tristan napisał(a):Znaczy jedynie dobra interpretacja jest Twoja?
Tak, a dlaczego, to już uzasadniłem.
tristan napisał(a):A co, jeśli egzaminator będzie interpretował tak jak ja, albo jeszcze inaczej...
Złożę odwołanie.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez cman » piątek 07 listopada 2008, 19:09
tristan napisał(a):Znaczy jedynie dobra interpretacja jest Twoja?
tristan napisał(a):A co, jeśli egzaminator będzie interpretował tak jak ja, albo jeszcze inaczej...
przez tristan » piątek 07 listopada 2008, 21:30
cman napisał(a):tristan napisał(a):Znaczy jedynie dobra interpretacja jest Twoja?
Tak, a dlaczego, to już uzasadniłem.
cman napisał(a):tristan napisał(a):A co, jeśli egzaminator będzie interpretował tak jak ja, albo jeszcze inaczej...
Złożę odwołanie.
przez cman » piątek 07 listopada 2008, 21:41
przez tristan » piątek 07 listopada 2008, 22:36
cman napisał(a):Ja swoje, Ty swoje... Po co te dyskusje? Przecież, ani ja nie zmienię zdania, ani Ty (chociażby dla zasady i z osobistej niechęci do mnie). Więc po co to?
przez HakirimJP » sobota 08 listopada 2008, 23:30
Jakim? Nawet jeśli go nie zacytowałeś to nie przypominam sobie przepisu, w którym jest mowa, że w takiej sytuacji mógłbyś pojechać przed pojazdem nr 1.tristan napisał(a):Uzasadniłem moje zdanie przepisem
przez kopan » sobota 08 listopada 2008, 23:58
przez tristan » niedziela 09 listopada 2008, 00:26
HakirimJP napisał(a):Jakim? Nawet jeśli go nie zacytowałeś to nie przypominam sobie przepisu, w którym jest mowa, że w takiej sytuacji mógłbyś pojechać przed pojazdem nr 1.tristan napisał(a):Uzasadniłem moje zdanie przepisem
23) ustąpienie pierwszeństwa – powstrzymanie się od ruchu, jeżeli ruch mógłby zmusić innego kierującego do zmiany kierunku lub pasa ruchu albo istotnej zmiany prędkości, a pieszego – do zatrzymania się, zwolnienia lub przyspieszenia kroku;
przez cman » niedziela 09 listopada 2008, 10:25
kopan napisał(a):Analogiczna sytuacja gdy w korkach zostawia się miejsce na skrzyżowaniu – to co wtedy??
Nie można wykonać lewoskrętu z podporządkowanej bo się pierwszeństwo wymusi ?? :wink:
przez kopan » niedziela 09 listopada 2008, 11:52
4. Kierującemu pojazdem zabrania się:
1) wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy;
przez cman » niedziela 09 listopada 2008, 12:03
przez qwer0 » niedziela 09 listopada 2008, 12:16
przez dariex » niedziela 09 listopada 2008, 12:26
przez kopan » niedziela 09 listopada 2008, 12:40
2. Sygnał zielony nie zezwala na wjazd za sygnalizator, jeżeli:
2) ze względu na warunki ruchu na skrzyżowaniu lub za nim opuszczenie skrzyżowania nie byłoby możliwe przed zakończeniem nadawania sygnału zielonego.
przez qwer0 » niedziela 09 listopada 2008, 12:45
Dobrze wiesz,że nie,bo w końcu na podstawie pierwszeństwa przed niebieskim,żółty może chcieć się już lekko przysunąć do środka skrzyżowania,wiedząc,że czerwony zaraz owo skrzyżowanie opuści.
Ma obowiązek ustąpić pierwszeństwa pojazdowi znajdującemu się po jego prawej stronie ale znak A-5 nie zabrania mu przecież wjazdu na skrzyżowanie,o ile nie spowoduje zagrożenia na drodze.
przez cman » niedziela 09 listopada 2008, 13:46
kopan napisał(a):Czyli możesz stać na skrzyżowaniu o ile zdążysz zjechać na zielonym.