heheheh dobrze by bylo;)
to juz wyzszy szczebel;)
przez Pajejek » wtorek 20 kwietnia 2010, 21:37
No to tak oczywistą rzecz mam pisać :shock: . Przecież wiadomo, iż aby stać trzeba się zatrzymać. Po za tym nie ma ten szczegół żadnego związku z omawianą sytuacją. Przepraszam cię dylek ale zupełnie nie rozumiem o co ci chodzi :?: Przecież na zakazie postoju zatrzymać się wolno.dylek napisał(a):Jeśli tak, to jak chcesz stać na zakazie postoju bez wcześniejszego zatrzymania się tam ??
przez dylek » wtorek 20 kwietnia 2010, 22:40
przez Pajejek » środa 21 kwietnia 2010, 22:25
Oczywiście, że trzyma się kupy. Tylko zamiast drugiego zdania wg przepisów jest:dylek napisał(a):Zatrzymanie takie zwykłe do 1 min na zakazie zatrzymywania takiego do 1 min - oznaczamy.
Zatrzymanie powyżej 1 minuty na zakazie zatrzymywania powyżej 1 minuty - nie oznaczamy.
Prawda, ze nie trzyma się kupy ?? :D
przez dylek » czwartek 22 kwietnia 2010, 06:55
przez rusel » czwartek 22 kwietnia 2010, 08:33
przez Pajejek » czwartek 22 kwietnia 2010, 19:11
Nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii. Pierwszy raz spotkałem się z tak przewrotnym rozumowaniem podważającym Dz. U. 170 paragraf 28 oraz Dz. U. 220 p. 3.2.36. To o czym piszesz można podważyć wieloma zapisami w PoRD, chociażby art. 2. Ale widzę, iż i tak nie byłoby sensu. Każdy niech zostanie przy swoim. Może w przyszłości jeden z nas (ja bądź ty) zmieni zdanie. Ja uważam, iż na zakazie postoju nie trzeba sygnalizować awarii pojazdu zgodnie z art. 50.dylek napisał(a):kwestia podejścia... dla mnie stwierdzenie, że zezwala na zatrzymanie kłóci się z zabronieniem zatrzymania (powyżej 1 min). Nie można jednocześnie i zezwalać i zabraniać zatrzymania
Dlatego już dawno napisałem, że zabronienie postoju wyczerpuje zapis o miejscu, gdzie zatrzymanie jest zabronione (tam nie ma napisane, że tylko do 1 min... więc każde.. i to do 1min i to powyżej 1 min będzie wyczerpywało ten zapis) - a w związku z tym na zakazie postoju postój oznaczamy.
przez rusel » czwartek 22 kwietnia 2010, 20:07
przez oskbelfer » czwartek 22 kwietnia 2010, 21:56
przez BlueDevil » piątek 23 kwietnia 2010, 11:13
oskbelfer napisał(a): czerwone światło, korek, wypadek
oskbelfer napisał(a):czy w tej dyskusji o to chodzi czy o coś innego :) ?
przez oskbelfer » piątek 23 kwietnia 2010, 14:44
BlueDevil napisał(a):chodzi o to czy na zakazie postoju sygnalizujemy postoj uszkodzonego pojazdu w terenie zabudowanym na jezdni
przez dylek » piątek 23 kwietnia 2010, 19:36
przez rusel » piątek 23 kwietnia 2010, 20:09
przez dylek » piątek 23 kwietnia 2010, 20:33