przez mati89tczew » czwartek 09 października 2008, 22:04
przez Rafix » czwartek 09 października 2008, 22:04
Ja uważam, że właśnie takie zachowania powodują coraz większą agresjęna drogach. Są ci, którzy pokazują to za kółkiem, inni w gębie, a potem dochodzi do rękoczynów na drogach... A co do zwyczajów, to również sie z żadnym z powyższych nie spotkałem. A od dziecka jazda samochodem mnie fascynuje i nigdy o niczym takim nie słyszałem. No ale spoko, skoro mówicie, że tak się robi to widać tak jest :DGoska_1 napisał(a):a co... mam go po główce pogłaskac?? jak o mały włos wypadku nie spowodował? a tak jest moze szansa ze zanim zrobi coś takiego następny raz to sie taki baran zastanowi
a odnosnie reszty opisanych przez mnie obyczajów na drodze (typu mruganie długimi w okreslonych sytuacjach, awaryjne, czy ten prawy kierunek itp.), to uwierz, ze ja tego nie wymysliłam, takie niepisane zasady są chyba od zawsze na drogach i co ciekawe nawet kierowcy tirów z białorusi i ukrainy je znają, nie tylko nasi kierowcy, więc cos w tym musi być :P
przez Goska_1 » piątek 10 października 2008, 00:34
mati89tczew napisał(a):mrugam swiatełkami tylko porzadnym ludkom, bo np. cwaniaków w bejcach nienawidze :evil:
przez Neurot » piątek 10 października 2008, 14:28
Kozak237 napisał(a):A o co chodzi z tymi awaryjnymi? Czy to ma znaczyć, lepiej tutaj nie wieżdżaj?
Goska_1 napisał(a):a odnosnie reszty opisanych przez mnie obyczajów na drodze (typu mruganie długimi w okreslonych sytuacjach, awaryjne, czy ten prawy kierunek itp.), to uwierz, ze ja tego nie wymysliłam, takie niepisane zasady są chyba od zawsze na drogach i co ciekawe nawet kierowcy tirów z białorusi i ukrainy je znają, nie tylko nasi kierowcy, więc cos w tym musi być :P
przez scorpio44 » piątek 10 października 2008, 15:21
Neurot napisał(a):* Długie (krótkie mignięcie 1-2 razy) - Policja, Inspekcja, etc, Uważaj
przez mati89tczew » piątek 10 października 2008, 16:20
przez Neurot » piątek 10 października 2008, 19:21
scorpio44 napisał(a):Neurot napisał(a):* Długie (krótkie mignięcie 1-2 razy) - Policja, Inspekcja, etc, Uważaj
A właśnie że długie mignięcia dwa razy.
przez Stuku » sobota 11 października 2008, 00:30
przez Polonez » sobota 18 października 2008, 20:07
przez Cycu » poniedziałek 20 października 2008, 14:23
Polonez napisał(a): Co innego - zorganizowana blokada drogowa, większa kontrola policyjna - rozumiem ostrzegać wręcz NIE WOLNO. Taka blokada nie jest ustawiona ot tak sobie...
przez AgaG » wtorek 21 października 2008, 19:29