Śmiech na sali

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez longer1231 » wtorek 27 lipca 2010, 12:24

Mi ten błąd wypomniał EGZAMINATOR NADZORUJĄCY gdy złożyłem skargę na przebieg egzaminu z całkowicie innego powodu. Powiedział że on by mi 2 razy powiedział "błąd" jeszcze zanim zacząłem robić łuk. A dlaczego ? Nie zgadniecie! Za samochodem mogło być dziecko i mogłem je przejechać! Żenada, widzę że to już oklepany powód do oblewania.
PS. Do autora - moim zdaniem powinieneś się odwoływać - nie myśl że będziesz spalony. Kolejny egzaminator, nawet jeżeli dowie się że składałeś odwołanie i wygrałeś, będzie się starał, aby egzamin był przeprowadzony wzorcowo.
longer1231

Postprzez DEXiu » wtorek 27 lipca 2010, 20:23

Spójrz na to z innej strony: spalony to będziesz jak się zorientują, że znaleźli frajera, któremu można wmówić nawet, że wymusił pierwszeństwo na latającym talerzu :twisted: Walcz o swoje, a nie szukaj teorii spiskowych. Co Ty myślisz, że w każdym WORDzie egzaminatorzy wkuwają listę "odwołujących się" na pamięć? Że wbijają to na czerwono do "papierów"? :lol:
DEXiu

Postprzez Zonaimad » wtorek 27 lipca 2010, 20:46

I że niby jak będziesz spalony? Jak cię znowu na czymś lewym uwalą, to się jeszcze raz odwołasz, i będzie kolejny egzamin gratis. Myślisz, że im tak zależy na egzaminowaniu Cię za free?
Zonaimad

Postprzez Borys_q » wtorek 27 lipca 2010, 21:34

TOBI, że sie spytam ubiegasz się o uprawnienia, czy o przywrócenie zabranego prawka jak tak to za co utraciłeś??
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez damianp » wtorek 27 lipca 2010, 21:45

jeżeli mówisz tak jak było to odwołuj się, po tą są te kamery, nagrywanie dźwięku, itd... żeby nie było niezgodności.

a z drugiej strony to co wynikło z tej waszej polemiki, ty mu powiedziałeś że sprawdziłeś, to co on Ci na to? to było po wyłączeniu kamery?

odwołuj się!
damianp

Postprzez Tobi » środa 28 lipca 2010, 08:21

Borys_q napisał(a):TOBI, że sie spytam ubiegasz się o uprawnienia, czy o przywrócenie zabranego prawka jak tak to za co utraciłeś??

O uprawnienia.

damianp napisał(a):a z drugiej strony to co wynikło z tej waszej polemiki, ty mu powiedziałeś że sprawdziłeś, to co on Ci na to? to było po wyłączeniu kamery?

Tak, oczywiście to było po włączeniu kamery
Tobi napisał(a):Powiedziałem mu, że wyszedłem z auta i sprawdziłem z każdej strony, a on odpowiedział, że równie dobrze można wyjść, zjeść obiad, wrócić i jechać, bo powinno się sprawdzać w samochodzie tuż przed ruszaniem. I zaraz padł przykład tego dziecka.

Uwaga, przeczytałem takie coś w internecie: "Od 01.06.2010 r na egzaminie państwowym wchodzi obowiązkowe przygotowanie do jazdy tj. przed rozpoczęciem łuku trzeba rozejrzeć się w lewo w prawo i do tyłu ."

"Kryteria oceny wykonania zadania 2 - Jazda pasem ruchu do przodu i tyłu

1) pozycja początkowa pojazdu określona w instrukcji w tabeli 9,
2) upewnienie się o możliwości jazdy,
a) wykluczenie prawdopodobieństwa spowodowania zagrożenia w ruchu drogowym,
b) ocena sytuacji wokół pojazdu"
Tobi

Postprzez cman » środa 28 lipca 2010, 10:54

A wcześniej dokładnie te same czynności wchodziły w skład pierwszego zadania egzaminacyjnego - niczego to nie zmienia.
cman

Postprzez PapuT » środa 28 lipca 2010, 11:45

Mówisz, że obszedłeś samochód z każej strony wiec o co chodzi?

Rób jak uważasz w końcu to Twoja kasa, Twój egzamin.

Dużo osób radzi Ci co powieneś zrobić. Decyzja należy do Ciebie.A czas ucieka
PapuT

Postprzez kubica2 » środa 28 lipca 2010, 12:37

proste

jak ktoś zdaję od 1 czerwca egzamin
Od 01.06.2010 r na egzaminie państwowym wchodzi obowiązkowe przygotowanie do jazdy tj.
przed rozpoczęciem łuku trzeba rozejrzeć się w lewo w prawo i do tyłu .
jak kolega napisał.

szkoda, że niektórzy dowiadują się o tym dopiero na egzaminie, na szczęście przeczytałem ten post, może to zadecyduje o wyniku mojego egzaminu :D

Szczegóły niżej:
http://www.kursant.wroclaw.pl/prawo-jaz ... owania.htm
kubica2

Postprzez lith » środa 28 lipca 2010, 12:41

No dobra co innego obejrzenie się wkoło, ale samochodu z każdej strony i może zaglądanie pod podwozie czy tam się dziecko nie schowało jest po prostu śmieszne i jakby mnie za takie coś oblali to bym prosto odwołać się leciał. Gdyby nie było tylu ciap co się nie odwołają choćby i na 110% oblano ich niesłusznie, bo 'będą spaleni' to by tak często nie próbowano robić z kursantów jeleni.
lith

Postprzez kris92 » środa 28 lipca 2010, 12:52

kubica2 napisał(a):proste

Od 01.06.2010 r na egzaminie państwowym wchodzi obowiązkowe przygotowanie do jazdy tj.
jak kolega napisał.

szkoda, że niektórzy dowiadują się o tym dopiero na egzaminie, na szczęście przeczytałem ten post, może to zadecyduje o wyniku mojego egzaminu :D

We Wrocławiu koordynator, który pojawia się o pełnej godzinie pod wiatą i omawia przebieg egzaminu, wyraźnie o tym mówi. Bynajmniej nic o obchodzeniu samochodu czy zwracaniu uwagi na dzieci nie słyszałem :roll: wyraźnie było powiedziane o obracaniu głowy.
Niestety na egzaminie oprócz umiejętności potrzeba również trochę szczęścia np. żeby nie trafić na "dziwnego" egzaminatora.
kris92

Postprzez macnos » środa 28 lipca 2010, 13:18

Uwaga, przeczytałem takie coś w internecie: "Od 01.06.2010 r na egzaminie państwowym wchodzi obowiązkowe przygotowanie do jazdy tj. przed rozpoczęciem łuku trzeba rozejrzeć się w lewo w prawo i do tyłu ."

"Kryteria oceny wykonania zadania 2 - Jazda pasem ruchu do przodu i tyłu

1) pozycja początkowa pojazdu określona w instrukcji w tabeli 9,
2) upewnienie się o możliwości jazdy,
a) wykluczenie prawdopodobieństwa spowodowania zagrożenia w ruchu drogowym,
b) ocena sytuacji wokół pojazdu"

lol :> Zdawałem 2 albo nawet 3 razy po pierwszym czerwca, i przed ruszeniem ani razu nie ruszyłem głową czy to w prawo, lewo czy do tyłu (zaraz spadnie na mnie lawina komentarzy typu: "a jakby coś przed tym samochodem było??!?!?!?!?!?!?!?!") i egzaminatorzy nawet nic nie wspominali o błędzie czy czymkolwiek takim. Według mnie trafiłeś na ch..a.
macnos

Postprzez cman » środa 28 lipca 2010, 13:47

kubica2 napisał(a):proste

jak kolega napisał.

A jak ktoś zdawał przed 1 czerwca, to co?
cman

Postprzez dawciol92 » środa 28 lipca 2010, 14:11

Ja również zdawałem po 1 czerwca i nigdzie głowy nie obracałem, ani nie obchodziłem samochodu dookoła..
14.07.2010 kat. B zaliczone ;)
dawciol92

Postprzez r2d2 » środa 28 lipca 2010, 23:27

ODWOŁUJ SIĘ!! Wygrasz na pewno! Śmieszni są tacy egzaminatorzy. ZA takie coś, na placu się nie powinno oblać. Możesz pwoiedzieć, że przecież plac jest zamknięty jako część WORDu i tu dzieci nie biegają. Ja bym na Twoim miejscu pisał odwołanie! Będziesz miał następny egzamin za friko, a nie będą na Tobie jakieś debile zarabiać!
Odwołuj się!
r2d2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy