kat B prosze o porade

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

kat B prosze o porade

Postprzez phila009 » czwartek 07 października 2010, 10:12

Witam

mam 26 lat i dosyć jazdy autobusami. Prawo jazdy z dosyć dużymi przerami zdaje już od 2 lat i jestem załamana.

Ważność teorii mi już wygasła. Jestem z Białegostoku i z 3 przebytych egzaminów na kat B. wiem, że jest on egzaminowany beznadziejnie - jednym słowem ośrodek ten jedynie chce zebrać kasę. Ludzie są BARDZO NIEMILI i moim zdaniem to jest piekło a nie egzamin.

Chciałabym spróbować zdawać w Łomży i teraz mam pytania: czy muszę teorię też zdawać w tym mieście?? Jacy egzaminatorzy są w Łomży pod względem zachowania na egzaminie??

Będę wdzięczna za poradę :)

Pozdrawiam
phila009

Re: kat B prosze o porade

Postprzez Borys68 » czwartek 07 października 2010, 10:45

Ahoj!
Demonizujesz z tymi Złymi! i Brzydkimi! egzaminatorami w Białymstoku.
Zdawalność poniżej średniej, ale nie szokująca:
http://www.word.bialystok.pl/statystyka.html

Na czym oblewasz?
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez phila009 » czwartek 07 października 2010, 11:05

Borys68 napisał(a):Ahoj!
Demonizujesz z tymi Złymi! i Brzydkimi! egzaminatorami w Białymstoku.
Zdawalność poniżej średniej, ale nie szokująca:
http://www.word.bialystok.pl/statystyka.html

Na czym oblewasz?
Borys

Wcale nie demonizuje, w ogóle nie lubie tego miasta wiec i pisze begatywnie o egzaminie i mam pełną rację !!

Na czym oblewam? Na jeździe po mieście. Wszyscy ci egzaminatorzy oceniają jak im sie rzewnie podoba. Mam prawo do takiej, a nie innej opinii. Od tego są fora internetowe.
phila009

Postprzez lith » czwartek 07 października 2010, 11:10

nikt Ci nie broni mieć takiej opinii, ale uargumentuj ją jakoś, bo jak zauważyłaś to jest forum, a nie komentarze na onecie :P
lith

Postprzez piotrekbdg » czwartek 07 października 2010, 11:20

nikt Ci nie broni mieć takiej opinii, ale uargumentuj ją jakoś, bo jak zauważyłaś to jest forum, a nie komentarze na onecie

To jedna sprawa. A druga to ta, że choć Białegostoku możesz nie lubić to jednak mniej więćej go znasz z perspektywy pieszego/kursanta/pasażera. Z egzaminem jest trochę jak z meczem piłkarskim; na swoim boisku zawsze gra się lepiej, choćby odrobinę.
piotrekbdg

Postprzez borus213 » czwartek 07 października 2010, 14:39

W Białymstoku średnia zdawalnośc podobna do średnej krajowej. A co do WORDu to w Zielonej Górze wg. ostatnich statystyk jest najgorsza zdawalność. Ogolnie WORD ZG jest jednym z najgorszych, ale to nieoznacza że nie da się zdac. ja jestem zdania że jeżeli ktos umie jeździć to zda choćby za 3 czy 4 razem, a jak nie umie to nie zda.
Kat. B - 23.09.2010
Kat. A - w planach
borus213

Postprzez ella » czwartek 07 października 2010, 18:25

Wszyscy ci egzaminatorzy oceniają jak im sie rzewnie podoba

Oceniają według procedur. Jak się z nimi nie zgadzasz i wszystko robisz prawidłowo to się odwołaj. Dlaczego tego nie zrobiłaś pomimo trzech niezdanych egzaminów z powodu oceny egzaminatorów według ich widzimisie.
ella
Moderator

Postprzez myfeczka » czwartek 07 października 2010, 18:51

Pozwolę sobie wypowiedzieć się na temat WORDu Białystok, gdyż miałam przyjemność tam zdawać. Tak, przyjemność. Jedyne osoby na które narzekam to panie, które umawiają na egzaminy- bardzo niemiłe, masz wrażenie, że przyszedłeś do nich za karę. Ale egzaminatorzy jak najbardziej w porządku. Zdawałam 2 razy, obaj bardzo sympatyczni, nie rozpraszali w czasie jazdy. Wszyscy moi znajomi zdawali też w Białymstoku i niezależnie od ilości zdawanych razy wszyscy dobrze oceniają ten ośrodek. Nie słyszałam o sytuacji: o, wiedziałam od początku, że mnie udupi. Jasna sytuacja: nie zdałeś, czyli zrobiłeś błąd. Oczywiście jest też pan-legenda, ale u niego też się zdaje. Rozumiem, że narzekasz na ośrodek, po niezdanych egzaminach to normalne, ale muszę stanąć w obronie WORDu. Poza tym Białystok to niezbyt trudne miasto do jazdy, kilka miejsc trzeba poznać, resztę można zrobić bez problemu. Życzę powodzenia niezależnie gdzie będziesz dalej zdawać.
myfeczka

Powrót do Egzamin na prawo jazdy