nom, pytanie bardzo dobre ;)
Ja znam jeden przypadek, gdzie niby sie znaki te przydaja (ale czy to faktycznie wynika ze znakow?):
tam wyzej po lewo jest rondo. Aby na nim zawrocic, trzeba sie wbic na skrajny, lewy pas. Wiec autka na tej drodze ze znakiem A-7 zatrzymuja sie, w celu przepuszczenia na ten skrajny pas - ale czy to faktycznie wynika z tego znaku?
Z drugiej strony.. Ci jadacy "w lewej", ktorzy chca na najblizszym skrzyzowaniu pojechac w prawo, musza nie tylko byc bardzo uwazni i cierpliwi, ale tez i si enagimnastykowac troszki musza, jesli nie chca najechac na ten kawalek ciaglej.
Sytuacja nr 2, czyli cos w desen tego, co opisywal
cman w podlinkowanym watku, z ta roznica, ze jadac pasem "rozbiegowym" mam znak "doga z pierwszenstwem", a inni maja "ustap pierwszenstwa", tylko ze w tym miejscu, nie masz szans, aby ktokolwiek kogos wpuscil, z lewego na prawy, wszystko odbywa sie tam tak, jakby tych znakow w ogole nie bylo, wiec zmieniajac pas, ustepujemy temu, kto na nim sie znajduje (z reszta.. po ilosci pasow, mozna zauwazyc jakie tam predkosci wchodza w gre, wiec komu by sie chcialo zatrzymywac, czy zwalniac? A jadacy skrajnym lewym nawet chyba nie bardzo widza ten znak A-7 :P )
Wiec jesli te znaki sa ustawiane w takim celu jak na pierwszym moim malowidle, wynika z tego, ze w sytuacji jak na 2gim obrazku, mam pierwszenstwo przy zmianie pasow? Tylko ciekawe jeszcze, na jakim odcinku moge ten pas zmienic, nie patrzac na innych?
Watek ciekawy, jakby ktos ladnie to narysowal, to by mozna bylo wyslac mejla do milicji, czy gdzies, z obrazkami przedstawiajacymi kilka roznych sytuacji, niech udziela fachowego objasnienia :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków