Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » czwartek 24 września 2015, 00:43
przez szymon1977 » czwartek 24 września 2015, 07:40
Nie prosciej w czwarty wlot tak jak i w trzeci skrecic w prawo o 90* niz cudowac z zawracaniem o 270*?szerszon napisał(a):W trzeci wlot skręcić a w czwarty zawrócić.
To pokaz czesc przeznaczona do ruchu pojazdow, na ktora jestes w stanie skrecic w lewo z ktoregokolwiek pasa obwiedni ronda pierscieniowego.szerszon napisał(a):Piszę o jeździe po częściach przeznaczonych do ruchu pojazdów, a nie o jeździe po wyspie.
Czyli dalej mylisz c-12 z c-9. Nie ma sie czym chwalic "instruktorze".szerszon napisał(a):Dalej stosuję się do C-12 przejeżdżając przez skrzyżowanie mając wyspę po właściwej stronie...
przez szerszon » czwartek 24 września 2015, 08:06
Zawracanie to raczej jazda w przeciwnym kierunku tą samą drogą..to raczej 180 stopni..naprawdę to widać. Poza tym nie każdy zjazd z ronda to rzekomy skręt o 90 stopni.Nie prosciej w czwarty wlot tak jak i w trzeci skrecic w prawo o 90* niz cudowac z zawracaniem o 270*?
Jadąc pasem wewnętrznym zazwyczaj jestem w trakcie zmiany kierunku jazdy w lewo lub zawracania. Tak samo jak na skrzyżowaniu X skręcam w lewo z pasa lewego, a nie prawego. Nie ma innych przepisów dotyczących skrętu w lewo.To pokaz czesc przeznaczona do ruchu pojazdow, na ktora jestes w stanie skrecic w lewo z ktoregokolwiek pasa obwiedni ronda pierscieniowego.
Przejeżdżając koło wyspy oznaczonej C-9 nie zmieniam kierunku jazdy. Natomiast przejeżdżając przez skrzyżowanie oznaczone C-12 mam możliwość zmiany kierunku jazdy mając wyspę z właściwej strony. Cytowałem przepisy z 220 dotyczące oznakowania C-9, C-10, C-11 dla tomkakoz...życzysz sobie również ?Czyli dalej mylisz c-12 z c-9. Nie ma sie czym chwalic "instruktorze".
przez szymon1977 » czwartek 24 września 2015, 08:19
Tylko z pierscieniowego i to tez nie czesto o 90*. A ktos poza Toba w tym watku pisal, ze z ronda to ZAWSZE w prawo?szerszon napisał(a):...nie każdy zjazd z ronda to rzekomy skręt o 90 stopni.
Wolalbym zebys je przeczytal.szerszon napisał(a):Cytowałem przepisy... życzysz sobie również ?
przez kg1956 » czwartek 24 września 2015, 12:56
przez szerszon » czwartek 24 września 2015, 15:26
Czy gdzieś przy C-12 jest rozróżnienie na ronda pierścieniowe i resztę ? Czy to ja pisałem o 90 stopniach ? A zawracanie to 270 ?szymon1977 napisał(a):Tylko z pierscieniowego i to tez nie czesto o 90*.
.
Przecież przed urlopem podałem ci odpowiednie cytaty..już zapomniałeś ? Myślisz,że jak będziesz się pytał co kilka stron to znowu będę cytował ? Przypominam ci słynny rys E... z ronda zawsze w prawo bo widać.A ktos poza Toba w tym watku pisal, ze z ronda to ZAWSZE w prawo?
Przeczytałem i zacytowałem. Twojej odpowiedzi jak zwykle nie ma.M.in tomkowi kozie zmieniał się kierunek jazdy przejeżdżając koło C-9, C-10, C-11 bo kierunek jazdy to tam gdzie pojazd jedzie w danej chwili. C-12 oznacza tylko i wyłącznie skrzyżowanie lub plac stosowany łącznie z A-7, gdzie trzeba przejeżdżać z właściwej strony wyspy w trakcie przejazdu przez skrzyżowanie niezależnie czy zmieniam kierunek jazdy czy nie zmieniam.Przy C-9 słowa nie ma o zmianie kierunku jazdy. C-9 i reszta nie jest stosowany tylko na skrzyżowaniachWolalbym zebys je przeczytal.
przez szymon1977 » czwartek 24 września 2015, 17:48
A w PoRD napisano, ze tylko skrzyzowanie a nie zaden plac. Wokol placu natomiasrt moze sie na tym skrzyzowaniu ruch odbywac a moze odbywac sie wokol wyspy. O przejezdzaniu z wlasciwej strony wyspy takze ani slowa.szerszon napisał(a):C-12 oznacza tylko i wyłącznie skrzyżowanie lub plac...
przez Pentuer » czwartek 24 września 2015, 19:08
przez szymon1977 » czwartek 24 września 2015, 19:47
A prawodawcy polscy maja twardszy orzech do zgryzienia bo choc tresc art.36. jest jednoznaczna i w zasadzie niczym nie rozni sie od europejskiej wersji po zmianach to w samej stolicy "obowiazuje" pseudointerpretacja z trescia PoRD nie majaca wiekszego zwiazku.Pentuer napisał(a):Prawodawcy europejscy byli zmuszeni kategorycznie i jednoznacznie określić znaczenie znaku D,3, aby nie dopuszczać do dowolnej jego interpretacji.
A dlaczego 2+2=4? Proponuje zapoznac sie z zasadami jezyka prawnego zamiast publicznie sie dziwic.Pentuer napisał(a):I dlaczego w Polsce do znaku zdefiniowanego w jednym akcie prawnym (Rozporządzenie w sprawie znaków ...) stosuje się definicję skrzyżowania z innego aktu prawnego (PoRD)?
A dlaczego mialoby sie nie wziac skoro zgodnie z wytycznymi "220" znak c-12 stawia sie tylko przed skrzyzowaniem a nie np. przed placem skladajacym sie z czterech skrzyzowan? A europejskie d-3 stawia sie przed czym innym niz polskie c-12?Pentuer napisał(a):Skąd więc w polskim prawie pojawiło się słowo skrzyżowanie przy definicji znaku C-12?
Osobiscie nie widze roznicy.Pentuer napisał(a):...znaczenie znaku C-12 dalece odbiegło od tego określonego dla znaku D,3 w Porozumieniu uzupełniającym Konwencję o znakach i sygnałach drogowych.
przez szymon1977 » czwartek 24 września 2015, 21:50
przez LeszkoII » czwartek 24 września 2015, 22:54
przez szymon1977 » czwartek 24 września 2015, 23:18
Na razie to cos Ci sie uroilo tylko - udowodnisz jak NA rondzie pojedziesz w przeciwnym kierunku niz strzalka na c-12 pokazuje.LeszkoII napisał(a):Udowodniłem, że dyspozycja znaku C-12 nie ma nic wspólnego z kierunkiem jazdy widzianym z perspektywy Art. 22 ustawy PoRD.
przez LeszkoII » czwartek 24 września 2015, 23:26
przez szymon1977 » czwartek 24 września 2015, 23:31
przez LeszkoII » czwartek 24 września 2015, 23:35
No to jest postepszymon1977 napisał(a):Nic.