Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez tom9 » poniedziałek 19 stycznia 2009, 10:50
przez modzel » poniedziałek 19 stycznia 2009, 11:57
przez Glammaniara » poniedziałek 19 stycznia 2009, 12:54
przez Rafix » poniedziałek 19 stycznia 2009, 14:36
No to ni dy rydy :) Razem z ludem i zgodnie z przepisami zwykle leża dosyć daleko od siebie.Owszem, jeżeli jestem w stanie, to pojadę "razem z ludem" (niełamiąc przepisów).
przez volve » poniedziałek 19 stycznia 2009, 14:39
przez *Raimo* » poniedziałek 19 stycznia 2009, 15:38
przez tom9 » poniedziałek 19 stycznia 2009, 15:53
Ciekawe, że zdecydowana większość tutaj wypowiadających się to kulturalni, do bólu przepisowi kierowcy
przez BOReK » poniedziałek 19 stycznia 2009, 16:16
przez Rafix » poniedziałek 19 stycznia 2009, 21:59
Wiem, że wyolbrzymiam, tylko wkurza mnie takie gadanie, że jak mnie wyprzedzają, to ze mną jest coś nie tak i powinienem się dostosować do innych. Też jak widzę, że ktoś mi siedzi na dupie i co chwile się wysuwa żeby zerknąć, to mu ułatwiam, no chyba, że jest zdecydowanie pusta droga z naprzeciwka.*Raimo* napisał(a):Rafix teraz to już chyba wyolbrzymiasz. Ja jeżdze z podobnymi prędkościami do ciebie tj nie zdarza mi się przekroczyć 120 km/h poza zabudowanym (jedyny wyjatek to manewr wyprzedzania). I zapewniam ciebie. że wcale nie jestem zawali drogą, wiadomo, że czasem trafi sie szybszy nowobogacki z tablicami na W.. Albo jakis gosc z "kratką" i mnie wyprzedzi i poleci dalej, z tą mała różnicą, że ja widząc, że "rośnie" mi klient w lusterku w miare możliwosci staram się go przepuścić a nie jak koleżanka, która nie zjedzie bo ma linie ciągłai blokuje caly ruch jadąc 60 km/h.
przez Uspokoje_Cie » wtorek 20 stycznia 2009, 00:42
Glammaniara napisał(a):Uspokoje_Cie napisał(a):No przesada... Chyba cie usadze zaraz... Zrozum mapecie ze 60/90 to perfidne utrudnianie ruchu. Wielu ludziom sie spieszy i jezeli jest ciagla to nie wyprzedza i potem musza cisnac 150 i sa wypadki wlasnie przez takie wytipsowane pindy w autach bo ona nie umie szybciej niz 60. Jak docisniesz do 90 to pewnie odfruniesz w kosmos...
"No dobrze, jadąc 60/90 utrudniam ruch, ale dlaczego zatem taki TIR nie wyprzedzi mnie jeżeli ma linię przerywaną, tylko na chama czeka aż zrobię mu miejsce albo przyspieszę? Co? Nagle obawia się o swoje bezpieczeństwo? Przecież najważniejsze, żeby nie utrudniac ruchu "
Prowokujesz czy co? Masz prawko na tira? Nie! G*wno wiesz o wyprzedzaniu czyms takim wiec sie nie wypowiadaj czy moze wyprzedzic czy nie bo jestes tempa z tego co widze... RAUS DO AUTOBUSU!! ALBO DOKUPIC DODATKOWE JAZDY I POZA MIASTO SIE NAUCZYC JEZDZIC!!!
Aha.. Za te zwroty "mapecie" itd to mogą być(lub są) dość nieodpowiednie ale naprawdę do niektórych ludzi nie dociera i zbytnia grzeczność powoduje, że osoba i tak się tym nie sugeruje.
Spoko maroko, następnym razem się ścigam, więc myślę, że to mnie zmobilizuje do szyyybszeeej jazdy :D 90 to mimimum i ruch odblokowany tak więc jest dobrze :D Inaczej nie umiem :P Doczekac się nie mogę! Powaga. Btw apeluję do moderatora lub admina o warna dla kolegi.
przez Khay » wtorek 20 stycznia 2009, 00:51
przez adriano87 » wtorek 20 stycznia 2009, 02:01
przez nmc_zmc » wtorek 20 stycznia 2009, 02:41
Glammaniara napisał(a):Kategoria B:
- kurs udało mi się miec za darmo - tak samo jak pierwszy egzamin :)
- dodatkowe godziny jazd przed pierwszym egzaminem: 150 zł
- przed drugim egzaminem: 200 zł
- drugi egzamin praktyczny: 112 zł
- opłaty urzędowe: 70 zł i 50 gr
Czyli razem jedyne 532 zł i 50 gr :)
przez cman » wtorek 20 stycznia 2009, 09:44
Tutaj nie ma nic o uwzględnianiu umiejętności, samopoczucia itd., tego się nie uwzględnia przy dobieraniu prędkości, bo to powinno być uwzględnione już w momencie wsiadania do samochodu.PRD napisał(a):Art. 19. 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać z prędkością zapewniającą panowanie nad pojazdem, z uwzględnieniem warunków, w jakich ruch się odbywa, a w szczególności: rzeźby terenu, stanu i widoczności drogi, stanu i ładunku pojazdu, warunków atmosferycznych i natężenia ruchu.
przez HakirimJP » wtorek 20 stycznia 2009, 14:43