Ale mają zakaz. Autostrada przeznaczona jest tylko dla pojazdów samochodowych.
A to wolno sie poruszac pojazdem z wlaczonymi swiatlami awaryjnymi?
Jedno i drugie jest wykroczeniem.
I za jazde z awaryjnymi dostaniesz mandat i za wlazenie pieszo na autostrade.
Bardzo się cieszę.. jednak nie wszyscy mają pełnowymiarowe koła, nie wszyscy w ogóle maja koła zapasowe.
A to juz nie moj problem.
Nodobra 80tka można jechać normalnie. Ale np. jazda 40, czy 20 to tylko byłoby blokowanie ruchu i stwarzanie zagrożenia.
Aha... To teraz dawaj liste "uszkodzen", ktore pozwola Ci jechac z predkoscia 40km/h, a nie pozwola na jazde z predkoscia 70km/h.
Jazde z predkoscia 20km/h od razu wykluczam, bo pojazd, ktory nie rozwija predkosci 40km/h nie ma prawa sie znajdowac na autostradzie.
To według Ciebie po co jest pobocze na autostradzie?
A wg Ciebie?
Dlaczego uwazasz, ze poboczem mozna jezdzic niesprawnym autem? Cholera, to po co ja robilem przeglad? Do pracy i z pracy mam wyznaczone pobocze, co wystarczy ze wlacze awaryjne i moge sie turtac nim codziennie niesprawnym autem??
No fajnie... tylko nie wiem co w tym takiego czym można się chwalić.
A co w tym takiego, ze mozna sie wstydzic? Najnormalniejsza rzecz w swiecie.
Ale Polak woli niszczyc nawierzchnie jadac na feldze poboczem, niz zadryndac po kolko.
Więc daj coś lepszego panie mądralo(oprócz trójkąta ostrzegawczego) co może w jakiś sposób poinformować kierowców z tyłu że samochód przed nimi nie koniecznie może poruszać się "z prądem" bo jest holowany.
Hmmm... Wg mnie trojkat w szybie, czy najlepiej na pojezdzie z tylu jest wystarczajacym sygnalem, ze pojazd jest holowany, ale jak ktos chce wiecej, to moze np wywiesic transparent "uwaga, jestem qpa zlomu i mnie holuja". (swoja droga... :lol: juz raz widzialem, jak chlop ciagna przyczepe, przyczepa byla bez swiatel i miala z tylu na drutach wielka dykte "uwaga brak swiatel" ).
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków