Egzaminator doniósł na policję...

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Egzaminator doniósł na policję...

Postprzez realkoi » poniedziałek 08 czerwca 2009, 18:02

Witam.
Podczas mojego egzaminu jakis niecierpliwy kierowca postanowił mnie wyprzedzic z prawej strony co było rzecz jasna nie przepisowe oraz stworzyło zagrażenie, ku mojemu zdziwnienu egzaminator na głos przeczytał numery rejestracyjne samochodu oraz powiedział "Nieprawidłowe wyprzedzanie z prawej strony".
Z ciekawości zapytałem go o to a on powiedział ze egzaminatorzy mają stały kontakt z policją i ten "niecierpliwy" dostanie mandat...
Wniosek z tego taki, ze nie warto szaleć w poblizu pojazdów egzaminacyjnych bo po 1 stresujemy kursanta a po 2 mozna dostac mandat ;p 8)
realkoi

Postprzez sht » poniedziałek 08 czerwca 2009, 18:34

Z tym kontaktem z policją to ostatnio było nawet głośno o kierowcach autobusów miejskich przyłapanych na przejeżdżaniu na czerwonym świetle - nagranie z kamery samochodu egzaminacyjnego właśnie :).
sht

Postprzez kr-uk » poniedziałek 08 czerwca 2009, 18:47

Mnie na egzaminie facet wyprzedził na podwójnej ciągłej, ciekawe czy się nagrało.
kr-uk

Postprzez Ladanieco » poniedziałek 08 czerwca 2009, 18:52

No to się chojrak z lekka zdziwi, kiedy mu przyjdzie mandat do domu. :)
Ladanieco

Powrót do Sytuacje na drodze