Zachowanie przy skrzyzowaniach, wyjazdach z drog na EGZ..

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zachowanie przy skrzyzowaniach, wyjazdach z drog na EGZ..

Postprzez reciu » czwartek 09 października 2008, 20:45

Witam,
Miałem egzamin, pierwszy raz. Oblałem, bo wymusiłem pierwszenstwo. Najpierw przy dojezdzaniu, znak ktory wisial byl przewrocony. Spanikowany nie wiedzialem co robic. Zatrzymalem sie na przed skrzyzowaniem. Samochody jechaly z dwoch stron, a ja dalej nie bylem pewny kto ma pierwszenstwo. Patrzac tylko na lewa strone, kiedy samochod zaczal skrecac ja dalem szybko gaz, aby sie ustawic na jezdni. Nie popatrzylem w prawo i wjechalbym w samochod. Egzaminator dal mi po hamulcach i natychmiast oblal. Jak sie zachowywac, jak ocenic to prawidlowa odleglosc od samochodu? Jak nie popasc w paranoje? Prosze o pomoc. Nie wiem co robic ;(
reciu

Postprzez Rafix » czwartek 09 października 2008, 21:38

Przede wszystkim nie płakać :) Oceniać prawidłową odległość możesz się nauczyć tylko poprzez jazdę i doświadczenie. Jeżeli nie jesteś pewny, to zawsze możesz stać dłużej na skrzyżowaniu, sam też na swoim egzaminie stałem tak długo, że aż się sam zacząłem denerwować, teraz bym spokojnie pojechał w podobnej sytuacji. Grunt to spokój i uważne rozglądanie się we wszystkie strony.
07.05.2008 - Teoria :) Placyk :) Miasto :(
31.05.2008 - Placyk :) Miasto :)
04.06.2008 - Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
11.06.2008 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
12.06.2008 - Prawo Jazdy w kieszeni :)
Rafix

Powrót do Egzamin na prawo jazdy