Obuwie na egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Obuwie na egzamin

Postprzez paulisian » wtorek 02 kwietnia 2013, 20:55

Początkowo jeździłam tylko w płaskim obuwiu (instruktorka nie zwracała na to w ogóle uwagi). Po tygodniu jazdy z nią, dostałam instruktora który na dzień dobry skrytykował moje obuwie - powinnam kupić sobie baleriny i zmieniać je w samochodzie. W związku z tym że nie uśmiechało mi się zmieniać butów w aucie, następnym razem gdy z nim miałam, ubrałam adidasy. Jechało mi się średnio, nawet powiem że gorzej niż w butach zimowych na płaskiej podeszwie. Jednak na jedne z jazd po prostu się zapomniałam i ubrałam buty na obcasie (obcas skośny, ok. 6cm). Będąc w połowie drogi powiedziałam mu że mi się lepiej jeździ bo mam wysoki obcas, na co mój instruktor odpowiedział że to wiadome bo nie muszę tak nogi dźwigać i dociskać pedałów.
Ale..!
czy ja na egzamin również mogę ubrać obuwie na obcasie czy egzaminator może mnie nie dopuścić do egzaminu gdy będę miała takie buty?

krążą oczywiście plotki że jazda w butach na obcasie jest zabroniona i można dostać za nią mandat - czy to prawda?
11.03.2013 - egzamin teoretyczny wewn: pozytywny
06.04.2013 - egzamin wewnętrzny: pozytywny
17.05.2013 - egzamin teoretyczny: pozytywny
11.06.2013 - egzamin praktyczny: pozytywny
25.06.2013 - odbiór prawa jazdy
paulisian

Re: Obuwie na egzamin

Postprzez daghda » wtorek 02 kwietnia 2013, 21:00

Buty mają być dla Ciebie wygodne. Na obcasach nie jeżdżę :lol: ale podobno to nie jest dobry pomysł - ale zakazu póki co, nie ma :lol: Mnie osobiście najlepiej jeździ się w halówkach ale jak wracałem z gór, to jechałem w "potężnych" zimowych butach - nie powiem, trochę średnie uczucie... na codzień głównie śmigam w trekach, mam kolegę co w glanach jeździ...
Není nutné plakat nad rozlitým mlékem - vždyť to není pivo. | Kultura kulturą, lecz prawo i zdrowy rozsądek ponad wszystko.

Była Lancia Lybra SW, jest Seat Ibiza II FL 1.9 SDI - Kapitan Snuja :D

Obrazek
daghda

Postprzez paulisian » wtorek 02 kwietnia 2013, 21:02

no nie żartuj, nie jeździsz w butach na obcasie? :P no nie możliwe!! :D
ja uważam że buty zimowe na obcasie (i całkiem cienkiej podeszwie) są lepsze aniżeli płaskie na grubej podeszwie - bo poprzez tą podeszwę w ogóle nie czuję tych pedałów :/
11.03.2013 - egzamin teoretyczny wewn: pozytywny
06.04.2013 - egzamin wewnętrzny: pozytywny
17.05.2013 - egzamin teoretyczny: pozytywny
11.06.2013 - egzamin praktyczny: pozytywny
25.06.2013 - odbiór prawa jazdy
paulisian

Postprzez alice_b » wtorek 02 kwietnia 2013, 21:05

też nie jeżdzę w butach na obcasie. Mam buty na miekkiej gumowej podeszwie, świetnie się czuje pedały.A w lato to najlepiej trampki
Zdałam egzamin 14 kwietnia 2011 roku !
alice_b

Postprzez ella » wtorek 02 kwietnia 2013, 21:13

ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy