Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Tengron » poniedziałek 04 października 2010, 19:24
przez dylek » poniedziałek 04 października 2010, 19:41
przez qwer0 » poniedziałek 04 października 2010, 19:43
dylek napisał(a):Sądzę, że jadący z dołu ma taką tabliczkę....
przez piotrekbdg » poniedziałek 04 października 2010, 19:44
Znak D1 - oznacza początek lub kontynuację drogi z pierwszeństwem. Umieszczona pod znakiem D-1 tabliczka T-6a albo T-6b wskazuje odpowiednio rzeczywisty przebieg drogi z pierwszeństwem przez skrzyżowanie lub układ dróg podporządkowanych (gruba linia na tabliczkach oznacza drogę z pierwszeństwem).
Znak B-20 - oznacza:
1. zakaz wjazdu na skrzyżowanie bez zatrzymania się przed drogą z pierwszeństwem,
2. obowiązek ustąpienia pierwszeństwa kierującym poruszającym się tą drogą.
Zatrzymanie powinno nastąpić w wyznaczonym w tym celu miejscu, a w razie jego braku - w takim miejscu, w którym kierujący może upewnić się, że nie utrudni ruchu na drodze z pierwszeństwem.
przez Tengron » poniedziałek 04 października 2010, 20:44
przez piotrekbdg » poniedziałek 04 października 2010, 20:45
przez ella » poniedziałek 04 października 2010, 20:59
Jestem pewny na 110% że od góry jest STOP
przez dylek » poniedziałek 04 października 2010, 21:06
przez bac » poniedziałek 04 października 2010, 21:16
Trudno, będę kombinować podczas egzaminu
mi instruktor powiedział "no powinieneś zdjąć nogę z gazu i obejrzeć się w prawo bo oni mają pierwszeństwo"
przez Tengron » poniedziałek 04 października 2010, 21:24
przez maryann » wtorek 05 października 2010, 09:48
Mnie tylko to zmartwiło- bo to ani zasada ogólna ani to miejsce; oraz,eddi napisał(a):Ci co stoją na stopie jadą ostatni
przez Cyberix » wtorek 05 października 2010, 11:12
przez BOReK » wtorek 05 października 2010, 14:08
przez maryann » wtorek 05 października 2010, 14:32
przez piotrekbdg » wtorek 05 października 2010, 16:11
Fakt, nie pomyślałem o takiej opcji jak błędnie narysowana czy ustawiona tabliczka. Zastanawia mnie jednak inna rzecz - czy taka tabliczka samodzielnie, bez rombu ma jakies znaczenie? Bo określa ona przebieg drogi z pierwszeństwem, czy ma więc sens, gdy dana droga nie jest określona jako droga z pierwszeństwem?
A mnie martwi to, że ktoś uczy się na pamięć, jak przejechać jedno skrzyżowanie! Nie uczy się jak interpretować znaki, nie uczy się jak interpretować łamane pierwszeństwo, nie zadaje pytania dlaczego tak a nie inaczej, tylko UCZY SIĘ NA PAMIĘĆ, jak przejechać jedno konkretne skrzyżowanie. A potem co? Jak pojedzie do innego miasta? W inny rejon? Co wtedy?
A mnie martwi to, że ktoś uczy się na pamięć, jak przejechać jedno skrzyżowanie! Nie uczy się jak interpretować znaki, nie uczy się jak interpretować łamane pierwszeństwo, nie zadaje pytania dlaczego tak a nie inaczej, tylko UCZY SIĘ NA PAMIĘĆ, jak przejechać jedno konkretne skrzyżowanie. A potem co? Jak pojedzie do innego miasta? W inny rejon? Co wtedy?