Witam wszystkich!
Dopiero niedawno trafiłam na ta strone...a szkoda, wiele rzeczy dowiedziałabym się wcześniej i może inaczej wygladałby mój egzamin. Kilka dni temu zdawałam praktyczny po raz pierwszy i nie trudno się domysleć że zakończył się porażką. Byłam przekonana że po tylu godzinach jazdy( zarówno na kursie, dodatkowych i z rodzinką prywatnie na placu )z łatwością przebrne przez egzamin. Jeszcze w ten sam dzień rano ćwiczyłam wszystkie manewry na placu. Wszystko wychodziło, no może prostopadle tyłem czasami z korektą, ale byłam zadowolona. Problem zaczał się na placu w czasie egzaminu. Ogarnął mnie potworny stres i niestety się nie udało. Co prawda dwa manewry facet mi zaliczył ale przy trzecim zaczał mierzyc, liczyć... I tak mi wymierzył że jedna próba przepadła a na drugiej z tych nerwów sama zaczepiłam słupka. Nie wyobrażam sobie czym ma się różnić kolejny egzamin. Przecież ja nie doucze się nic więcej (zresztą z kasą też krucho). Już sama nie wiem jak to jest czy ja wkoncu umiem ten plac czy nie. Przecież setki razy mi wychodziło a tym razem nie, przecież te place nie powinny się różnić wymiarami.. Może to stres a może kwestia słabych umiejętności ale i tak czuje się potwornie. Mój egzamin trwał może 10 minut i odeszłam z niczym. Załuje że wogóle pomyslałam o robieniu prawka. Może ja się zwyczajnie do tego nie nadaje. Nie każdy ma czas, siły i pieniądze do jezdzenia w nieskonczoność z instruktorem... zresztą watpie w to że przy intruktorze naucze się jezdzic jak stary wytrawny kierowca.
Jak wy przygotowywaliście się między kolejnymi oblanymi egzaminami? postawiliście na odstresowanie czy może jeszcze więcej ćwiczyliście? i na czym oblewaliście?
P.S. Jeszcze jedno pytanko do osób zdających w Krakowie: czy może ktoś wie coś bliżej na temat placu na koszykarskie a konkretnie o możliwości korzystania z niego... czy wtedy można poćwiczyć na autach egzaminacyjnych pod okiem egzaminatora czy może na prywatnych? w jakich godzinach można się na coś takiego załapać? i jak długo można ćwiczyć na tym placu.
Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi.
Pozdrowienia dla wszystkich którzy mieli cierpliwość czytać moje wywody.