jak to jest trzeba miec cos we krwi ? do prowadzenia

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

jak to jest trzeba miec cos we krwi ? do prowadzenia

Postprzez reniek19 » piątek 13 czerwca 2008, 11:05

No własnie jak to jest
duzo moich znajomych robi/zrobiło
prawo jazdy i z paroma osobami jezdziłem
przyglądając sie ich zachowaniom jestem ciekaw czy to wina szkoły
czy to sama osoba w sobie ma poprostu to cos we krwi by móc jezdzic autem
jeden znajomy jadąc z nim nie mam zadnych obaw jedzie na spokojnie wie co robi jest pewien siebie naprawde spokojnie jedzie i wie co robi
natomiast 2 SZOK!
od 3 miesiecy ma chłopak prawo jazdy niby dziennie jezdzi ale to co on wyrabia za kierownica to jest MAKABRA!
cały czas zestresowany jadac nic nie mowi milczy skupia sie na jezdzie
boi sie na skrzyżowaniach i co dziwne jak zobaczył radiowóz to pojechał w przeciwna strone nie wiedziec czemu
prawo jazdy ma auto wszystko ok ! ale on sie boi i tyle
strasznie panikuje
rozmawiajac z nim jak ktos mu mowi ,ze nie umie jezdzic to sie strasznie burzy co my wiemy on wie lepiej on jest dobry
jak to jest z tymi ludzmi moze ktos z was wie
bo chyba faktycznie cos trzeba miec we krwi z kierowcy
21.03.08 godz 13
praktyka i teoria jednego dnia wynik +

(2008-04-09) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.

(2008-04-14) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie

:roll: :roll:
miodziooo
reniek19

Postprzez Rafix » piątek 13 czerwca 2008, 11:42

No jedni lepiej coś pojmują inni gorzej. Jedni boją się własnego cienia na drodze, inni nie. Jedni na poczatku spędzą 5 godzin na placu ucząc się ruszać, a inni po 5 minutach śmigają po mieście. To wszystko zależy od człowieka, jeden ma większy talent do jazdy, a drugi do malowania. Bo uważam, że można tak to porównać :)
07.05.2008 - Teoria :) Placyk :) Miasto :(
31.05.2008 - Placyk :) Miasto :)
04.06.2008 - Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
11.06.2008 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
12.06.2008 - Prawo Jazdy w kieszeni :)
Rafix

Postprzez cman » piątek 13 czerwca 2008, 14:03

Dokładnie tak, idealne porównanie. Tak samo, jak tylko pewna grupa osób nadaje się do malowania, śpiewania, pływania itp., tak samo tylko pewna grupa nadaje się do jazdy samochodem. Przyjęło się niestety, że wszyscy muszą jeździć...
cman

Postprzez Paloma » piątek 13 czerwca 2008, 15:21

To prawda, jest to sprawa indywidualnego talentu i predyspozycji. Mojemu bratu wystarczylo, ze pokazali mu gdzie wszystko jest w samochodzie, a on po prostu wsiadl i pojechal. Niesamowite! Ja natomiast musialam sie po prostu uczyc - od poczatku do konca. Ale mamy wspolna ceche - zdalismy za pierwszym podejsciem i nie boimy sie jezdzic :)
Egzamin praktyczny - 18 kwietnia 2008 :)
Kocham moje auto :)
Paloma

Postprzez rocko19 » piątek 13 czerwca 2008, 18:07

cman napisał(a):Dokładnie tak, idealne porównanie. Tak samo, jak tylko pewna grupa osób nadaje się do malowania, śpiewania, pływania itp., tak samo tylko pewna grupa nadaje się do jazdy samochodem. Przyjęło się niestety, że wszyscy muszą jeździć...

jakto wszyscy muszą jezdzic? są przecież Przedsiebiorstwa Komunikacji Miejskiej,korporacje taxiarskie itp.Ten kto sie nie czuje na siłach za kółkiem niech za nie nie siada; nie że wszyscy mają prawo jazdy ja też muszę mieć-nie nadajesz sie na kierowcę-trudno masz talent do czego innego.Pozdr
rocko19

Postprzez Paloma » piątek 13 czerwca 2008, 18:50

Zawsze warto sprobowac sprawdzic, czy rzeczywiscie nie nadajemy sie na kierowce :wink: Pamietam jak powiedzialam sobie i mojemu mezowi, ze NIGDY nie bede w stanie jezdzic po Londynie, po tych waskich uliczkach i wjezdzac na rondo na lewo :shock: Minelo troche czasu, nauczylam sie, zrobilam prawko i od prawie dwoch miesiecy smigam sobie autkiem i sama sie z siebie smieje :lol: Nie jestem urodzonym kierowcom, ale nauczylam sie, nie boje sie i bardzo lubie jezdzic samochodem :D
Egzamin praktyczny - 18 kwietnia 2008 :)
Kocham moje auto :)
Paloma

Postprzez Karolcia » środa 18 czerwca 2008, 12:26

Ja strasznie bałam się robić prawko - bo nie czułam się pewnie za kierownicą, bałam się, że nie ogarnę wszystkiego co się dookoła mnie dzieje i że nie dam rady nigdzie zaparkować - jak wsiadłam po raz pierwszy za kierownicę i okazało się, że ze mnie jest niezły Kubica i jeżdżę bardzo spokojnie, ale potrafię też pewnie zachować się w trudnych sytuacjach na drodze - póki się nie spróbuje to nie można podejmować decyzji o nie robieniu prawa jazdy...
23.02.08 - rozpoczynamy kursik :)
8.05.08 - teoria (-)
29.05.08 - teoria 2 (+)
10.06.08 - praktyka (+)
17.06.08 - trwa postępowanie administracyjne
19.06.08 - prawo jazdy do odbioru w urzędzie :))))
Karolcia

Postprzez cfk » środa 18 czerwca 2008, 16:25

fakt jest faktem, ze trzeba miec te predyspozycje. Znam ludzi co maja prawo jazdy po 30 lat, a i tak jakos nie widacpo nich tego doswiadczenia.
Uprawnienie na kat: B
w planach: A, C, C+E =)
cfk

Postprzez barbra » środa 18 czerwca 2008, 17:15

O predyspozycjach na kierowcę,już tu rozpoczęty wątek......
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... c&start=15
A z własnego ponad rocznego doświadczenia (bycia kierowcą) mogę dodać tyle,że nie wystarczy być posiadaczem prawa jazdy........,by czuć się dobrym kierowcą z predyspozycjami....do kierowania :]
Jednak praktyka codzienna wielu kierowcom ...pomaga :spoko: ,chociaż nie wszyscy stają się "mistrzami kierownicy".
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Powrót do Luźna gadka