egzamin w zimie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: egzamin w zimie

Postprzez michooo » czwartek 30 grudnia 2010, 02:54

Ja zdałem 3 dni temu, w śniegu, chociaż świeciło słońce ;)

Naprawdę wolałem jeździć i zdawać w takich warunkach. Na jazdach niechcący driftowałem parę razy, więc byłem przygotowany psychicznie na ewentualne uślizgi i poślizgi. ;P
Egzaminatorzy mniej się czepiają, jest mniejszy ruch, nie ma rowerzystów, jest mniej pieszych, po liniach ciągłych można jeździć jak są pod śniegiem albo jak są zaspy do połowy pasa ruchu, na stopach zatrzymujesz się zawsze w miejscu dobrej widoczności, na mniejszych jednokierunkowych robi się 1 pas ruchu, więc zawsze dobrze jesteś ustawiony do skrętu, jeździsz wolniej i masz więcej czasu na reakcje, jak wszędzie są zaspy to przeważnie robią tylko parkowania skośne. Z drugiej strony są wady, czasem nie widać znaków poziomych i nie wiadomo jaki pas zająć, jest wąsko, więc na małych uliczkach są ciasne mijanki, trzeba uważać ruszając i skręcając na śniegu czy lodzie, łagodnie obchodzić się z gazem, hamować wcześniej. Mimo to cieszę się, że zdawałem teraz.
michooo

Postprzez AceCold » sobota 01 stycznia 2011, 20:52

Fatalne zimowe warunki uznaję za + na egzaminie :)
Obrazek
AceCold

Postprzez txt » niedziela 02 stycznia 2011, 00:19

Zdawałam w sylwestra...o 7.30...Też uwazam warunki zimowe idealne do zdawania....lini nie widać, parkowania równoległego na 90% nie bedzie, a i ta godzina jest rewelacyjna, bo ruch jest minimalny...Oczywiście egzamin zakończyłam z wynikiem pozytywnym!
13.12.2010.- teoria-pozytyw
31.12.2010.-praktyka-pozytyw
(1/4/11) Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
(1/12/11) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
1/13/11 - prawo jazdy w kieszeni
1/16/11 - kupno upragnionego samochodu
txt

Postprzez Apricorn » niedziela 02 stycznia 2011, 20:41

Witam,otóż dokładnie jutro zdaje egzamin w Word w Częstochowie.. na co zwrócić uwagę przy zimie? jak się zachowywać?
Apricorn

Postprzez margaret » niedziela 02 stycznia 2011, 22:35

Apricorn napisał(a):Witam,otóż dokładnie jutro zdaje egzamin w Word w Częstochowie.. na co zwrócić uwagę przy zimie? jak się zachowywać?

Przede wszystkim zwróć uwagę na warunki panujące na drodze, może być ślisko itp. - trzeba jechać powoli... Z perspektywy zdającego egzamin chyba nie powinno być różnicy między zdawaniem w zimie a wiosną. Jedynie egzaminator, może np wybrać mniej uczęszczane drogi, aby było bezpieczniej itd. Zachowaj spokój i ostrożność :)
kat. B - 10.12.2010
margaret

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy