Nietypowa sytuacja, czy wydadzą mi prawo jazdy?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Nietypowa sytuacja, czy wydadzą mi prawo jazdy?

Postprzez pozytywna88 » piątek 08 października 2010, 20:58

Witam,
Trzy lata temu ukończyłam kurs na prawo jazdy, podeszłam do pierwszego egzaminu, który oblałam. Stwierdziłam, że nie jestem gotowa do zdania egzaminu i na te trzy lata odpuściłam. W maju tego roku postanowiłam, że chcę tą sprawę doprowadzić do końca i zdań egzamin w innym mieście (w którym obecnie studiuję). Po poprzednim kursie niewiele już pamiętałam, ponadto miałam zastrzeżenie co do poprzedniego instruktora. Dlatego postanowiłam rozpocząć kurs od nowa. Po ukończeniu kursu zapisałam się na egzamin w WORDzie, nikt nie pytał mnie o to czy już zdawałam, nie wiem czy jestem u nich w bazie(trzy lata temu zdawałam w innym mieście). Oblałam tu dwa egzaminy, udało mi się za trzecim podejściem(czyli łącznie z tym sprzed trzech lat był to mój CZWARTY egzamin). Przy zapisywaniu się na ten trzeci szczęśliwy termin nikt nie wspomniał o tym, że muszę dokupić jazdy doszkalające, traktowano mnie jak osobę z czystym kontem.

Egzamin zdałam w ten poniedziałek, codziennie sprawdzam status na www.kierowca.pwpw.pl i do tej pory żadnych zmian. Dlatego zaczęłam się zastanawiać nad tym czy nie narobiłam sobie kłopotów i czy to prawo jazdy zostanie mi wydane? Cały czas myślałam, że mając skończony nowy kurs zaczynam niejako od nowa, w OSK również wiedzieli o mojej sytuacji. Czy Starostwo może uznać, że zataiłam przed nowym WORDem swoją sytuację?

Proszę o pomoc
pozytywna88

Re: Nietypowa sytuacja, czy wydadzą mi prawo jazdy?

Postprzez ella » piątek 08 października 2010, 21:12

Zadzwoń do WK i zapytaj bo może trzeba najpierw zapłacić a dopiero potem zaczną je wyrabiać.
Podwójnym kursem się nie martw.
ella
Moderator

Postprzez pozytywna88 » piątek 08 października 2010, 21:17

Ostatnio mój brat w tym samym WK płacił za prawko przy odbiorze, więc raczej nic się nie zmieniło, ale upewnię się w poniedziałek:)

Nie martwię się podwójnym kursem, tylko tym że tak naprawdę podchodziłam do ursu cztery razy, nie wykupując jazd doszkalających. Mam nadzieję po prostu, że kogoś w WK nagle nie olśni i nie uzna, że nie może mi wydać prawa jazdy, bo jestem podła oszustką.
pozytywna88

Postprzez bobpl » piątek 08 października 2010, 21:19

tymi danymi na pwpw sie nie przejmuj, bo tam troche te dokumenty idą - chociaz jak sie pojawia to sa w miare dokladne, przynajmniej u mnie
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez wooly » piątek 08 października 2010, 22:20

Nie bój żaby, WORD ma 3 dni na przesłanie dokumentów do WK, a WK pewnie dopiero wczoraj wysłało do PWPW gdzie tez sa procedury. Więc w poniedziałek powinno być widać na stronie czy sprawa jest w toku.
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez honey1337 » poniedziałek 11 października 2010, 17:59

kursem doszkalajacym w ogole sie nie przejmuje, bo po 1 ) rozpoczelas kurs od nowa = zupelnie nowa karta i wyzerowanie historii ;) po 2) nawet jakby nie liczyli cie jako nowa osobe to po 1 egzaminie te kilka lat temu,odbylas kurs doszkalajacy 30h min. ;)
honey1337

Powrót do Egzamin na prawo jazdy