przez LOBUZ88 » niedziela 16 marca 2008, 22:30
Najlepsza opcja - mycie na myjni
Wydasz około 30 zł i pod ciśnieniem odpowiednimi preparatami Ci elegancko wymyją . Jeździłem nie raz , kilkoma autami i nigdy nie miałem żadnych problemów . Takie rzeczy jak komputer , cewka , aparat zapłonowy , skrzynka z bezpiecznikami i przekaźnikami , centralka alarmu jeżeli jest pod maską wystarczy zabezpieczyć (np owinąć reklamóweczką jednorazową dla pewności owinąć gumką) i można wstawiać auto na hale do mycia . Jak ktoś tego nie robi to nie ma co sie dziwić ze miał problemy potem z autem .
Jeżeli chcesz myć samemu to na początek do zmycia grubszego syfu najlepiej będzie użyć ropy i pędzelka z ostrym włosiem . Potem właśnie jakiś preparat i na koniec spłukać wodą pod ciśnieniem .
Silnik myć trzeba , po pierwsze na czystym silniku odrazu widać każdy mniejszy wyciek , można łatwo go zlokalizować . Po drugie silnik nie śmierdzi jak sie nagrzeje , no chyba ze ktoś lubi sobie powąchać rozgrzany olej , kurz itp . Po trzecie auto jest wizytówką właściciela , według mnie auto powinno być czyste i schludne zarówno z zewnątrz , wewnątrz jak i w komorze silnika oraz bagażniku .
Teoria : 28.03.2007 +
Praktyka : 13.04.2007 +
Odbiór : 27.04.2007 :)