Nie jeżdżą prawym pasem, bo jest zasypany? No to nie ma tego pasa,
No niestety tej zimy moj uaz jest w czesciach, ale gdyby tak nie bylo, to jechalbym na pewno prawym pasem ;)
Tak wyglada prawy pas (jakas godzinke temu)
Nie bardzo widac na tych fotach z telefonu, ale sniegu jest tyle, ze w mojej renowce zderzak zaczal robic za plug :P
Jak tak bardzo nie potrafisz sobie tego wyobrazic, bo zobaczyles to co na obrazku i ni huhu wieecej wyobrazni nie masz, to zapodam rysuneczek pomocniczy.
Mam nadzieje, ze na tym obrazku widac mniej wiecej roznice w grubosci pokrywy snieznej? Zalozmy, ze tak, wszyscy to widza.
Tam gdzie pokrywa sniezna jest ciensza, mimo tego nie widac oznaczen poziomych - na obrazku widac, zeby latwiej bylo zalapac.
Opcja jeden - zielony i czerwony jada wyjezdzonymi paskami i wszystko jest ok tak jak na obrazku ponizej.
Opcja dwa.
Czerwony jest pierwszy raz w Lublinie, jedzie wyjezdzonymi paskami, tak jak w opcji nr 1, bo nie widzi nic innego poza nimi i sniegiem.
Zielony od 50 lat mieszka w Lublinie, od 20 lat tedy jezdzi 8 razy dziennie i potrafi z zamknietymi oczami swoim zielonym autem przejechac nie wyjezdzajac poza oznakowany, srodkowy pas ruchu, co tez uczyni.
Baaa, dodam nawet, ze akurat w tym jednym miejscu scinacze zakretow wyjezdzili snieg do tego stopnia, ze akurat widac w tym miejscu jeden z pasow (z prawej strony zielonego auta), dzieki czemu Pan z zielonego auta ma 100% pewnosc, ze jedzie ciagle tym samym pasem.
Ale, ze juz nie jest mlody, to jedzie z predkoscia 50km/h.
Za nim mknie znacznie szybciej 20 latek z Lublina swoim niebieskim autem, ktorym zmieniajac pas (oczywiscie z kierunkowskazem :P ) w najblizszym miejscu, gdzie tylko pozwala na to grubosc pokrywy snieznej wyprzedza Pana zielonego. On rowniez widzi ten jeden pas na jezdni i w momencie zmiany pasa ruchu ma go juz po swojej lewej stronie, a poza tym przeciez jest z Lublina i wie, ze tam jest pas.
W momencie gdy dochodzi do bum wszystkie 3 auta sa na tej samej "wysokosci".
...
Mam nadzieje, ze nie zamotalem za bardzo :lol:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków