Egzamin na C

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na C

Postprzez szogun.1965 » czwartek 15 kwietnia 2010, 21:11

Ja może zacznę od tego,że mam wszystkie już kategorie ale moja żona postanowiła zdobyc kategorię C więc po drugim oblanym egzaminie praktycznym postanowiłem przyjrzec się bliżej całej tej sprawie i wybrałem się z nią do Piły na 3-cią poprawkę Zabrałem z domu kamerę i po zaliczonym placu pojechałem za nią z kamerą i nagrałem bardzo interesujący materiał.Jazda po mieście trwała godzinę P.Egzaminator przeciągnął moją żonę chyba po całej Pile najeżdziłem się z tą kamerą strasznie(mam samochód z automatyczną skrzynią)więc jakoś to szło czyli jazda i kamera. Egzamin został nie zaliczony ponieważ za krótko stała na stopie. Pytanie teraz z mojej strony jaki przepis na świecie określa czas zatrzymania się przed znakiem stop? Jak wspomniałem na początku tego postu posiadam wszystkie kategorie i w ciągu ostatnich czternastu lat przejechałem Europę od Paryża po Bergen i Ałma Atę (200km.od Chin) i to co zauważyłem teraz w tej Pile zakrawa o postępowanie śledcze bo na moje oko to nie chodzi tu o to żeby ktoś zdał a chodzi tylko i wyłacznie o kolejny egzamin bo utzrymanie takiego ośrodka to wielkie pieniądze. Przyglądałem się też manewrom na placu jak to Egzaminatorzy biegają tam z miarą . Nie chcę tego nazwac fachowym terminem ponieważ Moderatorzy nie pozwolą na to ale ciekawi mnie jakimi kierowcami prywatnie są Mistrzowie Egzaminatorzy z Word Piła skoro ja przejechałem blisko 2mln.km. i też nie umiem parkowac co ,do milimetra a czego żądac od kursanta po kilku godzinach?
szogun.1965

Postprzez BlueDevil » czwartek 15 kwietnia 2010, 21:37

no zaden przepis nie okresla minimalnego czasu zatrzymania przy STOP, co jest wpisane na arkuszu przebiegu??
BlueDevil

Postprzez szogun.1965 » czwartek 15 kwietnia 2010, 21:58

to jasne że napisał nie zatrzymanie się przed znakiem STOP a ja przeglądałem materiał z kamery dwa razy i dwa razy jest w tym miejscu zatrzymanie się. Postanowiłem już że prześlę to do W-wy do Ministerstwa Infrastruktury bo film naprawdę jest ciekawy
szogun.1965

Postprzez mk61 » czwartek 15 kwietnia 2010, 22:16

A może zacznij od złożenia odwołania od wyniku egzaminu?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez energy259 » czwartek 15 kwietnia 2010, 22:39

racja zrób coś z tym jestem bardzo ciekawy przebiegu całej akcji. podziel się z nami jak zaczniesz coś działać. Życzę powodzenia. :wink:
energy259

Postprzez szogun.1965 » czwartek 15 kwietnia 2010, 22:57

Dzięki za podpowiedzi ale małżonka nie podejdzie do egzaminu kolejny raz i muszę tutaj uszanowac jej decyzję. Szkoda jej nerwów dalszego topienia pieniędzy i straty czasu To wszystko zdenerwowało bardziej mnie dlatego,że ja zdawalem swoje pierwsze prawo jazdy w czasach gdzie egzaminator kładł nacisk na cofanie do garażu, ruszanie z ręcznego i pamiętam, że w 87roku z dwudziestusiedmiu kursantów w grupie nie zaliczyło dwóch.Dzisiaj jest to nie do przyjęcia.
szogun.1965

Powrót do Egzamin na prawo jazdy