przez Mycha » sobota 13 października 2007, 15:51
Byłoby cudownie gdybyś miał rację i to zawsze :) Ja w ogóle wolę patrzeć w lusterka i przednią szybę :) nawet w kontekście zatrzymania się przy jeździe do tyłu. Mała jestem ok. 154cm. I moja widoczność przez tylną szybę jest dużo gorsza niż innych ludzi, wyższych. Dużo więcej widzę nawet w lusterku wstecznym. Dla mnie mordęgą jest, że każą patrzeć przez tą tylną szybę. Zmieniłam nawet WORD, gdyż w starym w ogóle nie pozwalali z lusterek korzystać, a ja bez nich z łuku nie wyjdę. Mimo to uczulają mnie, że przy jeździe do tyłu należy już patrzeć tylko przez tylną szybę z ogromnym naciskiem na tylko. Dla mnie to paranoja, jak dla wielu, z tego co czytam, bo co, jak nie będę miała tylnej szyby w aucie? Czy nie lepiej nauczyć się robić to na lusterka? No, ale z egzaminatorami się nie dyskutuje. Trzeba się dostosować a później już można robić jak się chce :) Podobał mi się gryps jaki powstał niedawno z jednym z instruktorem, z którym jeździłam podczas, gdy inni kierowcy notorycznie łamali przepisy: oni już mają prawo jazdy :) I to jest to czego jadący eLką nagminnie doświadczają, że przepisy sobie, a większość kierowców, poza tymi w eLce - sobie.