przez Mmeva » środa 05 maja 2004, 16:27
Jakie 6 egzaminów na nowej maturze; o ile mi wiadomo nie ma aż tyle ( w koncu sama o mało co nie załapałam sie na nowe zasady); polak, matma ( choc nie wiem, czy w koncu ma byc obowiazkowa, po protestach humanistów-a ścisłych polskim katuja, ... :? ), język + wybrany przedmiot na poziomie rozszerzonym, gdzie tu 6 przedmiotów? Prawda natomiast jest, że niektóre uczelnie wymagaja ocen z kilku przedmiotów ( np. u mnie na sgh 4: matma; historia lub geografia; jezyk obcy A ( poziom wyższy) i język obcy B (niższy), chcąc to wszystko brac na maturze plus polak wychodzi w najlepszym razie 5 przedmiotów; a i nie ma takiego obowiazku; bo jak ktos weźmie na maturze tyle, ile musi to te oceny mu sie licza, a z pozostałych pisze egzamin o formie podobnej do maturalnej ). I o to samo chyba chodzi z tymi, którzy sie w tym roku nie dostali np w tamtym roku i zdawali jeszcze stara maturę - bedzie dla nich normalna rekrutacja, z wymogami porównywalnymi do tych na maturze, czyli po prostu zwykłe egzaminy jak do tej pory - a nie matura od nowa :D
nie wiem, czy : "Za rok ich świadectwo maturalne nie wystarczy, by otrzymać indeks studenta" nie odnosi się do starej matury (bo w tym roku jeszcze o ile wiem stara mamy, choc tempo zmian u byłej NA SZCZĘŚCIE pani minister Ł było zabójcze), wiec to normalne, że będą dla nich egzaminy ;)
Nie wiem, może sie mylę, nie jestem za bardzo na bieżąco, zdawalam w tamtym roku i studiuje tam, gdzie chciałam; więc do rekrutacji w tym roku przystepowac nie zamierzam :wink:
A tak a propos adminowania to masz calkowita racje miros - adminowanie wymaga jednak codziennego, systematycznego bywania na forum, a czas jak wiecie nie zawsze jest ( jak to ktos powiedział ' czas nie leci, tylko za..." - nie sposób chyba sie nie zgodzic)
ella - gratuluje adminowania, kiedy oblewamy?? :lol:
Mara - to ile Ty masz lat 9 jesli to nie tajemnica), że sie za taka stara uwazasz :wink: