Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Łódź

Postprzez magda szymczak » środa 13 października 2010, 11:18

Ja baaaardzo polecam wszystkim auto szkołę PAŁGAN
Obecnie własnie szkole się w tej szkole i panuje wspaniala atmosfera.A włascicel jest bardzo miły i sympatyvzny wzbudza duże zufanie.Zajęcia teoretyczne prowadzone profesjonalnie i w łatwy sposób mozna okiełznac te wszystkie przepisy :wink:
Badanie lekarskie także dostepne podczas wykladów koszt 50 zł ;)
http://www.palgan.pl

na stronie znajdziecie wszystkie potrzebne informacje.W galerii sa zdjęcia sali wykladowej oraz placu manewrowego.Sa takze profile wszystkich instruktorów.
Zapraszam serdecznie.Atmosfera panuje wyśmienita.
Siedziba mieści się na ul.Lutomierskiej 131 w budynku Kraftpolu .Wjazd od ul. Lutomierskiej, przed skrzyzowaniem ul.Lutomierskiej z al.Włókniarzy po prawej stronie jadąc od centrum.
Praktyczna naukę zaczelam z p.Zbyszkiem ...i z wielka chęcia polecam kazdemu.Ma w sobe to cos co powoduje że nie czuje się wogóle stresu pod czas jazdy na ulicy a i bardzo dobrze przekazuje polecenia i uwagi a do tego bardzo spokojny i z poczuciem humoru.
:spoko: :mrgreen:
magda szymczak

Postprzez avanti83 » środa 13 października 2010, 11:45

Z czystym sumieniem mogę polecić szkołę EXPERT!!! Zwłaszcza Pana Bogdana. Niesamowity człowiek cierpliwy i z poczuciem humoru. Trafiłam do Niego po 3 oblanych egzaminach, do którym przygotowywałam się w innej szkole. Po kilku godzinach jazdy z Panem Bogdanem nabrałam pewności siebie i udało mi się zapanować nad samochodem. Zdałam dziś za 2 razem (pierwsze podejście niestety skończyło się zawaleniem górki) Po zakończonym egzaminie usłyszałam, że pięknie pojechałam!

Szkoła EXPERT przy ulicy Wyszyńskiego w Łodzi
avanti83

Postprzez magda szymczak » czwartek 14 października 2010, 09:23

Wczoraj jeżdziłam z p.Andrzejem
I jestem bardzo zadowolona.Baaardzo opanowany człowiek pomimo moich żelaznych cięzkich nóg przy mojej drobnej figurze :lol:
A i zdarzylo mi się pare dośćduzych błedów :eek2: a p.Andrzej ze stoickim spokojem mnie korygował
magda szymczak

Re: Driver

Postprzez romanticide » czwartek 14 października 2010, 17:38

OT (patrz regulamin działu) skasowany przez moderatora.

PS. Szkoły Driver nie polecam. STANOWCZO. Uważam, że już dawno powinni zmienić swoją nazwę z "Driver" na "Wyciągamy od Was Pieniądze".
romanticide

Postprzez ghostek » niedziela 17 października 2010, 19:45

Witajcie, trochę tu zaglądałem, ale incognito :) W końcu parę dni temu zdałem egzamin, kat. b :)

Co do OSK - SZCZERZE POLECAM Auto szkołę PAŁGAN.

Właściciel, p. Zbyszek - bardzo cierpliwy, życzliwy ale i wymagający wykładowca :) Bez opanowanej teorii nie wypuści na miasto :) Zajęcia prowadził bardzo sumiennie, z zaangażowaniem, bardzo ciekawie, przystępnie dla każdego. Dużo, dużo wyniosłem, czego podsumowaniem niech będzie bezstresowo i bezbłędnie zaliczona teoria na egzaminie państwowym :)

Co do jazd - muszę przyznać że z instruktorami z którymi jeździłem godziny jazd są przestrzegane dosłownie co do minuty. Bardzo mi się to podobało. Widać że pracują tam ludzie, którzy nie tylko pracują, ale przede wszystkim uczą :)

Natomiast - przy całej sympatii i szacunku - NIE POLECAM Pana Andrzeja :(. Od niego zacząłem kurs praktyczny. Niestety po paru godzinach wymęczonych na placu z których wyniosłem niewiele a do tego nie byłem pewny zachowania auta i techniki prowadzenia na normalnych drogach. Dodatkowo osobiście niezbyt podobała mi się atmosfera prowadzenia zajęć przez tegoż pana. Z iście aptekarską precyzją oceniał moje wielogodzinne poczynania na placu. Nie żeby to było złe, bo godziny spędzone na placu na pewno zaprocentowały na egzaminie, ale samochód po prostu przestał mnie cieszyć. Godziny mijały na placu, a ja nadal nie potrafiłem jeździć po mieście. No bo przecież nie miałem zbyt dużo okazji :) No ale zdarza się - być może ktoś inny będzie bardziej zadowolony :)
Przepisałem się do innego instruktora i od tego momentu odżyłem. Trafiłem za namową sekretarki - notabene pozdrawiam ;-) - do p. Krzyśka Z. :) Równy chłop, wyjeździliśmy znaczną większość czasu po mieście, dużo też po Retkini - bo tam planowałem zdawać egzamin. Bardzo spokojny, sumienny, cierpliwy, ale wymagający. Jak trzeba było to ochrzanił, jak trzeba było to wytłumaczył. Nauka odbywała się poprzez praktykę - zachowanie na drodze. Postępy widoczne z godziny na godzinę. Zagadać też można było na wszelkie tematy, co powodowało bardzo miłą atmosferę podczas jazdy. Zrobiłem dzięki niemu ogromne postępy. Wcześniej nie miałem styczności z pojazdami. Aż żałowałem że te jazdy tak szybko przeszły ;)

Jeszcze raz polecam szkołę Pałgan. Cena naprawdę niska na to co oferują. Własny plac, własne biuro i dobrze wyposażona sala wykładowa. Przestrzeganie godzin jazdy wzorowe, a dodatkowo 31. godzina na egzamin wewnętrzny bezpłatna. Ale przede wszystkim bardzo dobra i przyjazna atmosfera :) Pan Zbyszek na spółkę ze swoimi instruktorami są w stanie nauczyć świadomej i bezpiecznej jazdy chyba każdego, nawet totalne beztalencie ;)

Dziękuję Zbyszku i Krzyśku za wasze zaangażowanie, cierpliwość w nauce, skuteczne metody nauczania i miłą atmosferę podczas kursu, a teraz... czekam na dokument i w drogę... :mrgreen:

PK.
ghostek

Postprzez a_nia_t » sobota 23 października 2010, 11:21

Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy :D egzamin zdałam za pierwszym razem, a wszystko dzięki temu, że trafiłam do bardzo dobrej szkoły - EKSPERT w Łodzi, którą polecam wszystkim.
Miałam świetnego instruktora p. Bogdana, dzięki któremu jazda była prawdziwą przyjemnością, a ja od pierwszych zajęć czułam się bardzo pewnie za kierownicą. Pan Bogdan wszystko spokojnie tłumaczy, jest niesamowicie cierpliwy, a atmosfera podczas jazd bardzo miła.
Na egzaminie nie byłam zestresowana, wiedziałam że egzaminator nie będzie mógł mnie niczym zaskoczyć, bo jestem dobrze przygotowana :)
a_nia_t

Postprzez aleksa1705 » niedziela 24 października 2010, 21:31

Wszystkim polecam auto szkołę EXPERT ! Pan Bogdan - mój instruktor był dla mnie zbawieniem ! Po dwóch niezdanych egzaminach, przez niedouczenie w innej auto szkole, myślałam, że nie mam szans, ale sama wspaniała technika nauki utwierdziła mnie w przekonaniu, że jednak można się tego nauczyć ! Po kursie w EXPERCIE pewnie poszłam na swój trzeci egzamin i zdałam ! Bardzo się cieszę, że właśnie tam trafiłam !
aleksa1705

Postprzez ella » niedziela 24 października 2010, 21:38

przez niedouczenie w innej auto szkole

A może by tak podawać nazwy tych innych szkół które niedouczają. Niech inni to też wiedzą.
ella
Moderator

Postprzez wyskacz » wtorek 26 października 2010, 15:24

Witam. Chciałem się dołączyć do dyskusji na temat OSK w łodzi.
Chodzi o auto szkołę ZASADA. A post piszę ku przestrodze.
Na początku ostrzeżenie: KAŻDEMU PRZEDSIĘBIORCY ZALEŻY W GŁÓWNEJ MIERZE NA ZYSKU - tak było i w moim przypadku.
Wyjeździłem tam 40h i moja historia potwierdza to że jest to szkoła, która przyjęła sobie bardzo wygodną i maskującą filozofię. Mianowicie przyciąga do siebie kursantów za pomocą statystyk, bo faktem jest że jest szkołą o jednej z lepszych zdawalności w Łodzi, a ci łapią się na bardzo wysokie ceny - chyba najwyższe w mieście, monotonny, stresujący, bardzo długi, bardzo drogi tryb nauczania. Jest to dla nich wygodne bo mogą od kursantów "doić" mnóstwo pieniędzy i wmawiać im żeby brali dodatkowe godziny bo "jeszcze nie potrafią jeździć". Ciągłe czepianie się instruktorów, które potęguje wrażenie własnej beznadziejności za kierownicą, utwierdza człowieka w przekonaniu że musi tych godzin wykupić jeszcze przynajmniej kilka. W efekcie za kurs zapłaciłem 2000zł i wciąż nie miałem możliwości podejścia do egzaminu państwowego "bo wciąż jest coś do poprawienia" (oczywiście zrezygnowałem z tej auto-szkoły). Faktycznie uczą jeździć perfect ale po 90 godzinach jazd to i goryla nauczyliby jeździć więc stąd się bierze owa zdawalność. Prywatnie każdy z instruktorów wydaje się w porządku. Podczas 30 godzin kursu jest luźno i człowiekowi aż chce się uczyć. Teoria też super. Ja jeździć uczyłem się z Panem Andrzejem i szczerze mówiąc to On nauczył mnie najwięcej za co mu dziekuję. Chodź auto gasło mi do samego końca kursu. Niestety po 30 godzinach kierowcą nie zostałem bo faktycznie jeszcze było trochę rzeczy do poprawienia. Zmienił mi się instruktor. Potem było coraz gorzej. Wykupiłem dodatkowo 10 godzin i przez owe 10 godzin nie nauczyłem się praktycznie nic nowego, ba zrobili mi taką wodę z mózgu że zacząłem popełniać na prawdę podstawowe błędy. Atmosfera z jazdy na jazdę robiła się coraz cięższa i z jazdy na jazdę jeździłem coraz gorzej. Lekcje raz w tygodniu to również zbyt rzadko, żeby nauczyć się czegokolwiek a częściej niestety nie da rady bo brak jest terminów (ergo zbyt dużo ludzi przyjmują na kursy i sobie z tym nie radzą). Podczas jazd dodatkowych sygnalizowałem z czym mam problemy i co chcę poćwiczyć. Instruktor wiedział jednak lepiej i zamiast ćwiczyć parkowanie jeździliśmy na placyk. Oszem po drodze zaparkowaliśmy ze 3x równolegle z bardzo marnym skutkiem, co instruktor zgrabnie przyklepał tekstem "Ma Pan materiał do przemyśleń, jedziemy dalej...". Do momentu zabrania papierów nie potrafiłem parkować w żaden sposób bo praktycznie słabo to trenowałem (tylko na 30h ale też słabo). Z całym szacunkiem dla Pana właściciela, który sypie takimi tekstami z rękawa ale choćbym zrobił magistra filozofii to samym "przemyśleniem" parkować się nie nauczę. Cała kwestia popełnianych przeze mnie błędów na drodze i podejścia instruktorów do owych błędów jest prosta. Teksty typu " To nie było tego na kursie?", nagłe hamowanie i dalej pretensje że w ogóle instruktor musiał interweniować z sarkastycznym krzykiem "...No jak Ty jeździsz?!" są na porządku dziennym. Zamiast ćwiczyć i poprawiać owe błędy tak by je wyeliminować znów słyszy się "ma pan materiał do przemyśleń" co chyba w wolnym tłumaczeniu ma znaczyć "wykup jeszcze kilka godzin to może Cię nauczymy". Takie podejście zaczyna się w momencie rozpoczęcia dodatkowych jazd i ewentualnych egzaminów wewnętrznych. Jest to dla mnie zachowanie naganne. Osoby słabe i mało asertywne dające wmówić sobie swoją bezradność za kółkiem i to że ich braki wiedzy wynikają z ich własnej głupoty wydadzą tam fortunę zanim faktycznie czegoś się nauczą ( o ile da się czegoś nauczyć gdy ktoś tylko udowadnia Ci że czegoś nie umiesz) i przystąpią do egzaminu państwowego. Osoby o silnej osobowości, asertywne, mające głowę na karku szybko zrozumieją i przejrzą na oczy że to wszystko jest farsa mająca wyciągnąć z klienta kasę za następne godziny jazd. Dla mnie dydaktyka nie polega tylko na informowaniu o popełnieniu błędu i ciągłym udowadnianiu głupoty ucznia. Dla mnie to omówienie dla czego popełnia się dany błąd i co należy robić aby go więcej nie popełniać oraz oczywiście ciągłe ćwiczenia, robione nawet po to aby nie zapomnieć. Tego tutaj nie uraczycie.
wyskacz

Postprzez Angelika_angelika » środa 27 października 2010, 17:16

GIRLS SCHOOL nie polecam a jesli juz niestety tam traficie ,to polecam Ele od niej można się chyba najwięcej w spokoju nauczyć
Za to polecam na 100% szkołe Juszczak i Expert.
Po babeczkach nie byłam w stanie zdać egzaminu najbardziej pomógła mi w tym szkoła Pana Juszczaka
Reklama dotycząca pierwszej pomocy dziecięcej tez jest wzięta z kosmosu bo chyba lalke kazdy widział
i kazdy wie że u malucha i niemowlaka pierwszą pomoc inaczej się wykonuje niż u dorosłego.
Symulator też wam w niczym nie pomoże zwykły bajer do którego też Pani Jagoda jak się już tam zapiszecie specjalnie już wtedy nie namawia.
Według mnie szkoła nastawiona na zysk.:(
Angelika_angelika

Postprzez całaONA » czwartek 11 listopada 2010, 16:41

Najlepsza autoszkoła w Łodzi - OSK MOBIL (www.mobil-lodz.pl). Jeśli tam pójdziesz, nie pożałujesz.
Poszłam tam w ciemno, bo nic nie słyszałam o tej szkole. I bardzo się cieszę, że to zrobiłam. Nie umiałam nic, kiedy tam poszłam. A dzięki nauce w tej szkole, zdałam prawo jazdy za pierwszym razem :D Wykłady z teorii nie były nudne, wręcz przeciwnie! Porządnie przygotowane (nie tak jak słyszałam o innych szkołach). Jazdy, rewelacja :D Świetna atmosfera :) Super instruktorzy! Doskonale Cię nauczą i wszystko wytłumaczą :) Nie wiesz do której autoszkoły pójść, wybierz MOBIL! Gwarantuje Ci, będziesz zadowolony ze swojej decyzji!
całaONA

OSK EXPERT

Postprzez gonka » czwartek 11 listopada 2010, 23:00

jeszcze jestem w szoku , ale... zdałam egzamin,
myślałam że to niewykonalne, a jednak :)
zdecydowanie polecam autoszkołę EXPERT na retkini
i ulubionego instruktora Bogdana
świetna atmosfera, zarówno podczas zajęć teoretycznych jak i praktycznych
rewelacyjne podejście do kursanta pełne życzliwości i cierpliwości,
a przede wszystkim niesamowity zastrzyk wiary we własne możliwości
potwierdzone wynikiem pozytywnym egzaminu :)
i podsumowaniem egzaminatora, iż dobrze jeżdżę
bezcenne... :D[b][/b]
gonka

Łódź

Postprzez sylwiana » niedziela 14 listopada 2010, 19:58

Witam!
Po własnych doświadczeniach stwierdzam, że wybór odpowiedniej szkoły to podstawa.
Ja zdecydowanie polecam autoszkołę GROOBER COMPANY z ulicy Żubardzkiej (http://www.autogroober.pl). A szczególnie instruktora - pana Pawła S. Super talent pedagogiczny - wymagający, ale świetnie przygotowuje do egzaminu. Radzi sobie nawet z trudnymi przypadkami. Zdecydowanie odradzam autoszkołę Driver- chyba, że ktoś ma talent do jazdy i nie potrzebuje tak naprawdę instruktora. Odnoszę wrażenie, że szkoła ta idzie tylko na ilość (kursantów i później dodatków po niezdanych egzaminach), z jakością gorzej.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
sylwiana

Expert!

Postprzez martuśka90 » środa 17 listopada 2010, 14:54

od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy:) zdałam za 1 razem:D Polecam auto szkole EXPERT:) ciesze sie ze spotkalam pana Bogdana,bo to on sam namowil mnie bym skonczyla to co zaczelam:) i mial racje:) dziękuje bardzo:) dopiero po jazdach z nim nauczylam sie porzadnie jezdzic:) mily ,cieply,cierpliwy czlowiek:):) po zakonczeniu 30 godzin jazd w poprzedniej autoszkole (autorider)
nie bylam gotowa na egzamin ,zwlekalam z tym 2 lata aż pojawił się Expert:) dziekuje bardzo!!
martuśka90

Egzaminator - Korepetycje

Postprzez WhoKnows » środa 17 listopada 2010, 15:20

Jeżeli któreś z was czuje się niepewnie przed egzaminem. Chcielibyście się dowiedzieć dokładnie jak wygląda egzamin, poznać jego kryteria,jak wykonywać najlepiej wszystkie zadania, jednym słowem jak najszybciej i bezstresowo go zdać i mieć to już za sobą to dla takich osób organizuję wykłady, lub korepetycje indywidualne w zależności od ilości chętnych. Ja jestem Egzaminatorem prawa jazdy z doświadczeniem zdobytym w Ośrodku Łódzkim i Piotrkowskim. Moje zdobyte tam doświadczenie staram się zamienić na waszą wiedzę w tym zakresie. Zawsze okazuje się to pomocne. Jeżeli macie tylko jakieś pytania , proszę o P.W.
Nie jestem Auto-Szkołą i to nie jest reklama żadnej z nich. Ja po prostu weryfikuję zdobytą przez was wiedzę z wiedzą praktyczną Egzaminatora. Poprawiam braki w kształceniu.
Sądzę że lepiej zweryfikować posiadaną wiedzę przed egzaminem i dowiedzieć się od egzaminatora czego jeszcze nie wiemy, niż płacić za każdy egzamin i na nich się uczyć.
Pozdrawiam
WhoKnows

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK