Forum Chat #1

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » środa 05 maja 2004, 11:42

Sory Niunia, ale tak to jest jak czasami robi sie dwie czynnosci na raz i jeszcze rozmawia przez telefon :lol: :lol: :lol: Wtedy własnie wychodza takie rzeczy, że sie czegos dokładnie nie przeczyta:lol: :lol:
ella
Moderator

Postprzez Slawek » środa 05 maja 2004, 12:37

Przeglądając stare posty (nudzi mi się przed maturą), natknąłem się na taką oto wypowiedź mirosa z 30 listopada 2002:
sam nawet nie chcialbym byc moderatorem, a juz szczegolnie ty lakom albo kordula.
Slawek

Postprzez miros » środa 05 maja 2004, 12:55

bo to chodzilo o moderowanie dzialu wlasnie takiego jak luzna gadka, czy sytuacje na drodze. w tych dzialach za duzo sie dzieje i napewno ciezko bedzie je moderowac (jesli w ogole admini kogos wyznacza)

dzial ktory moderuje jest prosta sprawa. nikt tam nie odpisuje, nie trzeba uspokajac ludzi, kasowac ich postow itp. dlatego zgodzilem sie na jego moderowanie.

jesli chodzi o moderowanie innych dzialow to wydaje mi sie ze powinno byc do kazdego dzialu dwoch moderatorow. zeby zawsze mozna bylo uzgodnic jakas decyzje.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Mmeva » środa 05 maja 2004, 16:27

Jakie 6 egzaminów na nowej maturze; o ile mi wiadomo nie ma aż tyle ( w koncu sama o mało co nie załapałam sie na nowe zasady); polak, matma ( choc nie wiem, czy w koncu ma byc obowiazkowa, po protestach humanistów-a ścisłych polskim katuja, ... :? ), język + wybrany przedmiot na poziomie rozszerzonym, gdzie tu 6 przedmiotów? Prawda natomiast jest, że niektóre uczelnie wymagaja ocen z kilku przedmiotów ( np. u mnie na sgh 4: matma; historia lub geografia; jezyk obcy A ( poziom wyższy) i język obcy B (niższy), chcąc to wszystko brac na maturze plus polak wychodzi w najlepszym razie 5 przedmiotów; a i nie ma takiego obowiazku; bo jak ktos weźmie na maturze tyle, ile musi to te oceny mu sie licza, a z pozostałych pisze egzamin o formie podobnej do maturalnej ). I o to samo chyba chodzi z tymi, którzy sie w tym roku nie dostali np w tamtym roku i zdawali jeszcze stara maturę - bedzie dla nich normalna rekrutacja, z wymogami porównywalnymi do tych na maturze, czyli po prostu zwykłe egzaminy jak do tej pory - a nie matura od nowa :D

nie wiem, czy : "Za rok ich świadectwo maturalne nie wystarczy, by otrzymać indeks studenta" nie odnosi się do starej matury (bo w tym roku jeszcze o ile wiem stara mamy, choc tempo zmian u byłej NA SZCZĘŚCIE pani minister Ł było zabójcze), wiec to normalne, że będą dla nich egzaminy ;)

Nie wiem, może sie mylę, nie jestem za bardzo na bieżąco, zdawalam w tamtym roku i studiuje tam, gdzie chciałam; więc do rekrutacji w tym roku przystepowac nie zamierzam :wink:

A tak a propos adminowania to masz calkowita racje miros - adminowanie wymaga jednak codziennego, systematycznego bywania na forum, a czas jak wiecie nie zawsze jest ( jak to ktos powiedział ' czas nie leci, tylko za..." - nie sposób chyba sie nie zgodzic)

ella - gratuluje adminowania, kiedy oblewamy?? :lol:

Mara - to ile Ty masz lat 9 jesli to nie tajemnica), że sie za taka stara uwazasz :wink:
Mmeva

Postprzez to ja » środa 05 maja 2004, 16:50

Nowa matura składa się z dwóch części- obowiązkowej nie dodatkowej. Do części obowiązkowej należy: j. polski, j. obcy i przedmiot dodatkowy. Przedmioty z tego zakresy należy zdać przynajmniej na poziomie podstawowym. Można też pisać je w rozszerzeniu. Druga część- przemioty dodatkowe - zdaje się tylko w rozszerzeniu. Można sobie wybrać 3 przedmioty (maksymalnie). Chcąc się dostać na jakąś dobrą uczelnię opłaca się zdawać 6 przedmiotów. Z tego co wiem, uczelnie mają honorować nową maturę. Jednak muszą podać, z jakich przedmiotów należy zdawać maturę, aby dostać się na dany wydział. Jeżeli tego przemiotu nie będzie na maturze, zostaną zorganizowane egzaminy z tego przedmiotu. Zobaczymy za rok, jak to będzie wyglądało w praktyce.
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez to ja » środa 05 maja 2004, 16:58

Ella, gratuluję awansu :)

to ja

Postprzez Mmeva » środa 05 maja 2004, 16:59

ale o tym własnie mówiłam, nikt Ci nie każde zdawać 6 przedmiotów; mozna zdać to, co trzeba, a potem reszte na wstępnych, zresztą o ile wiem na wiekszości uczelnie ( nie wszystkie) ostatnio zmniejszaja ilośc przedmiotów, które trzeba zdawać na wstępnych, krakowska AE np w tym roku ma tylko jezyk i matmę itp., nowi beda w podobnej sytuacji, co starzy maturzysci - zyby sie dostac na studia tez trzeba było zdać maturę + zdać egzaminy z kilku przedmiotów; ja np na maturze zdawałam polaka, matme i angielski; na egzaminach matme, geografię, angielski i niemiecki = czyli w sumie 5 przedmiotów :wink:

A tak btw - na ktorą uczelnie na egzaminach wsteppnych zdaje sie 5 czy 6 przedmiotów? Ja tam o takiej nie slyszałam :)

pozdrówki
Mmeva

Postprzez to ja » środa 05 maja 2004, 17:05

Owszem, masz rację. Na szczęście na podjęcie decyzji mam jeszcze czas do końca września, więc w wakacje będę nad tym myślała. Poza tym zastanwiam się nad tym, co powinnam zdawać, chcąc iść na matematykę... Wiem, że UW ma brać pod uwagę matmę i tzw. test predyspozycji... z kolei na ekonomię matma, język obcy, geografia lub historia test percepcji i chyba też test predyspozycji...

to ja

Postprzez Mmeva » środa 05 maja 2004, 19:44

jesli mowisz o ekonomii na UW w tamtym roku była matma, język i test percepcji ;
a historia lub geografia były na JSEM
Mmeva

Postprzez to ja » środa 05 maja 2004, 19:48

Tak, chodzi mi o UW. Powiem uczciwie, że już wszystko mi się chrzani z tymi kierunkami. Na każdy wydział jest co innego. A faktycznie coraz bardziej się zastanawiam nad JSEM-em. Poza tym uczelnie mają się zadeklarować do końca maja tego roku (tak słyszałam). Wiem, że na Politechnikę jest matematyka i fizyka.

Ale co będę się martwiła, mam jeszcze troszkę czasu :)

to ja

Postprzez ezka » środa 05 maja 2004, 20:03

tak wracajac do starej matury. to przeciez za rok jeszcze uczniowie z piecioletnik szkol beda zdawac po straremu, wiec mieli by od razu nie wazne swiadectwo.
egzamin kat. B zdany 29.12.2003
ezka

Postprzez miros » środa 05 maja 2004, 20:05

"to ja" wiesz chyba ze na polibude sa egzaminy z matmy w formie zadan, a na UW sa w formie testow wielokrotnego wyboru. a testy i zadania rozwiazuje sie troszke inaczej.

no ja tez mam zamiar zdawac na UW na ekonomie albo na UG (tez ekonom)

ella gratuluje awansowania na moderatorke. jak sie czujesz z tym magicznym zeilonym kolorkiem moderatora?
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez ella » środa 05 maja 2004, 20:16

gratuluje adminowania, kiedy oblewamy??
gratuluję awansu
gratuluje awansowania na moderatorke. jak sie czujesz z tym magicznym zeilonym kolorkiem moderatora?

Dzięki wam wszystkim. Liczę oczywiście na waszą pomoc. Zielony kolorek mnie się nie podoba. Wolałabym się tak nie wyróżniać w tłumie 8) Oblewamy wirtualnie :?: :lol:
Uwaga :!: będe usuwać, blokować i... :D :D :D :D :D :D
ella
Moderator

Postprzez to ja » środa 05 maja 2004, 20:21

Wiem, jak jest z tą matematyką. Właśnie jutro mam test z dwóch lat w formie wielokrotnego wyboru. Ale z tymi egzaminami wstępnymi to jeszcze nic nie wiadomo. Podejrzewam,że wszystkiego dowiem się, jak już będę zdawała. A jeśli chodzi o Politechnikę, to moja siostra cioteczna właśnie kończy tam chemię i z tego, co wiem egzamin wstępny zdawała z matematyki i chemii. Pozdrawiam :)

to ja

Postprzez to ja » środa 05 maja 2004, 20:22

Wiadomość dla wszystkich gimnazjalistów zdających w tym roku egzamin! :!: Na stronie www.gazeta.pl są już poprawne odpowiedzi do części humanistycznej.

to ja

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka