Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Forum Chat #1

Postprzez lith » czwartek 02 grudnia 2010, 19:27

Myślę, że się przeziębił na tych letnich i się zepsuł :P Tak to jest jak się w sandałach,a nie kozakach po śniegu łazi xD
lith

Postprzez scorpio44 » piątek 03 grudnia 2010, 02:20

ella napisał(a):No to drodzy moderatorzy zabieramy się za robotę. Nie ma obijania się.

Po tym, co mi ostatnio znowu zrobili w wątku o tym, co nas dzisiaj zdenerwowało na drodze, chyba jestem za...
scorpio44

Postprzez cman » piątek 03 grudnia 2010, 11:59

Zna ktoś może powód, dla którego niektórzy ludzie pozostawiają trzydrzwiowe samochody zaparkowane z fotelem kierowcy odblokowanym i opartym o kierownicę?
cman

Postprzez mk61 » piątek 03 grudnia 2010, 12:52

A ma to jakieś znaczenie? :)
Pewnie dlatego, że z tyłu np. siedzi dziecko w foteliku i po jego wyciągnięciu zapomina się o fotelu, tylko zatrzaskuje drzwi i w pogoń za dającym dyla brzdącem. ;) To pewnie jeden z miliarda powodów.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez cman » piątek 03 grudnia 2010, 13:47

Po prostu myślałem, że jest jakiś ściśle określony cel tego (mnie nieznany).
cman

Postprzez scorpio44 » piątek 03 grudnia 2010, 14:37

mk61 napisał(a):Pewnie dlatego, że z tyłu np. siedzi dziecko w foteliku i po jego wyciągnięciu zapomina się o fotelu, tylko zatrzaskuje drzwi i w pogoń za dającym dyla brzdącem. ;)

To nawet pewnie nie chodzi ani o zapominanie, ani pośpiech. Chyba bardziej o to, że kierowca np. wie, że najbliższą jazdę będzie znowu wykonywał z dzieckiem (bądź ogółem będzie kogoś przewoził z tyłu), więc zostawia fotel złożony, żeby go milion razy nie rozkładać/składać. Z natury jesteśmy leniwi. :D

mk61 napisał(a):A ma to jakieś znaczenie? :)

Dla tropicieli absurdów i obserwatorów nietypowych dla nich ludzkich zachowań, które próbują zrozumieć, może mieć spore. :D Sam taki jestem. :)
scorpio44

Postprzez lith » piątek 03 grudnia 2010, 16:35

Ktoś może polecić może jakieś fajne miejsce do ślizgania w Gdańsku?
Czyli, żeby było pusto, ślisko i nikt się nie czepiał :P Bo o ile 2 pierwsze wymogi jestem w stanie ocenić widząc jakieś miejsce to z trzecim już bywa ciężej :P
Gdzieś pod marketami po nocy? Tam pewnie poodśnieżają zaraz:/... może jakieś zapomniane parkingi? :)
lith

Postprzez Kasiula89 » piątek 03 grudnia 2010, 17:09

lith napisał(a):Ktoś może polecić może jakieś fajne miejsce do ślizgania w Gdańsku?
Czyli, żeby było pusto, ślisko i nikt się nie czepiał :P Bo o ile 2 pierwsze wymogi jestem w stanie ocenić widząc jakieś miejsce to z trzecim już bywa ciężej :P
Gdzieś pod marketami po nocy? Tam pewnie poodśnieżają zaraz:/... może jakieś zapomniane parkingi? :)

a próbowałeś kiedyś na którymś z parkingów na Westerplatte?
Wczoraj widziałam chłopaków na Zaspie na pasie ale tam to często i gęsto patrole jeżdżą
19.11.2010 - Pierwsze podejście PORD GDAŃSK- ZDANE!!!
www.motokobiety.pl -> Polecam wszystkim kobietkom kierowcom ;)
Kasiula89

Postprzez lith » piątek 03 grudnia 2010, 17:11

Nie nigdzie nie próbowałem, bo nie znam miasta. A że z czasem krucho to zamiast jeździć na ślepo to wolałbym od razu jechać obadać jakieś konkretne miejsca.
lith

Postprzez mk61 » piątek 03 grudnia 2010, 18:41

scorpio44 napisał(a):więc zostawia fotel złożony, żeby go milion razy nie rozkładać/składać. Z natury jesteśmy leniwi. :D

Ja bym nawet powiedział inaczej. Niektórzy dbają o sprzęt. Choć pewnie niewielki procent osób zdaje sobie z tego sprawę, ale wszystko się zużywa. Rzeczy "niezużywalne" przy intensywnej eksploataci również się kończą. Ja to zauważyłem na swoim aucie. Po dwóch miesiącach pracy w pizzerii jako kierowca, pojawiły się różne rzeczy, o których nigdy bym nie pomyślał. Na przykład zaczęło mi coś skrzypieć w tylnych drzwiach od ich ciągłego otwierania i zamykania, w przednich również. Nawet wycieraczki mi się skończyły. Pręt poruszający wycieraczką najpierw wyskoczył z kuli, a później, przy próbie naprawy się złamał. Niby niepozorna rzecz, ale jednak. Tak samo z fotelem. Ciągłe "otwieranie" i "zamykanie" również kiedyś może spowodować, że się sypnie. :)

To tak by the way. :)

Co do wynajdowania drogowych absurdów. Jakoś nie patrzę się na takie rzeczy, ale jednak często i gęsto mam ochotę podejść do gościa, który akurat coś źle robi (np. parkuje na dwóch miejscach, wymusza pierwszeństwo itp.) i grzecznie zapytać "Czy pan sądzi, że panu wszystko wolno? Czy byłby pan tak samo cwany, kiedy doszłoby do kolizji/wypadku i tłumaczyłby się pan przed władzą? Co pan osiągnął tym manewrem, poza zdenerwowaniem innego uczestnika drogi?"

A największą taką chęć mam w stosunku do pieszych, jak na przykład dzisiaj. Jadę powoli, bo ślisko. Babsko śpieszyło się na autobus i widząc, że jadę powoli, wbiegło na przejście. Pomimo mojej małej prędkości i tak nie miałem za bardzo szans na wyhamowanie przed nią. Ale tacy dopiero "otworzą oczy", jak ich coś pier...
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez qwer0 » piątek 03 grudnia 2010, 20:04

Ja bym nawet powiedział inaczej. Niektórzy dbają o sprzęt. Choć pewnie niewielki procent osób zdaje sobie z tego sprawę, ale wszystko się zużywa. Rzeczy "niezużywalne" przy intensywnej eksploataci również się kończą.

No tak, ale wlasnie po to mamy ten sprzet. Zeby go uzywac.

Nieskladanie fotela tylko i wylacznie dlatego, bo "zuzywa sie" to wg mnie juz jest nienormalne, patologia.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez szerszon » wtorek 07 grudnia 2010, 22:46

Nikt tu nie wspomnial ,że własnie "pękło" 20tys userów. :mrgreen:
szerszon

Postprzez mk61 » środa 15 grudnia 2010, 14:00

mk61 napisał(a):Dzięki. Mam jednak nadzieję, że odpowiednio wcześniej do mnie zatelefonują, żebym mógł się dostosować. :)

Zadzwonili. Pani zaproponowała, że najlepiej by jej było, gdybym jutro się pokazał, ale widzi, że jestem ze Świnoujścia (tam zameldowany), to mam sobie wybrać jakiś termin, który będzie mi odpowiadał w następnych tygodniach (!). :D
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Postprzez qwer0 » sobota 18 grudnia 2010, 21:17

Gdyby ktos jeszcze nie slyszal:
Tragiczny wypadek w Sączowie na Śląsku. Dzieci wjechały sankami pod autobus

Zmarł 10-letni chłopiec, który sankami wjechał pod autobus - podała TVN24. 8-letnia dziewczynka jest reanimowana. Jej stan jest ciężki. Do tragedii doszło w miejscowości Sączów na Śląsku.
Dziewczynka w ciężkim stanie trafiła do szpitala

W miejscowości Sączów na Śląsku dzieci w wieku 8 i 10 lat jechały sankami przyczepionymi do samochodu terenowego. Na zakręcie wpadły pod autobus. Zostały pod pojazdem zakleszczone. Żeby uwolnić dzieci na miejsce wypadku sprowadzono ciężki sprzęt do ratownictwa drogowego.

10-letni chłopiec w wyniku poniesionych obrażeń zmarł. 8-letnia dziewczynka jest reanimowana. W stanie ciężkim dziecko zostało przewiezione do szpitala.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez lith » sobota 18 grudnia 2010, 22:51

o, ja... co za młoty się trafiają... szkoda, że na autostradę z nimi nie pojechał
lith

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka