W Toruniu mają "wejść" do Wordu "yariski". Czy któryś z szanownych kolegów instruktorów używa już toyoty w pracy? Podzielcie się proszę swoimi uwagami.
Pozdrawiam! :)
przez Martinus » wtorek 10 czerwca 2008, 22:14
przez bruno666 » środa 11 czerwca 2008, 07:31
przez And1@ » środa 11 czerwca 2008, 17:58
Dla instruktorów/egzaminatorów dobrze, dla potencjalnych kierowców gorzej bo jest właśnie cyfrowy, czyli trudniej utrzymac 50km/hprędkościomierz cyfrowy dobrze widoczny z miejsca pasażera
zwykle dobre wyposażenie (elektryka, skórzane dodatki, klima, komputer pokładowy)
potężne lusterka zewnętrzne
dość wygodne fotele, choć auto jednak niewielkie i dla wysokiej osoby mało miejsca na nogi (pasażer)
bardzo nisko "łapiące" sprzęgło.
Silnik 1.0 potrzebuje nie wiele paliwa Śr. ok. 5 litrów, przy czym nie jest zabójczo wolnystosunkowo duże zużycie benzyny, a instalacja gazowa tylko we własnym zakresie (toyota na razie chyba nie wspiera w ogóle lpg)
przez qwer0 » środa 11 czerwca 2008, 19:24
Bardzo wysoko łapiące sprzęgło, do tego bardzo czuły hamulec i delikatny gaz. Katorga
dla potencjalnych kierowców gorzej bo jest właśnie cyfrowy, czyli trudniej utrzymac 50km/h
przez Staps » środa 11 czerwca 2008, 19:50
przez And1@ » środa 11 czerwca 2008, 23:09
qwer0 napisał(a):katorga??
Wybacz, ale chyba dla kogos, kto sie starymi gratami wozi.
W chwili obecnej wszystkie nowe autka maja "czule hamulce i delikatny gaz".
Po prostu dopracowane lepiej i jest to jak dla mnie bardzo komfortowe.
Co do sprzegla rowniez nie mam zastrzerzen, bardzo ladnie, plynnie chodzi, a nie punktowo jak w niektorych starszych autkach, nio i nie jest bardzo "ciezkie", chodzi naprawde leciutko.
Dla kogoś kto robi kurs i nie miał styczności z samochodem łatwe to nie jest?? :| Czy to az tak bardzo komplikuje jazde z okreslona predkoscia?? Nie sadze...
Dziwne bo jeździłem wieloma markami i modelami i te są jedne z większychLusterka zewnetrzne imho normalne, nie wyrozniaja sie jakos wielkoscia od innych.
przez ButterflyEffect » środa 11 czerwca 2008, 23:25
A to ja się wypowiem jako 'początkujący kierowca' :PJa tu nie widzę przyjemności jak ktoś delikatnie naciśnie hamulec a samochód staję dęba. Mówię tu o początkujących kierowcach...
przez Rufusz » czwartek 12 czerwca 2008, 12:01
przez bruno666 » czwartek 12 czerwca 2008, 12:19
Rufusz napisał(a):Jeśli chodzi o zużycie paliwa, to faktycznie daleko do ideału, natomiast nie sugerowałbym się wskazaniami komputera. Często komputer podpowiada, że zostały 2 km do przejechania, a potem okazuje sie, że mam 6 litrów w baku.
przez lordadams » piątek 11 lipca 2008, 00:26
Martinus napisał(a):W Toruniu mają "wejść" do Wordu "yariski".
przez Martinus » piątek 11 lipca 2008, 14:08
lordadams napisał(a):Martinus napisał(a):W Toruniu mają "wejść" do Wordu "yariski".
Dzisiaj (11.07) dokładnie w południe otwierają nowe oferty. Zobaczymy czym się będziemy wozić :) na decyzję przyjdzie jeszcze pewnie poczekać...
przez dylek » piątek 11 lipca 2008, 21:59
bruno666 napisał(a):Przy zupełnym braku paliwa zapali się kontrolka "check engine".
przez Rafi » sobota 12 lipca 2008, 00:21
przez bruno666 » sobota 12 lipca 2008, 15:42
dylek napisał(a):Check engine to nie dodatkowa kontrolka paliwa..... padnie ci sonda lambda, kursant przy 45km/h zamiast 3-ki wrzuci ci 1-kę i tym samym przestawi ociupinkę rozrząd ( w yarisce przy zmiennych fazach rozrządu to wcale nie takie trudne - mieliśmy już w OSK wizytę w serwisie z tego powodu... ) - to są między innymi powody zaświecenia tej kontrolki, a nie brak paliwa :D:D:D