Z jakich powodów można niedopuścić do egzaminu?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Hml » niedziela 14 października 2007, 07:37

Ale zrównałaś z błotem tego egzaminatora. Nie miał innego wyboru.
Ja też mam wpisane noszenie okularów, chociaż w okularach wyglądam tragicznie, no ale cóż. W sumie jakbyś miała wysokie obcasy, to też by Cię nie dopuścił.
7 maj 07 - 12 lipiec 07 Cały Kurs
7 wrzesień 07 - (T+ P-)
12 październik 07 - P+
Obrazek
Hml

Postprzez Tuska » niedziela 14 października 2007, 10:55

ella - dziękuje za odpowiedz, wolę nie liczyć na szczęscie :wink: muszę w takim razie postarać się o zamiane zaświadczenia, a raczej o wpisanie innego kodu... czy potem mogę je wymienić w dokumentach złożonych w word-zie?
Tuska

Postprzez ella » niedziela 14 października 2007, 13:36

czy potem mogę je wymienić w dokumentach złożonych w word-zie?

Możesz.
ella
Moderator

Postprzez Tuska » niedziela 14 października 2007, 18:23

Bardzo dziękuje za pomoc. :)
Tuska

a pieniądze?!!!

Postprzez justynaa_aa » niedziela 28 października 2007, 11:27

To może sądzicie też, że sprawiedliwe jest to, że za egzamin musiałam zapłacić, a nawet do niego nie przystapiłam. To chyba nie jest sprawiedliwe??? Bo za co ja zapłaciłam?? To jest paranoja.... 112 zł piechotą nie chodzi!

Złodzieje.
justynaa_aa

Postprzez skov » niedziela 28 października 2007, 11:41

za następny płacisz połowę kwoty
skov

Re: a pieniądze?!!!

Postprzez kamiles » niedziela 28 października 2007, 13:08

justynaa_aa napisał(a):To może sądzicie też, że sprawiedliwe jest to, że za egzamin musiałam zapłacić, a nawet do niego nie przystapiłam.

Przyszłaś nieprzygotowana na egzamin! - o co masz jeszcze pretensje?
justynaa_aa napisał(a):Złodzieje.

Sorry, ale rzucanie inwektyw w tym przypadku jest nie na miejscu! Nikt Cię nie okradł - nie przystąpiłaś do egzaminu przez własną ignorancję! I tyle w tym temacie.
kamiles

Postprzez Scully » niedziela 28 października 2007, 15:28

Na moim zaświadczeniu lekarskim był tylko kod 01 (bez dalszego ciągu w postaci np. 06 a lekarz powiedział mi, że mu wszystko jedno co noszę byle bym podczas jazdy miała coś co koryguje wadę wzroku... Czy na moim prawku też będzie tylko ta adnotacja w postaci 01? Czy podczas kontroli przez policję mogę mieć problemy (bo nie ma doprecyzowania co noszę do korekcji wzroku)??
Dopiero ten wątek uświadomił mi, że coś może być nie tak :wink:
Co prawda przed egzaminem pytano mnie czy mam okulary i wtedy odpowiadałam, że mam soczewki i bez problemu dopuszczono mnie do egzaminu...
Scully

Postprzez _GSE_ » poniedziałek 29 października 2007, 23:38

Dobra, a taka sytuacja, nie mam wpisanej zadnej wady wzroku a mimo to przyjde na egzamin w okularach. Mają prawo się do tego przyczepic?
_GSE_

Postprzez maleństwo89 » środa 31 października 2007, 20:00

Ja tak mam. Ponieważ na zaświadczeniu lekarskim mam, że nie noeszę okularów. Niestety wzrok mi się nieco pogorszył. Tzn widzę, ale chciałam na egzaminie widzieć szybciej wszystkie znaki. Jednak pytając dzień przed egzaminem instruktora powiedział, że mogłam wcześniej o tym pomyśleć. I, że jesli widzę (bo radziłam sobie bez) to lepiej nie brać, bo egzaminator może się przyczepić. Zasugerował ewentualnie soczewki, ktorych nie widać. Takowych nie posiadam, więc poszłam na egzamin bez. Na szczęście, aż tak źle z moimi oczkami nie jest i zdałam:)
zdane za pierwszym razem:D

Obrazek
maleństwo89

Postprzez magdallena » czwartek 01 listopada 2007, 09:00

Wszystko zalezy od egzaminatora. Ja zapomniałam okularów na swój egzamin egzaminator mógł mnie oblać ale dał mi szansę kazał zadzwonić po kogoś kto te okulary może przywieżć .
magdallena

Postprzez justynaa_aa » czwartek 01 listopada 2007, 14:53

Moim zdaniem pieniądze powinny być oddawane, bo to jest zwykłe okradanie ludzi. I nie pisze tego ze złości, poprostu tak myślę. Czemu ludzie muszą płacić za coś czego nie dostają.

A czy ktoś może mi powiedzieć czy na prawie jazdy jest wpis o tym że ktoś nosi okulary itp. ?? Czy policja przy zatrzymaniu jest w stanie to sprawdzić? I czy grozi coś np. za to że ktoś nie mial okularów podczas jazdy albo miał soczewki a powinien miec okulary?
justynaa_aa

Postprzez tom9 » czwartek 01 listopada 2007, 15:01

Moim zdaniem pieniądze powinny być oddawane, bo to jest zwykłe okradanie ludzi. I nie pisze tego ze złości, poprostu tak myślę. Czemu ludzie muszą płacić za coś czego nie dostają.

a dlaczego word ma ponosic straty dlatego ze ktos zapomnial sobie okularow ?
ty zawinilas ty za to zaplacilas proste ?
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez Ad_aM » czwartek 01 listopada 2007, 15:07

Justynaaaaaaa jakbyś przeczytała cały temat to byś wiedziała, że TAK policja sprawdza to w 1 sekundę i wie czy nosisz szkła czy okulary.

Po drugie, skoro ty zawiniłaś ty płacisz... to nie przedszkole. W tym czasie mógł zdawać ktoś myślący o tym co robi
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez cman » czwartek 01 listopada 2007, 15:10

justynaa_aa napisał(a):I czy grozi coś np. za to że ktoś nie mial okularów podczas jazdy albo miał soczewki a powinien miec okulary?

Grozi, podczas rutynowej kontroli mandat, w razie jakiegoś wypadku, powaaaaażne kłopoty.
cman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy