Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez hcpanda » sobota 21 czerwca 2008, 11:36
przez Khay » sobota 21 czerwca 2008, 13:36
hcpanda napisał(a):Mnie instruktor nie pozwala zatrzymywać się na przejściu, bez względu czy są na nim piesi, czy nie.
przez hcpanda » sobota 21 czerwca 2008, 13:48
przez cman » sobota 21 czerwca 2008, 14:43
przez kopan » sobota 21 czerwca 2008, 16:46
przez scorpio44 » poniedziałek 23 czerwca 2008, 00:48
przez qwer0 » poniedziałek 23 czerwca 2008, 10:42
Uprzedzając oburzenia niektórych osób, którzy będą zapewne próbowali udowadniać, że Kopan i Cman gadają głupoty, i cytować art. 49 ust. 1 pkt 2, napiszę od razu, że zakaz ten nie dotyczy zatrzymania wynikającego z warunków ruchu.
jesli widocznosc jest wystarczajaca, to przed przejsciem.
Jak nie, to jeb*c przejscie i sie na nie wbijac.
przez cman » poniedziałek 23 czerwca 2008, 14:29
qwer0 napisał(a):Dajmy na to, ze mamy prosta droge, przejscie i jest korek i jak widze ze nie ma miejsca na kontynuowanie jazdy za przejsciem, to na nie nie wjezdzam przeciez... I obowiazuje ten sam przepis ktory podales, przeciez to nie wynika z warunkow ruchu...
przez kopan » poniedziałek 23 czerwca 2008, 20:24
przez Leon600 » poniedziałek 23 czerwca 2008, 20:36
kopan napisał(a):z tego wynika że dopóki nie ma pieszego mogę stać na przejściu oczywiście to zatrzymanie musi wynikać z warunków ruchu (korek)
przez cman » poniedziałek 23 czerwca 2008, 20:41
przez DEXiu » poniedziałek 23 czerwca 2008, 22:58
kopan napisał(a):Pieszy ma pierwszeństwo gdy wejdzie na przejście – z tego wynika że dopóki nie ma pieszego mogę stać na przejściu oczywiście to zatrzymanie musi wynikać z warunków ruchu (korek)
Problem pojawi się gdy pojawi się pieszy i nie ma gdzie zjechać z przejścia.
przez dylek » wtorek 24 czerwca 2008, 21:35
kopan napisał(a):dopóki nie ma pieszego mogę stać na przejściu oczywiście to zatrzymanie musi wynikać z warunków ruchu (korek)
(...)
Pieszego nie ma problemu nie ma.
Jest w autku egzaminator my stoimy na przejściu to jest problem - ale po stronie egzaminatora bo dopóki pieszego nie ma problemu nie ma.
PoRD napisał(a):Art. 3. 1. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani zachować ostrożność albo gdy ustawa tego wymaga - szczególną ostrożność, unikać wszelkiego działania, które mogłoby spowodować zagrożenie bezpieczeństwa lub porządku ruchu drogowego, ruch ten utrudnić albo w związku z ruchem zakłócić spokój lub porządek publiczny oraz narazić kogokolwiek na szkodę. Przez działanie rozumie się również zaniechanie.
przez kopan » środa 25 czerwca 2008, 16:38