Witajcie, trochę tu zaglądałem, ale incognito

W końcu parę dni temu zdałem egzamin, kat. b

Co do OSK -
SZCZERZE POLECAM Auto szkołę PAŁGAN.Właściciel, p. Zbyszek - bardzo cierpliwy, życzliwy ale i wymagający wykładowca

Bez opanowanej teorii nie wypuści na miasto

Zajęcia prowadził bardzo sumiennie, z zaangażowaniem, bardzo ciekawie, przystępnie dla każdego. Dużo, dużo wyniosłem, czego podsumowaniem niech będzie bezstresowo i bezbłędnie zaliczona teoria na egzaminie państwowym

Co do jazd - muszę przyznać że z instruktorami z którymi jeździłem godziny jazd są przestrzegane dosłownie co do minuty. Bardzo mi się to podobało. Widać że pracują tam ludzie, którzy nie tylko pracują, ale przede wszystkim uczą

Natomiast - przy całej sympatii i szacunku -
NIE POLECAM Pana Andrzeja 
. Od niego zacząłem kurs praktyczny. Niestety po paru godzinach wymęczonych na placu z których wyniosłem niewiele a do tego nie byłem pewny zachowania auta i techniki prowadzenia na normalnych drogach. Dodatkowo osobiście niezbyt podobała mi się atmosfera prowadzenia zajęć przez tegoż pana. Z iście aptekarską precyzją oceniał moje wielogodzinne poczynania na placu. Nie żeby to było złe, bo godziny spędzone na placu na pewno zaprocentowały na egzaminie, ale samochód po prostu przestał mnie cieszyć. Godziny mijały na placu, a ja nadal nie potrafiłem jeździć po mieście. No bo przecież nie miałem zbyt dużo okazji

No ale zdarza się - być może ktoś inny będzie bardziej zadowolony
Przepisałem się do innego instruktora i od tego momentu odżyłem. Trafiłem za namową sekretarki - notabene pozdrawiam

- do p. Krzyśka Z.

Równy chłop, wyjeździliśmy znaczną większość czasu po mieście, dużo też po Retkini - bo tam planowałem zdawać egzamin. Bardzo spokojny, sumienny, cierpliwy, ale wymagający. Jak trzeba było to ochrzanił, jak trzeba było to wytłumaczył. Nauka odbywała się poprzez praktykę - zachowanie na drodze. Postępy widoczne z godziny na godzinę. Zagadać też można było na wszelkie tematy, co powodowało bardzo miłą atmosferę podczas jazdy. Zrobiłem dzięki niemu ogromne postępy. Wcześniej nie miałem styczności z pojazdami. Aż żałowałem że te jazdy tak szybko przeszły

Jeszcze raz polecam szkołę Pałgan. Cena naprawdę niska na to co oferują. Własny plac, własne biuro i dobrze wyposażona sala wykładowa. Przestrzeganie godzin jazdy wzorowe, a dodatkowo 31. godzina na egzamin wewnętrzny bezpłatna. Ale przede wszystkim bardzo dobra i przyjazna atmosfera

Pan Zbyszek na spółkę ze swoimi instruktorami są w stanie nauczyć świadomej i bezpiecznej jazdy chyba każdego, nawet totalne beztalencie

Dziękuję Zbyszku i Krzyśku za wasze zaangażowanie, cierpliwość w nauce, skuteczne metody nauczania i miłą atmosferę podczas kursu, a teraz... czekam na dokument i w drogę...
PK.