przez Black_Mamba » niedziela 09 grudnia 2007, 01:27
Robert_ dla mnie ta krzyżówka jest raczej prosta. No chyba,że mylnie. Tak na chłopski rozum,to jeżeli pojazd B jedzie drogą podporządkowaną,to pojazd A również na owej się musi znajdować. No chyba,że błędnie odczytałam Twoje intencje,a główna w rzeczywistości biegnie innym torem,niż myślę ;)
Co do Twoich pytań:
- jeżeli każdy pojazd jedzie prosto,to najpierw jadą ci,co znajdują się na głównej (C,D),następnie ci z podporządkowanej (A,B). Aha i weź pod uwagę,że pojazd C nie może wjechać na zwężony odcinek drogi mając znak B-31,jeżeli zmusiłoby to kierujących znajdujących się na tym odcinku lub zbliżających się do niego z przeciwnej strony do zatrzymania się lub zmiany toru jazdy. Natomiast pojazd A,mając na swojej drodze znak D-5,przejeżdża przed kierującym zbliżającym się z kierunku przeciwnego,czyli pojazdem B.
- jeżeli pojazd A skręca w lewo,a D jedzie prosto,to według tego,co napisałam wyżej,pojazd D ma pierwszeństwo,więc jedzie przed pojazdem A.
- "i co z pojazdem C gdy A prosto a D w prawo" - domyślałam się,że owe skrzyżowanie jest dość małe,ale właściwie go nie znając,nie potrafię trafnie określić jak kierowcy powinni zachować sie w owej sytuacji. Jednakże sądzę,że gdy pojazd A ma zamiar jechać prosto,to musi poczekać,bo jest na podporządkowanej,a pojazd C znajdując się już na zwężonym odcinku drogi,chcąc jechać prosto przez skrzyżowanie,będzie musiał ustawić się na nim tak,by pojazd D mógł wyjechać ze zwężonego odcinka drogi. No i teraz co z pojazdami A i D? Powiedziałabym,że A prosto,by następnie pojazd D mógł wjechać na zwężony odcinek drogi.
Ja bynajmniej tak widzę to skrzyżowanie,w razie wszelakich niejasności czy niezgodności proszę śmiało komentować. Alfą i omegą nie jestem :)
Scorpio44,z kierunkami wszystko było w porządku,ale z oznakowaniem pojazdów już nie. Poprawiłam ;)
Ostatnio zmieniony niedziela 09 grudnia 2007, 22:51 przez
Black_Mamba, łącznie zmieniany 2 razy
people usually comin` to knock you on your ass... aren`t they?