Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez mk61 » wtorek 17 listopada 2009, 21:02
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez athlon » wtorek 17 listopada 2009, 22:07
szerszon napisał(a):Dobra ,masz 300 km do przejechania to wyjedż 1h wczesniej.Wolisz jechać przez wioski z ograniczeniem 50 km/h około setki i ryzykować ?
Antyradar jest zabroniony, bo jego wyłącznym zadaniem jest umożliwienie uniknięcia kary, a przez to zwiększa on prawdopodobieństwo popełnienia wykroczenia
przez VladimirDebish » wtorek 17 listopada 2009, 23:26
mk61 napisał(a):A od kiedy radio jest telefonem?
cman napisał(a):No właśnie dotyczy to wyłącznie komórki (telefonu).
przez szerszon » wtorek 17 listopada 2009, 23:48
przez mk61 » wtorek 17 listopada 2009, 23:52
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez bac » środa 18 listopada 2009, 00:00
PoRD służy do przestrzegania ,a nie do swobodnej interpretacji.Dzisiaj powiecie ,,głupie ograniczenie do 50,przecież mozna 120 ,jest bezpiecznie,,.A co jutro? Kretyńska sygnalizacja,jadę na czerwonym,jest bezpiecznie.
prędkość ok 70 jest prędkością na tyle bezpieczną, by kierowca był w stanie ocenić poprawnie sytuację na drodze
przez VladimirDebish » środa 18 listopada 2009, 00:09
komisarz Adam Jasiński z KGP. Wyjaśnia, że analiza definicji technicznych urządzeń wykazała, że CB radio nie może być uznane za telefon.
przez vonBraun » środa 18 listopada 2009, 00:14
athlon napisał(a):No to może inaczej, Ci co jeżdżą zawsze przepisowo z max dopuszczalną prędkością, jaką dacie mi gwarancje że jadąc wolniej niż normalnie jeżdżę nie zgine w wypadku? nie wyskoczy mi sarna czy inny zwierz?, nie spadnie na mnie drzewo? nikt nie wie ilu kolizji i wypadków uniknąłem tylko dlatego, że jechałem kilka kilometrów szybciej. /.../
przez mk61 » środa 18 listopada 2009, 00:28
VladimirDebish napisał(a):komisarz Adam Jasiński z KGP. Wyjaśnia, że analiza definicji technicznych urządzeń wykazała, że CB radio nie może być uznane za telefon.
Jak tak się znają na kwestiach technicznych to co oni jeszcze w policji robią? :lol:
Komórka = Telefon komórkowy
CB = Telefon radiowy
Policja interpretuje to jak chce.
przez Rafix » środa 18 listopada 2009, 00:45
athlon napisał(a): Ponieważ TEORETYZNIE kontrole pomiaru prędkości znajdują się w miejscach gdzie nadmierna prędkość jest niebezpieczna
przez athlon » środa 18 listopada 2009, 00:57
szerszon napisał(a):Co ma powiedzieć kierowca usiłujacy włączyć się do ruchu,co zrobiłby bez trudu gdyby kierowcy jechali np przepisowe 70,a jadą 120.Stój frajerze!!!
przez bac » środa 18 listopada 2009, 01:06
kierowca na drodze o dop. prędkości 90km chce jechać tą 90tką
przez VladimirDebish » środa 18 listopada 2009, 01:07
SWO, PWN
telefon 1.urządzenie techniczne umożliwiające dwustronną rozmowę na odległość, składające się z aparatów nadawczo-odbiorczych połączonych przewodami
przez athlon » środa 18 listopada 2009, 01:18
bac napisał(a):Ten co jedzie 70/90 tak samo płaci za jechanie po tej drodze jak Ty. Jedzie zgodnie z prawem, nie zjeżdża na pobocze (to mogłoby już być niezgodne) i tyle - trzeba to znieść.
Są warunki jadę szybciej, nie ma - zwalniam (nawet jeśli mi się to nie do końca podoba).
przez bac » środa 18 listopada 2009, 01:38