scorpio44 napisał(a):Dariex ==> sorki, ale w tej chwili to naprawdę trudno orzec, czy robsz sobie jaja, czy nie rozróżniasz podstawowych pojęć (a chyba jedno i drugie :D)...
Robie sobie ewidentnie jaja,bo jakie pytanie taka odp.
Dwa posty wyżej odpisałam o wyprzedzaniu,bo odniosłam wrażenie,ze na pasie ruchu obydwa pojazdy będą w ruchu właśnie-aczkolwiek faktycznie często bywa inaczej,ja miałam przed oczyma wyobraźni inną sytuację- cóż,nie będę sobie zanadto "wizualizować" bo wtedy mamy pożywkę dla moralizatorów :) zatem będę skrupulatnie analizować kazdą ewentualność w razie "gdyby".
Różnicę pomiędzy wyprzedzaniem a omijaniem znam,tym czasem mój post z "
:lol: " miał raczej na celu uśmianie się logiki Twojego zapytania.
Odnoszę często wrażenie,że na forum PJ tylko czeka się na niedokładne co do jednej głoski stwierdzenie,aby w odpowiedzi zadać co najmniej na siłę udziwione pytanie,po to,żeby co mniej pewny siebie delikwent zamotał się we własnym toku myślenia.
Nie wiem tylko co miałoby to mieć na celu - utwierdzenie się w przekonaniu zadającego pytanie,że jest nieomylny,czy próba udowodnienia ,że jajo jest jednak mniej mądre od kury?
Serdecznie pozdrawiam tych wyprzedzających(czyli przemieszczających się obok pojazdu będącego w ruchu lub innego uczestnika ruchu drogowego) jak również tych omijających(czyli przejeżdzających obok pojazdu/innego uczestnika ruchu drogowego,nie będącego w ruchu bądz obok przeszkody)