przez cman » poniedziałek 11 stycznia 2010, 21:25
przez kamix500 » poniedziałek 11 stycznia 2010, 21:42
cman napisał(a):No czyli po prostu drugą podłączasz do drugiego bieguna.
przez cman » poniedziałek 11 stycznia 2010, 21:49
kamix500 napisał(a):o dokładnie, nie wiedziałem jak to napisać. he he przecież po obudowie raczej bym nie jeździł klemą ;)
kamix500 napisał(a):czyli mam rozumieć ze z samochodem wszystko w porządku ?:)
przez vonBraun » poniedziałek 11 stycznia 2010, 22:50
athlon napisał(a):vonBraun do wykasowania błędu sondy lambda potrzeba odłączać akumulator?
toż to jakiś chyba rosyjski wymysł inżynierów. .
athlon napisał(a):/.../po drugie bład może sie także zapalać jak już masz wysłużony reduktor albo wtryski. Po 3cie włączanie się checka w aucie na gazie (nieprawidłowy skład mieszanki, błąd sondy lambda) jest normalne w większości aut (taki u nas gaz, ja tankuje tylko na jednej stacji do której mam 40km).
przez volve » poniedziałek 11 stycznia 2010, 23:01
przez athlon » wtorek 12 stycznia 2010, 02:07
przez vonBraun » wtorek 12 stycznia 2010, 22:08
marcij napisał(a):A wykonales adaptacje komputera po resecie ?
athlon napisał(a):Pociesze cie ze jezdzenie z błędem sondy lambda (znaczy ogólnie jazda na zapalonym checku nie jest zalecana gdyż według producenta skrzynia biegów i silnik mogą przejść w tryb awaryjny) nie jest straszne i w ekstremalnych przypadkach moze się skonczyć jedynie zwiekszonym zużyciem paliwa.
athlon napisał(a):Tee vonBraun a czasem nie masz jakiejs nieszczelności na wtryskach (podejrzewam ze masz sekwencje w tym roczniku i masz ustawione ruszanie w trybie mieszanym
czyt. odpala ci na benzynie i po rozgrzaniu i przekroczeniu obrotów przerzuca na gaz?) i w chwili gazowania (wciskaniu pedału gazu) razem z benzyną podawane są małe ilosci gazu i
świruje ci wtedy sonda i komputer?