przez Dante_1991 » poniedziałek 26 października 2009, 23:57
Powiem coś dla zwolenników teorii "Na Maratońskiej jest łatwiej".
Nie wiem, skąd macie takie odczucie, ale stwierdzenie, że na RTK jest łatwiej to zwykła bujda i ściema, oraz bzdura.
Statystyki dotyczące lepszej zdawalnośći na Retkini też można sobie w pięty wsadzić...
Zastanawialiście się może nad tym, że ów procenty sa takie, a nie inne, bo na RTK jest 50 egzaminów dziennie, a na Smutnej 200?
Mam kilku znajomych którzy podchodzili do ośrodka na Maratońskiej. Tylko jedna dziewczyna zdała za 1 razem. Jeden znajomy oblał na wymuszeniu, drugi nie zdał już 3 raz, kolejny tyle samo, a jeden nawet 5.
Jeśli chodzi o zdających znajomych na smutnej - 2 kumpli zdało za 1 razem, 2 za razem, tylko moja siostra cioteczna nie zdała 3, bo się bardzo stresuje.
Warunki jazdy są praktycznie te same, egzaminator ma listę manewrów które muszą zostać wykonane, i nie ma tak, że na Smutnej jest coś innego.
Na Smutnej jest często do przejechania Rondo Solidarności, uliczki, czy skrzyżowania w centrum. A na Retkini - niecodziennie oznakowane lotnisko, wiele przejść i znaków stop, przejazdy kolejowe.
Ludzie nie zdają tu i tam. Smutna to nie najgorszy ośrodek w Polsce. Cóż za brednie. Jak ktoś umie jeździć to zda wszędzie, i taka jest prawda.
A jak ktoś nie umie, to z reguły oblewa, i całą winę zwala na egzaminatora, że zachamował niepotrzebnie itp.
Ale to wy pomyślcie - on jest odpowiedzialny, nie może wypuścić niepewnej za kierownicą osoby na ulice.
Jak już po kimś jedziecie to zacznijcie od siebie. Przeanalizujcie co zrobiliście źle, a co trzeba poprawić. To nie jest tak, że niedobry pan egzaminator miał zły dzień i musiał kogoś oblać.
Owszem, jest kilku nie zbyt ogarniętych egzaminatorów w Word, ale w razie niesłusznego oblania was na egzaminie można się odwołać. I większość słusznych odwołań jest rozpatrywanych pozytywnie.
Naprawdę, jeśli chodzi o zdawalność na prawko, jest ona według mnie taka sama na Maratońskiej jak i na Smutnej.
Żeby zdać, trzeba umieć jeździć zgodnie z wytycznymi, być samokrytycznym, opanowanym, uwierzyć w siebie.
I zobaczycie, że zdacie wszędzie.
Ps : Sorki za offtop