Oczekiwanie w Wordzie na swoją kolej co i jak

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Oczekiwanie w Wordzie na swoją kolej co i jak

Postprzez doom1591 » piątek 23 lipca 2010, 09:47

No więc tak egzamin jest coraz bliżej. Chciałabym się zapytać czy ktoś zdawał między 7 a 8 rano? Jak to jest? Trudniej, łatwiej? Wzięłam taką godzinę, bo gdybym miała około południa to bym w domu chyba wszystko rozniosła z tych nerwów podczas czekania. A tak to rano będzie wszystko wiadomo.
Drugie moje pytanie to jak to jest. Mam napisane na tym wydruku , że egzamin mam tego dnia i tego w sali numer 4. Jak to w sali? jestem już po teoretycznym przecież więc powinnam na placu, a potem miejmy nadzieję na mieście zdawać.
A jeszcze jedno często piszecie, że musieliście czekać ze dwie godziny, albo wywołali Was jako drugich , trzecich. Nie rozumiem. Przecież dostaję konkretną godzinę więc powinnam o tej zacząć. Czy umawiają kilka osób na jedną godzinę i potem wyczytują ich w jakiejś tam kolejności?
odpowiedzcie, bo bardzo sie stresuję i chcialabym wszystko wiedziec
w ogole nie wiem co i jak w tym wordzie. Jak poszlam na teorie to tez nie wiedziałam gdzie muszę czekać na wywołanie mojej godziny żebym słyszała. I itp jestem zielona zdaje pierwszy raz a chcę iść sama, bo tak będzie z jednej strony lepiej.
doom1591

Re: Oczekiwanie w Wordzie na swoją kolej co i jak

Postprzez Tobi » piątek 23 lipca 2010, 10:05

We Wrocławiu to wygląda tak, że po prostu idziesz na poczekalnie na ustaloną godzinę i czekasz na swoją kolej (zostaniesz wywołana przez mikrofon). Nie można ustalić konkretnej godziny, bo nie wiadomo ile mogą trwać egzaminy osób przed Tobą, dlatego możesz trochę poczekać. Zapewne przyjdzie do was osoba, która wyjaśni zasady egzaminowania.
Tobi

Postprzez doom1591 » piątek 23 lipca 2010, 10:16

Aha dziękuję za odpowiedź.
Czyli mam te 7,30 i muszę czekać ewentualnie tylko dlatego, że ktoś przede mną jeździł dłużej. No to spoko. Teraz ciekawe o której zaczynają się egzaminy w moim mieście. Może nawet będę pierwsza skoro mam tak rano;)
Najgorsze jest czekanie więc chyba najlepiej iść na pierwszy ogień.
I tak daję sobie szansę 3 niezdanych egzaminów. Bo wiem, że nie da rady zdać za pierwszym razem.
doom1591

Postprzez ziomek456 » piątek 23 lipca 2010, 10:21

doom1591 napisał(a): Bo wiem, że nie da rady zdać za pierwszym razem.

Jak masz takie podejście do egzaminu to nie wiem po co zdajesz prawo jazdy ?
ziomek456

Postprzez doom1591 » piątek 23 lipca 2010, 10:41

Po to, że chcę mieć prawo jazdy. Po tym wszystkim czego naczytałam się i dowiedziałam to raczej są marne szanse. Chyba lepiej wysiąść z uśmiechem na twarzy i zapisać się na kolejny egzamin będąc na to przygotowanym niż iść na pewniaka i nie zdać i potem ryczeć że się nie zdało i nie ma się już siły.
Każdemu noga może się powinąć nawet dobremu. Nie wątpię w swoje umiejętności, ale tu też wiele zależy od szczęścia. A tego szczęścia może mi zabraknąć akurat w dniu egzaminu. To, że nie idę z pewnością, że zdam nie oznacza, że mam nie podchodzić? co to za poroniony pomysł. Po to kończyłam kurs i po to uczyłam się jeździć żeby zdać, ale za którym razem się to uda tego nikt nie wie.
doom1591

Postprzez PapuT » piątek 23 lipca 2010, 11:22

Ja miałem miec egx o 11:30

Zacząłem o 12.30.

Zdawałem w Katowicach
Życzę szcześcia choć z takim podejściem będzie trudniej. :
PapuT

Postprzez doom1591 » piątek 23 lipca 2010, 11:36

Tak??
A ja więcej opinii słyszałam, że gdy człowiek jest zbyt pewny siebie to się zazwyczaj przecenia i robi jakieś głupoty.
Czytałam relacje z egzaminów z każdego miasta nie tylko swojego. I tak właśnie było człowiek pewny oblewał, bo przekroczył prędkość, bo się pośpieszył i wymusił itp. Wiadomo nie można też pójść w strachu i bez nadziei, że się zda bo wtedy się nie postara człowiek i też zrobi głupotę.
Ja wspomniałam, że przygotowana jestem na 3 egzaminy, bo na więcej chwilowo nawet mnie stać nie będzie wiadomo potem to już te dodatkowe godziny trzeba brać. Jednak To nie znaczy, że nie chcę zdać za pierwszym razem. Bardzo chcę. Jak zdam to będzie miła niespodzianka a jak nie.. to przecież świat się nie zawali. Tak sobie to tłumaczę żeby się przypadkiem nie załamać. Moja koleżanka po pierwszym niezdanym odpuściła na kilka miesięcy. A szkoda, bo potem było jej jeszcze trudniej i męczy się do tej pory w poniedziałek zdajemy właśnie razem ja o 7,30 ona o 9. Ja sobie mówię zdam to zdam nie to nie. To, że idąc na egzamin biorę do torebki kolejne 112 zł tak na wszelki wypadek nie znaczy, że zamierzam nie zdać;) Dzięki za pomoc, rady, wsparcie.
Ja zawsze tak mam, że stresuję się przed czymś dlatego najbardziej przeraża mnie czas oczekiwania w poczekalni. Potem jak będę miała jechać to jakoś to pójdzie. Ze mną tak już jest. To samo było na teorii trzęsłam się jak galareta, ale jak pokazałam dowód usiadłam do komputera strach mnie opuścił.
Mam nadzieję, że długo nie będę czekała żeby nie mieć czasu montować sobie w głowie czarnych myśli.
No to dzięki.Cieszę się, że odkryłam to forum jakoś mi tak lepiej jak pogadam sobie z innymi. Nawet jak inni powiedzą mi, że z moim podejściem nie zdam heh to ja sobie wtedy mówię, a właśnie, że zdam i już bo mam nadzieję, że zdam.
A najwyżej te 3 stówki pójdą na konto by odkładać na swój samochód.
doom1591

Postprzez ubunciak » piątek 23 lipca 2010, 14:52

nie sluchaj ich, dobre podejście. uda to sie uda, bedzie mega szczescie, nie uda sie to trudno. gorzej ze ta metoda ma swoje wady, przy drugim razie bedzie juz lekkie cisnienie, a przy ew. trzecim masakra ;)
ubunciak

Postprzez Septolete » piątek 23 lipca 2010, 20:51

Źle robisz, bo pewność siebie na egzaminie to podstawa. Ja się musiałem wygadać w domu, że nie zdam na łuku itp. podenerwowałem tym trochę rodziców, ale w głowie ciągle było "ja nie zdam?" Tylko z tą pewnością jak zresztą ze wszystkim nie można przesadzać. Jak wyjeżdżałem z placu powiedziałem sobie w głowie, że miasta jestem na 100 % pewny. Oczywiście gdy brama się otworzyła, ja ruszyłem, samochód zgasł :lol: To trochę ostudziło moje zapały, ale i tak zdałem za 1 bez żadnego błędu na karcie. To już prawie równy rok, a ja mój egzamin wspominam z uśmiechem na ustach.
Septolete

Postprzez jacek1861 » piątek 23 lipca 2010, 21:14

no więc ja zdawałem w Tarnowie miesiąc temu o 7.00 i było super;) małe natężenie ruchu;) myślę, że 7 rano to dobra godzina na zdanie;) jeśli zdałaś już egzamin teoretyczny, to prawdopodobnie o 7 któryś z egzaminatorów wyczyta Twoje nazwisko i zostaniesz poproszona na plac do egzaminu praktycznego;) nie powinnaś czekać, ponieważ egzaminatorów jest na tyle, że nie musisz czekać aż ktoś skończy przed Tobą;) oczywiście tak jest w Tarnowie ale w innych ośrodkach pewnie tak samo;) więc powodzenia z egzaminem i nie stresuj się;) a i pochwal się jak zdasz;) powodzenia!;)
Drogowskazy mogą zrobić z szosy labirynt. -Stanisław Jerzy Lec
jacek1861

Postprzez macnos » piątek 23 lipca 2010, 21:18

jacek1861 napisał(a):nie powinnaś czekać, ponieważ egzaminatorów jest na tyle, że nie musisz czekać aż ktoś skończy przed Tobą;) oczywiście tak jest w Tarnowie ale w innych ośrodkach pewnie tak samo;) w

Hahahahaha ..... W takim razie polecam WORD w Słupsku :> egzamin na 14:00, rozpoczęcie egzaminu o godzinie 16:52.
macnos

Postprzez jacek1861 » piątek 23 lipca 2010, 22:10

macnos napisał(a):
jacek1861 napisał(a):nie powinnaś czekać, ponieważ egzaminatorów jest na tyle, że nie musisz czekać aż ktoś skończy przed Tobą;) oczywiście tak jest w Tarnowie ale w innych ośrodkach pewnie tak samo;) w

Hahahahaha ..... W takim razie polecam WORD w Słupsku :> egzamin na 14:00, rozpoczęcie egzaminu o godzinie 16:52.

wyraźnie napisałem,że piszę jak jest w Tarnowie więc najpierw czytaj dokładnie a później się wypowiadaj;)
jacek1861

Postprzez macnos » piątek 23 lipca 2010, 22:38

oczywiście tak jest w Tarnowie ale w innych ośrodkach pewnie tak samo;)

8)
macnos

Postprzez jacek1861 » sobota 24 lipca 2010, 12:18

macnos napisał(a):
oczywiście tak jest w Tarnowie ale w innych ośrodkach pewnie tak samo;)

8)

napisałem ,,pewnie tak samo'' więc tak tylko przypuszczam, co mnie obchodzi jak jest na drugim końcu w Słupsku, ja napisałem jak jest w Tarnowie
jacek1861

Postprzez ubunciak » sobota 24 lipca 2010, 13:07

dobra, już sie nie rzucaj bo słusznie przedmówca zauważył - twoja wypowiedz była jednoznaczna. na przyszlosc formułuj zdania z wiekszym sensem.
ubunciak

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy