czasami nawet 3 i nikt na mnie nigdy trąbił bo kierowcy cenią sobie kiedy mogą jechać płynnie (wolno ale płynnie)Jazda na dwójce bez gazu to nie jest palenie sprzęgła bo przecież masz je "odpuszczone".
Nie w przypadku wszystkich samochodów jest możliwe takie toczenie się na 2 bez gazu. Na 1 owszem ale na 2 nie we wszystkich. U mnie w Golfie na 2 bez gazu szarpie i dusi się więc trzeba choć troszkę tego gazu nacisnąć

Lancia Kappa 2.0t
  Lancia Kappa 2.0t  

Powinno sie jezdzic na czucie, a nie patrzec co 20 sec na obrotek czy juz zmieniac bieg czy nie..
 Powinno sie jezdzic na czucie, a nie patrzec co 20 sec na obrotek czy juz zmieniac bieg czy nie..