przez sudix » środa 06 lutego 2008, 11:16
Wczoraj miałem pierwsze 2 godziny jazdy ... Jeździłem już kiedyś samochodem, jak niemal każdy, ale to były uliczki wewn. bądź praktycznie nieuczęszczane na jakiś peryferiach .
Trafiła mi się corsa 1.7 cdti ... Trasa z krakowie - najpierw zakopianką, potem trochę jazdy po skawinie i innych wsiach . Instruktor bez gderania odrazu spod osk kazał mi jechać na tyle ile umiem, bym czuł się bezpiecznie . Na zakopiance szło się 65-75km/h , potem tak średnio ok 60km/h po wsiach ... Generalnie bardzo przyjemna jazda i na odcinku drogi do skawiny, od strony hmmm -chyba Rzozowa, nawet dynamicznie się jechało, bo przez ok 5 km nikt jakoś nie miał ochoty na wyprzedzanie, aż do samej skawiny gdzie było ograniczenie do 40 bo przedszkole, a że miałem jazdę w godzinach gdzie było czynne, spadłem do 30km/h , bo nie warto było narażać dzieciaków, gdyż krzątało ich się trochę .
Generalnie pierwsza jazda-było fajnie.... Co prawda kilka wpadek zaliczyłem, ale nie groźnych raczej, jak i auto nie zgasło mi... Miałem nawet jedną sytuację dość ciekawą, bo jakaś kobieta w pandzie scięłą sobie zakręt po ciągłej i musiałem się tulić do zewnętrznej ...
To by było na tyle :) A.... no i witam Was wszystkich bardzo serdecznie!
Pozdr.
Sudi