przez waryński » piątek 10 lipca 2009, 15:49
Widzę, że nikt nie wspomniał - póki co - o dość fajnym OSK KRAK-SA. Ośrodek mieści się przy al. Pokoju 20, w tym samym budynku co 'łazienki' Excellent (czyli przy Ofiar Dąbia). Teoria prowadzona w dość fajny, przystępny i ciekawy sposób (przynajmniej ja się nie nudziłem). Materiały pomocnicze - oczywiście darmowe. Właściciele OSK - bardzo sympatyczni i pomocni; wykłady prowadzone są jednak przez instruktora 'z zewnątrz'. Z terminami jazd nie ma żadnego problemu, wystarczyło umówić się tydzień wcześniej; teorię skończyłem na początku czerwca, a 30 godzin wyjeździłem do końca miesiąca. W trakcie kursu jeździłem z jednym instruktorem - panem Marianem. Udało mi się objeździć naprawdę dużo ulic (nie tylko Nowa Huta, ale też okolice Dworca, Śródmieście, Kazimierz itd), dzięki czemu nie miałem problemu na egzaminie. Pan instruktor jest całkiem sympatyczny i dobrze uczy, choć czasem zdarzy mu się stracić cierpliwość ;-P Ogólnie jestem bardzo zadowolony z kursu. Wspomnę tylko, że zdałem za pierwszym razem, a przed kursem nigdy nie prowadziłem samochodu.
Cena kursu to 1250zł, a dodatkowa godzina to koszt 40zł (lub 45 dla osób spoza kursu), prowadzone są też kursy dla instruktorów.